avatar
1 хвилину читати

Колаборація McDonald's та аніме Магічна битва

1 липня в акаунті McDonald's з'являється непомітний інтерактивний рілс з текстом "скільки картоплі фрі ти бачиш", де зображення раптово змінюється і користувачі помічають натяк на аніме.

Ця публікація швидко поширюється серед аудиторії, збирає в 5-6 разів більше переглядів і реакцій, ніж звичайний пост бренду, привертає увагу акторів озвучення цього тайтла, а через день з'являється анонс колаборації.

McDonald's випускає на ринок США часниковий соус у японському стилі. Для цього компанія розробила вісім дизайнів упаковок з героями JJK. Окрім Ітадорі, у цих дизайнах представлені Сатору Годзе, а також його друзі та вороги.

Доступний виключно через додаток McDonald's, цей соус буде видаватися разом з продуктами McDonald's протягом обмеженого часу, починаючи з 9 липня. Крім того, покупці отримають 30-денний пробний період на Crunchyroll, що дозволить новачкам франшизи вперше познайомитися з аніме-адаптацією MAPPA's Jujutsu Kaisen.

Таким чином, ми бачимо виграш для всіх: аніме отримує доступ до величезної аудиторії ресторану, стрімінговий сервіс — потенційних нових користувачів, а McDonald's — встановлення додатку та фанатську базу одного з найпопулярніших аніме останніх років (чого тільки вартий завірусившийся в ТікТок "20:31. Прибув Годжо Сатору").

Трохи деталей: в Америці ніколи не було часникового соусу в McDonald's. Цей соус безпосередньо натхнений оригінальним Чорним часниковим соусом, випущеним японським відділенням ресторану, що є одним з небагатьох випадків, коли ексклюзивна для регіону страва меню McDonald's потрапила за кордон, адже McDonald's завжди адаптує меню під свій регіон.

P.S. McDonald's має давню історію співпраці з найбільшими аніме-франшизами. Тільки цього року компанія стала партнером Pokémon та Yu-Gi-Oh! для випуску іграшок у Happy Meal.

У кулінарному маркетингу McDonald's періодично використовує аніме для реклами своїх фірмових страв. Так, у Японії вони представили нову лінійку гамбургерів преміум-класу в європейському стилі та залучили для цього персонажа з "Відьминої служби доставки", героїню Кікі, створену студією Ghibli.

А також заснували абсолютно новий всесвіт аніме та манги "WcDonalds" у вигаданому наслідувальному бренді, який за ці роки з'явився в десятках аніме. Ця масштабна маркетингова ініціатива була реалізована за допомогою професійного художника манги Екі Брайта, а також студії Pierrot, відомої створенням таких аніме, як Bleach та Naruto (хоча я особисто очікував від них більшого).

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар