avatar
5 хвилин читати

Поговоримо про автобани в Tiktok Ads і взагалі

Автобан Тікток

Поговоримо про автобани в Tiktok Ads і взагалі

Це буде трошки матюкливий пост, бо це всіх сильно заєбало...

Хочу закрити це питання, бо трошки задовбало всім розказувати одне і те ж 🌝

Пам'ятаєте, як я в 2021 перейшла з ФБ у ТТ бо він не баниться, лайтова рекламна політика і взагалі трафік за копійки?

Так от, забудьте нафіг цю інформацію...

Пам'ятаєте казала, що завжди працюю на агентських, бо вони не автобаняться?

Тоже забудьте нахер...але не все так однозначно 

Стан справ на червень 2024 року

Ковбасити Тікток за моїм спостереженням почало приблизно десь з нового року, почала змінюватися рекламна політика, і багато чого білого стало відлітати на реджект не понятно за що.

Арбітражники дуже надіялись, що після Q4 настане чудесний Q1, CPM знизиться, і всі ці великі рекламодавці, розпродавши все на чорну п'ятницю і новий рік з'їбуть з аукціону...По ідеї CPM мав би стати +- на свої місця. Середній CPM на США до нового року складав 3-7$, зараз він частіше складає від 8-25$ 🥲 лити стало не дуже прикольно...уже почалася хуйня якась 

Цитата великої Алли
Цитата великої Алли

І десь з квітня-травня Тікток остаточно йобнувся, почалися автобани навіть на агентських !!! сука !!! акаунтах. Ситуація така, що відлітають акаунти (і самореги тим більше) просто на етапі поповнення кабінету або запуску кампанії.

Ну реально, останнім часом рекламу крутити в ТТ стало майже неможливо для багатьох.

Люди бідкаються, влада розводить руками...

Знайомі розказують, як у них забанилися просто однохвилинно уночі кабінети, які крутилися більше року. Ну просто забанились всі одночасно, типу не було отклонів там і всякої хуйні... СЮРпрайз

Що Тікток хоче цим довести, що він хоче зробити - непонятно. Чітких полісі чи інструкцій по успішному запуску не дають. Іди читай нашу єбєйшу політику.

В 2022 році був схожий період, коли його ковбасило так само, і з часом Тікток все таки попустило. Тому є надія, що через пару тижнів-місяців його знову попустить.

Але шо бляха робити зараз?

Як дальше жить?😵

Ну почнемо з того, що якби все було так хуйово, то Тікток би взагалі не заробляв баблішко, та і реклама крутиться на повну, зайдіть в Креативний центр або Піпіадс, буде вам підтвердження.

І шо люди роблять? Правильно, ПИШУТЬ МЕНІ АЛЛА ПОМОГІ. А я сама хуй знає шо вам помогти. Пишуть робили і оте і оце, все відлітає. Шось там міняли, крутили вертіли, а толку нема ..

Навіть якісь іностранці до мене добралися, і такі повідомлення я отримую майже через день 🥲

Хелп мі Алла
Хелп мі Алла

Значить якось лити все таки можна? Та якось можна, але блять як?..

Щас будуть мої поради, які помогли деяким людям...а деяким не помогли, але шо вже поробиш 💁

Порада 1. Не спіши

Зазвичай всі дуже спішать, хочуть якомога швидше запустити рекламу, в ітозі запускаються, скажем так, хуйово.

Використовують ті самі креативи, ті самі домени, ті самі проксі, юзера і так далі. Ну і виходить те що у них знову по колу все відлітає))

Навіть недостатньо просто змінити домен, бажано змінити даже контент на ленді, тому що бот який сканує ленд, уже тіпа затригерить той контент на бан.

Тому не спішіть!!! І для початку, якщо у вас уже щось відлетіло, підготуйтеся - вичитайте рекламну політику, щоб не було всякої херні від, якої вас 100% забанить.

Поміняйте крео, і це не означає унікалізувати по типу врізати 2-3 секунди або прискорити відео. Це означає прям поміняти відеоряд, озвучку, текст.

Поміняйте юзера, поміняйте проксі, які ви використовуєте. Тобто міняйте ВСЕ і робіть це дуже уважно, тому що поспіх зазвичай закінчується автобаном.

Отака хуйня малята
Отака хуйня малята

Порада 2. Все таки агентські 

Все-таки користуйтеся агентськими акаунтами. Я чесно не уявляю, як нормально зараз запустити саморег. Просто я нічого не можу сказати з цього приводу і всьо.

З агентськими ситуація реально краща, адже я і багато команд, багато моїх знайомих і клієнтів, запускаються на агентських, все працює, банів або нема або поодинокі.

Візьміть відразу пару акаунтів, і розділіть певну суму на них. Нагадаю, якщо аккаунт все-таки автобаниться, є агентства які не повертають цю суму, на саморегах тим більше можна забути про гроші.

У нас, на відміну від таких агентств, при блокуванні аккаунта можна перекинути ті кошти на інший акаунт, і безкоштовно запросити новий.

Далі запустіть щось максимально лайтове, якийсь пейзаж, квіти, котики на перегляди відео чи охват, проте слідкуйте щоб не було авторського права музики в цих відео.

Тобто нам потрібні апруви адсетів на акаунті, і плюс це будуть позитивні реакції користувачів, бо зазвичай на звичайну рекламу користувачі скаржаться, а на квіточки пейзажі котики люди будуть класти лайки, взаємодіяти, відповідно Тікток побачить, що люди позитивно реагують і подумають що ви норм тіпи.

Бажано зробити побільше адсетів, щоб було побільше апрувів, і покрутити хоча би там 2-4 дня на невеликих сумах. Не обов'язково зливати 500$ на цих квіточок, можна вкластися в 50$.

Якщо на цьому етапі воно не заавтобанилось, тоді є шанс, що воно і при ваших налаштуваннях, які вам потрібні, також не заавтобаниться.

По факту, якщо раніше не треба було гріти акаунти, можна було зразу запускатися, все було класно, то зараз реально жопа... Треба гріти акки і акуратно запускатися, перед цим вивчити рекламну політику на пам'ять 

Який висновок?

Берете все максимально чистеньке, те що не заливалось, все позмінювали, домен крео і так далі. І гріти акаунт))) Оце єдиний шлях який наразі є частковим вирішенням цієї проблеми і який спрацював на практиці в багатьох моїх знайомих і клієнтів.

Якщо ви так і робили, і далі все автобаниться - ну шо сказать, співчуваю 🌚

Роздуми...

Ще один варіант, який просто прийшов мені в голову (не знаю на практиці чи хтось так робив і чи воно працювало).

Десь діставати "отлежані" акаунти, на яких раніше щось успішно запускалося, не було реджектів і все було ок.  Ну і запускатися власне з них)) у мене старі акаунти при запуску чогось нового звичайно не автобаняться, а от нові буває.

Тому такий варіант теж можливий, діставати у когось отлежані акки, які запускалися і успішно працювали.

Можете за цю ахуєнно цінну інфу мені кинути на каву і морозиво 

https://send.monobank.ua/jar/6GzNUokNk7

Якщо стаття вам була корисна - дайте реакцію а коментарях 🔥

Автор статті: https://t.me/ALLA_UR

Канал по Тікток Адс: https://t.me/target_tiktokads

Чат по Тікток Адс: https://t.me/tiktoktarget_chat


Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
2 Коментарі
avatar
Pooh
4 months ago

Вибачаюсь, а яка швидкість дозволена на цих автобанах?

avatar
Alla Ivankiv
4 months ago Author

10 заблочених акків за кожен 1км/год