avatar
9 хвилин читати

Огляд на трекер MaxConv

Огляд на трекер MaxConv

Огляд трекера MaxConv яким я користуюсь: походження, ціни, особливості, основні фішки які можуть нам знадобитись та всяке інше.

Почнемо з найголовнішого:

Пишуть, що компанія зареєстрована в Гонконзі, а команда з Китаю.

Я не знайшов жодної згадки про цей трекер в російськомовному інтернеті, а отже, можна доволі впевнено припустити, що до русні вони відношення не мають.

Єдині згадки про цей трекер я знайшов на англомовних форумах по типу STM, affiliatefix. Профілі не дуже активні, просто представлення трекера від Jasonʼа і то минулорічної давності.

Це реклама?

Ні, це не реклама. На жаль, мені за це не заплатили, хоча хотілось би 🥲

Але, мені відкрили доступ до реферальської програми і я буду отримуваи 10% з ваших майбутніх платежів, якщо ви зареєструєтесь по моєму посиланню.

→ Реферальське посилання

хоча здається мені, що я %уй шо отримаю 😅 але про це пізніше

Як я знайшов цей трекер – не памʼятаю. Я дуже довго шаройобився по інтернету, щоб знайти альтернативу тим інструментам які популярні на ринку. 

Спочатку я хотів перейти на skro.eu. MaxConv і Skro дуже схожі, тільки у skro дизайн симпатичніший. Почав переносити кампанії, але безкоштовного тарифу мені не вистачило. 🥲

20 Total number of campaigns, offers, landings, flows, traffic sources and affiliate networks 

Ціна MaxConv

Це хмарний трекер з безкоштовним тарифом, а отже, щоб працювати з ним, вистачить просто зареєструватись.

Пояснюю що це значить:

  • 150,000 events / month – це всі ваш кліки, конверсії, уніки. В принципі цього вистачить для багатьох соло арбітражників. Звісно якщо ви не заливаєте попси, пуши, тір3 і все таке. 
  • 1 custom domains – це ви можете безкоштовно прикріпити 1 домен.
  • 3 active integrations – там можна прикріпити ваші рекламні кабінети, наприклад ФБ інтегрувати, або гугл, або тікток адс і відразу з трекера навіть запиняти мінусові рекламні кампанії.
  • Дані на безкоштовному тарифі зберігаються тільки 3 місяці.

Саме тому, що безкоштовний тариф доволі «потужний» я думаю, що з рефералки мені нічого не перепаде, але ви все ж таки реєструйтесь по реферальському посиланню, щоб я бачив, що я не даремно це все пишу і комусь воно таки потрібно.

Для чого взагалі той трекер?

В трекер ви добавляєте всі ваші трафік сорси, ПП, оффери, смартлінки, лендінги і потім то все гарненько зводиться в таблички і показується в одному місці.

Окрім того, що гарненько – це ще й швидко і всі дані уніфіковані.

В трекері ви налаштовуєте правила для вашого трафіку: яке гео на який оффер, які фільтри для ботів (читай клоака), який преленд показати для трафіку з інсти, а який для трафіку з тіктока і який з декількох прелендів показує кращі показники, та дає вам більше грошей, щоб задонатити на фпв дрони.

Як працюють трекери?

Коли ви запускаєте рекламу, ваше джерело платного трафіку може передавати в посиланні якісь/різні параметри, це може бути: id оголошення, id рекламної кампанії, id сайта в рекламній мережі та багато інших параметрів.

В УБТ ви також можете передавати параметри: id або параметр аккаунта, плейсмент де було розміщено креатив (коментарі, біо, пост, повідомемлення) та все що ви забажаєте і хочете аналізувати.

Можна навіть кожному юзеру відправляти різне посилання, наприклад з id юзера і потім ваш бот буде або дожимати юзера, або навпаки перестане відповідати якщо відбулась конверсія, все залежить від вашої воронки. Технічно це все можливо.

З вашого сорсу трафік потрапляє в трекер і всі ці параметри записуються в його базу, а кожному кліку трекер присвоює якийсь унікальний ідентифікатор, тобто ClickID.

Відповідно до правил вашої кампейн, трекер показує лендінг який ви там вказали, або відправляє юзера відразу на оффер. Головне, що варто зрозуміти, коли трекер правильно налаштований, то він кожного юзера відправляє в ПП і одночасно передає ClickID який йому присвоїв перед тим.

Коли відбуваєиться конверсія, то ПП відправляє запит до трекера, це називається postback. В тому запиті партнерська програма передає суму яка вам нарахована за конверсію і той сам ClickID.

Таким чином трекер ідентифікує по ClickID користувача, зводить всю ту інформацію яку має по тому ClickID до купи і ви можете гарненько все подивитись та проаналізувати в розрізі будь-якого параметра.

Ви бачите шлях юзерів, з якого оголошення або плейсмента вони прийшли, на яких прелендах вони були, на які оффери і скільки пішло, скільки грошей це вам коштувало та скільки профіту ви отримали з того всього.

Ви можете проаналізувати трафік в розрізі пристроїв, плейсментів, по оголошенням, по лендінгам, по багато чому. Ви можете подивитись, що працює краще, що дає мінусові результати і відповідно внести зміни в ваші кампейн в рекламних нетворках та трекері.

Це і є трушний аффіліейт маркетинг, а не оті ваші широка на широку і пб 2$ 😁

Але знову ж таки, про це все пізніше, давайте пройдемось по основним розділам трекера і для чого вони, заодно основні фішечки розглянемо.

Workspaces

Трекер можна розділити, наприклад, по вертикалям, або по командам.

На платному тарифі можна добавляти працівників в окремий воркспейс і вони матимуть доступ тільки до тих ПП, РК, сорсів, офферів які є в тому воркспейсі куди ви  добавили свого баєра чи помічника, чи кого ви там наймаєте.

Dashboard

Тут все зрозуміло, дуууже простенький і зовсім не функціональний дашборд з загальною інформацією, тут затримуватись не варто.

▪︎ Campaigns – тут вся магія і відбувається, там аналіз, фільтри, потоки, але про це пізніше окремо буде стаття, а можливо і не одна.

▪︎ Flows – ваші збережені потоки і фільтри, швидко налаштували і потім в кампейн можете підгружати, такі собі шаблони типу, якщо у вас фільтри для різних кампейн повторюються.

▪︎ Landers – ну це лендінги ваші, кеп. Добавили лендінг, взяли код відстеження, вставили код у себе в преленді і забули про цей розділ, або заходите подивитись  аналітику в розрізі лендінгів, хоча це і в кампейн можна робити.

▪︎ Offers – оффери, так само, добавили оффер і забули або заходите в цей розділ подивитись аналітику в розрізі офферів, хоча це і в кампейн можна робити.

▪︎ Traffic Sources – сорси, все так само, добавили і забули. Для умовно безкоштовного трафіку достатньо і один сорс добавити, або як вам зручно, самі будуйте логіку.

Тут я прописав postback в тг, це для лідо-дрочерів таких як я.
Тут я прописав postback в тг, це для лідо-дрочерів таких як я.

▪︎ Affiliate Networks – партнерські програми. Тут так само – добавили і забули.

Більшість ПП там вже прописані, вибираєте ПП або платформу на якій ваша ПП працює по типу affise. Копіюєте код постбека і вказуєте його в кабінеті ПП.

Вітаю, ви можете шукати вакансію технічний інтегратор 😁

▪︎ Conversions – список конверсій, просто список конверсій. Тут відображаються як ті що вам відстукала постбеком пп, так і ваші кастомні які ви налаштуєте. 

▪︎ Integrations – інтеграції з популярними трафік сорсами.

Тут мені немає що розказати, я бідний УБТ фахівець, тож читайте документацію. Із цікавого, так це два види інтеграції і Conversion API FB з коробки так би мовити.

▪︎ Postback – тут всі ваші отримані/надіслані постбеки, логічно, чи не так?)

▪︎ Black / White list – швидкі правила. Наприклад ви знаєте ІР адреси або юзерагенти модераторів, добавляєте сюди і потім цей B/W list пядтягуєте при налаштуваннях rules і flows. А можна і просто в rules i flows це прописати, тут як кому зручно.

▪︎ Rules – швидкі правила фільтри. Якщо у ваших flows і campaigns повторюються правила то в цьому розділі ви просто задаєте їх і потім підтягуєте без необхідності копіювати.

Доречі, цього цілком достатньо для УБТ з ФБ 🙃
Доречі, цього цілком достатньо для УБТ з ФБ 🙃

▪︎ Events – список подій (кліки, уніки, перегляди, конверсії). Перейшли по кампейн лінк своїй на преленд і тут побачите свій клік та його параметри по типу клікайді і оце все, що записує трекер. 

▪︎ Errors logs – помилки якісь, ну якщо погано налаштували, десь кудись щось не туди впихнули код трекінгу, або постбек без клікайді прийшов, то воно наче тут має бути прописано.

▪︎ Goals – кастомні цілі які ви можете налаштувати, наприклад перегляд певної сторінки якщо у вас багаторівневий преленд чи квіз, або відкриття PWA.

▪︎ Cuctom conversion – кастомні конверсії, це скоріше для власних продуктів.

▪︎ Armors – глобальні правила захисту (ще один клоакінг).

Можна налаштувати глобальний захист і весь трафік буде фільтруватись по вашим правилам, але він не буде показуватись в звітах. Тож якщо вам потрібно бачити що конкретно, звідки і скільки відфільтрувалось то краще юзати Rules.

Окрім того, якщо вам потрібно дійсно клоачити а не заблокувати трафік, що є по своїй суті різним технічним рішенням, то Armors не підходить, бо він або показує 404, або просто редиректить куди вкажете, рекламні мережі таке не люблять.

▪︎ Rotators – щось типу коротких посилань.

▪︎ Custom GEO Database – можна добавити АРІ ключ сервісів які надають бази гео даних, якщо ви не довіряєте тим які в MaxConv.

▪︎ Domains – власні домени для трекінгу, на безкоштовному тарифі можна прикріпити один, що я і рекомендую відразу зробити. Для цього зареєструйте і прокиньте домен через клауд, раніше я писав про це, якраз для цього моменту і писав.

▪︎ Document – документація. Почитайте навіть якщо не розумієте, що воно там пишеться і для чого воно, там читати пів години, щось та й відкладеться в голові.

Це звісно дуже нудно, я розумію, але воно потрібне. А я в наступних статтях постараюсь ще своїми словами пояснити як воно і куди робиться та показати це все на конкретному прикладі.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

8 Коментарі

avatar
Awm
1 month ago

Я ще після першої твоєї статті вирішив пощупати трекери, а потім і взагалі перейти зі старого ztds. Спочатку думав над Skro як там більше евентів в безкоштовному тарифі, але зупинився на MaxConv бо там краща документація. Але деякі баги зловив ще на початку, при додаванні мережі вона не відображалась, а при оновленні сторінки була помилка, звернувся в підтримку - порекомендували змінити часовий пояс, змінив допомогло. Сьогодні теж був якийсь глюк з помилками - кікнуло і не пускало до дашборду, в запитах помилка 503. Після старого потрібно трохи звикнути. І чомусь в статистиці не відображаються кліки і тому відслідковування ефективності відображається по візитам в EPV а не EPC. Skro ще планую по тестувати в реальній роботі.

avatar
Alex Follow
1 month ago Author

Ага, не пускало сьогодні в дашборд 🥲 але трафік трекало, хз наскільки таке часто в них, я чесно не знаю.

У мене і ЕРС відносно кліків з ленда і EPV відносно візитів на ленд нормально відображається. Ну я покажу як в мене воно налаштовано в наступних статтях.

avatar
Awm
1 month ago

Можливо там кліки відображаються з лендінга, а я наразі використовую тільки редірект. В доках начебто нічого немає.

avatar
Alex Follow
1 month ago Author

А я навпаки без лендінга не юзав 😅

avatar
Awm
1 month ago

В мене застарілі шаблони - завжди з лендінгів та прокладок слалось на тдс, а тут логіка друга - шлеш на лендінг і вже з нього відслідковуються всі дії. Треба переосмислювати.

avatar
Alex Follow
1 month ago Author

тут можна і так і так, але коли видно lp ctr, ttb і epv то значно цікавіше

avatar
TheYouTube
1 month ago

Ждав, ждав. І таки єсть

avatar
Alex Follow
1 month ago Author

той самий підписник 🫶

ну це тільки початок