avatar
3 хвилин читати

Email трафік в Арбітражі

Email трафік в Арбітражі

У стрімкому світі арбітражу, де кожен клік має свою ціну, надзвичайно важливо не стояти на місці і диверсифікуватися. У цій статті мова піде про стабільне і всіма улюблене джерело трафіку — email-розсилки. З року в рік це джерело показує гарні результати і допомагає арбітражникам досягати високої конверсії. Давайте розбиратися, що таке email-розсилки і чому вони такі популярні. 

Email-розсилка, хто вона?

Email-розсилка в арбітражі трафіку — це специфічне, нестандартне джерело трафіку, яке може стати як ефективним способом залучення вашої ЦА, так і зовсім не працюючим інструментом у вашому арсеналі. Email-трафік передбачає розсилку листів користувачам, які безпосередньо зацікавлені у вашому оффері.

Оперувати email-розсилками у 2023 році не так просто, потрібно враховувати всі плюси та мінуси цього джерела, а також діяти строго за стратегією та оптимізувати свої дії в процесі. Також важливо пам'ятати, що незалежно від вертикалі, до якої належать користувачі розсилки, вони отримують сотні листів із пропозиціями купити, підписатися або ознайомитися з оновленнями різних платформ. Тому ваша розсилка повинна бути унікальною, нестандартною для користувача, інакше це повідомлення просто загубиться серед сотень подібних.

Як працює email-розсилка

Розглянемо ключові фактори email-розсилок, без яких розсилка буде неможливою або неефективною. Якщо ви вирішили додати цей інструмент до свого арсеналу трафіку, необхідно ретельно його пропрацювати. Що потрібно для запуску конверсійної розсилки:

1. Створюємо базу 

Для початку нам знадобиться база користувачів (наша ЦА). Існують різні варіанти створення цієї бази: 

Пошук готової, безкоштовної бази на тематичних ресурсах. Це просто, легко і без зусиль. Однак, якщо ви вже почали шукати базу і збираєтеся запускатися, поспішаємо вас попередити: часто такі бази вже кілька разів використані і виснажені, тому користь від них може бути мінімальною. Ми не виключаємо цей спосіб, але застерігаємо, що результат може бути далеким від очікуваного.

Платні бази. Тут ситуація трохи краща порівняно з попереднім методом. Швидше за все, ви отримаєте результат, але є свої ризики. Мета селлерів, які володіють такими базами, — заробити якомога більше, тому, ймовірно, ви не перший покупець. Хоча конверсія з таких баз краща, ніж з безкоштовних, очікуваний результат також може вас оминути.

Найкраща база — це та, що збиралася вручну. Так, ми згодні на 100%: це складно, немає гарантій, що вийде, і взагалі, може бути нереально, якщо дивитися на все з песимізмом. Щоб ви не засмучувалися раніше часу, ми підготували кілька лайфхаків для збору своєї унікальної бази емейлів:

Сформуйте форму на вашому ленді, обіцяючи користувачу неймовірні інсайти або продовження інформації, яку він вже бачить.

Соціальні мережі — хороший варіант отримати емейли потенційних користувачів. TikTok, Telegram, Instagram тощо — вам на допомогу. У цьому можуть допомогти тематичні пабліки, інфлюенсери, боти.

Старий добрий лід-магніт. Тут навіть не будемо заглиблюватися, адже кожен другий користувач Інтернету стикається з магнітом на кожному другому сайті і охоче заповнює свої дані за знижку або "цінну інформацію".

Наглий pop-up. Звісно, не всі заповнять його, але, як показує практика, з 10 користувачів 1-2 охоче поділяться своїм емейлом.

Необхідно пам’ятати, що не варто поспішати з отриманням миттєвого прибутку з розсилок. Краще витримано збирати якісну базу, яка в майбутньому принесе неймовірні результати. 

2. Підготовка тексту

Нагадаємо, що ніхто не чекає на вашу розсилку у своїй пошті, і, швидше за все, ніхто не хоче її отримувати. Тому нам потрібні не лише креативність, а й вражаючий заголовок, від якого почне кипіти кров у жилах, а серцебиття прискориться в рази. Ваше пропозиція має бути настільки привабливим, щоб люди захотіли стати одними з перших у максимально прибутковому проекті з космічними відсотками. Ви можете ознайомитися з нашою статтею про магію конвертуючих заголовків і стати експертом у цій справі. Але якщо ви не хочете переходити за посиланнями, ось кілька порад щодо тексту в розсилці:

◦ Короткий і ясний;◦ Використовуйте менше тексту, більше візуальних елементів;◦ Граматично правильний;◦ Якщо працюєте на бурж-ринок, текст має бути перекладений виключно носіями мови.

Для більш ефективного складання тексту ми радимо використовувати заздалегідь підготовлені шаблони, які значно полегшують робочий процес. В Інтернеті їх безліч, головне — вміти шукати. 

3. Пошук сервісу для оптимізації розсилок

Є два варіанти вирішення цього питання: перший — безкоштовний сервіс для розсилок; другий — платний. Звісно, це привабливо скористатися безкоштовним рішенням, але чи буде це ефективним — риторичне питання. Часто безкоштовні сервіси можуть розсилати тисячі повідомлень, але, на жаль, в спам. Тому краще відразу відкинути цю ідею і зайнятися пошуком якісного сервісу, який ви можете знайти на арбітражних форумах, у групах, медіа, особливо зараз. 

4. Таймінг 
У вас повинно бути чітке розуміння, хто ваша ЦА, що вона любить, що читає, у який час бере телефон в руки, щоб прочитати чергову порцію новин. Знайти сервіс — це одне діло, а от налаштувати розсилку — зовсім інша історія. Ось що нам говорить статистика:

Згідно з даними Mindbox, у email-розсилок найнижчий середній open rate за північ — 7,75%, а найвищий — о 22:00 — 23,63%. Пікові значення середнього click rate зафіксовано о 7:00 — 5,06%.

5. Куди ж без оптимізації

Кожен професіонал знає, що без відстеження, оптимізації та масштабування нічого серйозного не вийде. Давайте розглянемо, які показники потрібно відстежувати і покращувати в цьому джерелі трафіку:

◦ Конверсія;◦ ROI;◦ OR (open rate);◦ Листи, що потрапили в спам.

Звісно, існує безліч сервісів, які допоможуть вам автоматизувати процес аналізу ваших кампаній. 

Плюси та мінуси 

На перший погляд може здатися, що цей джерело може працювати як годинник, при правильному підході, і давати лише позитивні результати в будь-якому випадку. Але це далеко не так. Важливо враховувати всі сторони медалі та бути готовими до того, що щось може піти не так. 

Плюси:

◦ Власна база цільових користувачів;
◦ Якщо все правильно налаштувати, можна автоматизувати процес отримання даних на постійній основі;
◦ Ніхто не забанить вашу розсилку і не візьме її на модерацію;
◦ Можна просувати різні оффери;
◦ Це може бути як основне джерело, так і додаткове, що працює на перспективу.

Мінуси:

◦ Більшість користувачів не хочуть отримувати розсилки і, швидше за все, не відкриють їх;
◦ Якщо ваша пропозиція часто потрапляє в спам, то, швидше за все, користувач   навіть не дізнається про неї;
◦ Користувач може відписатися від розсилки;
◦ Необхідно дотримуватись певних правил email-розсилок.  


Висновок
Email-розсилка все ще жива, і так, вона працює в крипто вертикалі. Більшість партнерських мереж з радістю приймають такий трафік, особливо WhiteLead. Як використовувати цей джерело, використовувати його взагалі — вирішувати вам. Але одне ми можемо стверджувати: при належному підході кожен джерело трафіку буде функціонувати і приносити гарні результати. Точно не варто ігнорувати та відкладати email-розсилку в довгий ящик; в довгостроковій перспективі це принесе свої плоди.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар