avatar
2 хвилин читати

Переломний момент: Палата представників голосує за FIT21

What is the FIT21 Crypto Bill?

Переломний момент: Палата представників голосує за FIT21

Вітаю з Голодними іграми! Сьогодні на Капітолійському пагорбі Палата представників розглядає FIT21. Цей законопроект надасть Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC) більше повноважень для нагляду за спотовим ринком активів. Давайте розберемося, що це таке і чому всі про це говорять. Я постараюся навести приклади, пояснити простими словами і не заплутати вас ще більше.

Що таке FIT21?

FIT21 — це законопроект, який пропонує дати CFTC більше повноважень для регулювання спотового ринку цифрових активів. Насправді, зараз за цією сферою в основному слідкує Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), але багато учасників ринку незадоволені її суворим контролем, особливо під керівництвом Гері Генслера. Коли Гері Генслер зайняв посаду голови SEC, криптоіндустрія опинилася під тиском регулятора. І далеко не всі санкції Комісії мають обґрунтування.

Зростаючий рух у Вашингтоні

Останнім часом підтримка цифрових активів зростає. Дональд Трамп заявив про свою підтримку цих технологій і почав приймати їх для своєї кампанії. Це підігріло інтерес і обговорення в соціальних мережах про те, що ця тема може стати однією з вирішальних у передвиборчій кампанії президентів США.

“"FIT21 — це перший крок до створення нормативної бази для цифрових активів, і її необхідно покращити, працюючи з Сенатом та адміністрацією. Створюючи основу для відповідальних інновацій, ми повинні здійснити подальші кроки для зміцнення захисту споживачів, інвесторів і платників податків.” 
колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі

Якщо FIT21 буде прийнято, це може обмежити участь SEC у регулюванні цифрових активів. SEC відома своїм суворим підходом до цієї індустрії, що часто ускладнює її розвиток. Коротше кажучи, законопроект також може вплинути на затвердження спотового ETF Ethereum, що стане важливим кроком для ринку. Це може дати новий імпульс для зростання ринку.

Критика законопроекту

Не всі підтримують FIT21. Конгресвумен Максін Уотерс і Гері Генслер висловили свої сумніви. Уотерс вважає, що CFTC не має достатніх ресурсів для ефективного нагляду, тоді як Генслер стверджує, що законопроект створить прогалини в регулюванні і скасує важливі правові тести для визначення статусу активів.

Що далі?

Поки в Сенаті немає аналогічного законопроекту, і провідні сенатори-демократи не проявили до нього інтересу. Проте, голова комітету з фінансових послуг Патрік МакГенрі заявив, що постарається просунути законопроект до свого відходу в січні 2025 року. Він зазначив, що ставлення Конгресу до цієї теми змінюється, що може призвести до значних змін у майбутньому. Розмов багато, подивимося, що буде насправді.

Рон Хаммонд із Blockchain Association зазначив, що останнє голосування може мати значний вплив на майбутнє регулювання цифрових активів і ставлення адміністрації Байдена до цієї індустрії. Слідкуйте за новинами і діліться своєю думкою. Якщо вам було цікаво або корисно, буду рада зворотному зв’язку в коментарях. Чесно кажучи, писати подібні статті для мене ціле випробування. Ще треба повчитися “живому копірайту”, без подачі як в енциклопедії.

На завершення хочу сказати, що голосування по FIT21 є важливою подією в регулюванні цифрових активів у США. Обмеження повноважень SEC і передача їх частини CFTC можуть суттєво змінити правила гри для індустрії. Питання в тому, чи зможе це підштовхнути SEC до більш гнучкого підходу і відкритих можливостей для розвитку цієї сфери?

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
2 Коментарі
avatar
Alex Follow
3 months ago

То що з тими хомʼяками буде?

avatar
Тетяна
3 months ago Author

Хом'яки залишаться хом'яками, але тепер у них буде більше шансів вільно бігати по крипторинку без постійних наглядачів від SEC😁