avatar
9 хвилин читати

Туда-сюда: postback

підготовка трекера до трафіку

Туда-сюда: postback

Розкажу, що таке ті ваші постбеки і як їх налаштувати. Постараюсь навести приклади, пояснити простими словами і не заплутати вас ще більше 😁

Я користують трекером MaxConv тому і показуватим на його прикладі. 

Postback що це?

Postback - це запит, що передає певну інформацію вашому трекеру, партнерській програмі, CRM, рекламній мережі або іншій системі.

В попередній статті я розповідав про ClickID і той факт, що коли користувач, якого ви залучили, виконує певну дію, за яку ви отримуєте виплату, то партнерська програма надсилає інформацію про це до вашого трекера.

Сьогодні розповім, як налаштувати це все і об'єднати разом.

Чому виникає плутанина з тими постбеками?

Бо кожен трекер, партнерська програма, рекламна мережа, це зазвичай різні системи з різними кодерами і от кожен кодер, як собі придумав так і назвав той чи інший параметр/токен.

Наприклад, у партнерській програмі токен, який відповідає за ціну конверсії, може мати назву amount, а у трекері - payout. Слова схожі за своєю суттю, але системи не можуть розпізнати одна одну через різницю в найменуваннях.

Тому, нам потрібно подружити те, що передає трекер в ПП і навпаки, те, що передає ПП в трекер, коли повідомляє про конверсію. 

Показую приклад:

партнерська програма
партнерська програма

Тут ми бачимо поле, де вказується адреса трекера, куди надсилати постбек про конверсії, а також таблицю, яка показує, які токени ця партнерська програма може надсилати.

У мене вказаний ось такий постбек:

https://ban.media/conv?clid={s2}&payout={amount}

Замість того, що вказано в фігурних дужках, ПП підставить якесь значення.

В цьому випадку заміть {amount} передасть суму, яку ви заробили за цю конверсію.

Тобто, якщо це 2$, то трекер отримає ось такий запит payout=2 і запише це собі десь там в базі даних, щоб потім ви могли генерувати звіти і аналізувати трафік.

Окрім суми, потрібно передавати також ClickID, щоб трекер розумів, до якого кліка прив'язати конверсію. Цей ClickID передавався раніше з трекера в партнерську програму, коли користувач переходив по партнерському посиланню.

В цьому конкретному випадку за ClickID в пп відповідає токен {s2}

Розглянемо на прикладі GameHub

Ідем в трекер, в разділ Affiliate Networks і тиснем «Create»

Якщо вашої партнерської програми немає в списку шаблонів, то вам потрібно знайти платформу, на якій вона створена. Якщо це неможливо, виберіть опцію "Кастом".

Під час входу до партнерської програми зазвичай внизу сторінки зазначено, на якій платформі вона працює (якщо це не кастомне рішення).

Наприклад, GameHUB працює на платформі Affise, що є досить поширеною платформою, тому налаштувати буде досить просто.

Вибираємо платформу
Вибираємо платформу
Вказуємо назву партнерської програми
Вказуємо назву партнерської програми

Postback Timestamp - час конверсії буде відповідати часу, коли трекер отримав постбек.

Наприклад, якщо клік був 1 грудня, а партнерська програма надіслала постбек через 2 дні, то конверсія буде показуватись за третє грудня. Залишаємо цей варіант.

Visit Timestamp - якщо клік відбувся 1 грудня, а партнерська програма надіслала постбек через 2 дні, то конверсія всерівно буде показуватись за 1 грудня.

Offer URL Suffix – трекер, автоматично, до посилань на оффери цієї партнерки буде добавляти в кінець посилання ось такі параметри sub1={mc_click_id}

Коли користувач буде переходити на оффера, то в кінці посилання буде додаватись sub1=jfhvfkjfvh де jfhvfkjfvh  це {mc_click_id} тобто якийсь рандомний згенерований трекером ідентифікатор.

Партнерська програма запише це значення в своїй базі і якщо цей користувач зробить цільову дію, то передасть постбеком в трекер, що jfhvfkjfvh зробив цільву дію і скільки це грошей принесло.

Це і є вся суть налаштування, в MaxConv ClickID позначається як mc_click_id, а в GameHUB (affise) він записується як sub1. Відповідно коли GameHUB надсилатиме вам в трекер постбек про конверсію, то він передаватиме {sub1}.

Коли додаєте Affiliate Network, є пояснення за який параметр відповідає той чи інший токен в партнерській програмі на affise і в трекері:

Тепер потрібно прописати постбек в ПП

Це посилання потрібно скопіювати і добавити в ПП, в налаштуваннях постбека
Це посилання потрібно скопіювати і добавити в ПП, в налаштуваннях постбека

Якщо ви пропишете в ПП такий постбек то вона надсилатиме ось такі дані:

{sub1} – ClickID або у випадку MaxConv mc_click_id

{sum} – Сума виплати за конверсію.

{transactionid} – Унікальний ідентифікатор транзакції.

{currency} – Валюта, в якій здійснюється виплата (наприклад, USD, EUR тощо).

{status} – Статус події (наприклад, "approved").

Добавляєм оффер

Заходим в розділ Offers і тиснем «Create»


Просто берем посилання з ПП і нічого не змінюємо, тому що при додаванні ПП ми налаштували, що до посилання буде дадаватись Offer URL Suffix sub1={mc_click_id}

Додаємо Traffic Sources

В розділі Traffic Sources тиснемо «Create»

Якщо це джерело платного трафіку, то по аналогії як при добавлянні ПП ви можете використовувати шаблони, основні рекламні нетворки там вже присутні.

Якщо це УБТ трафік, то я просто створюю один «пустий» сорс на всі кампанії, нічого не налаштовую окрім постбека в телеграм.

Postback про конверсії в Telegram

Це для тих хто любить подрочити на статку, або кому просто приємно отримувати сповіщення про конверсії. Особисто я використовую це щоб бачити коли щось зламалось: якщо певний час немає конверсій – потрібно іти дивитись що і де забанило.

Ідем в офіційни бот BotFather, створюємо бота, отримуємо токен для доступу

Тепер нам потрібно вияснити свій telegram id. Запускаємо іншого бота @getmyid_bot

Тепер формуємо посилання ось такого типу: 

https://api.telegram.org/bot7062388109:AAHxhovL5vpV6VCuNYlPYjip6-JQEfHLwck/sendMessage?chat_id=689841189&text=все+працює+ban.media

Запускаємо свого бота і переходим по посиланню:

якщо все працює то ви отримаєте таке повідомлення
якщо все працює то ви отримаєте таке повідомлення

Тепер ідем в трекер, прописуємо в кампанії або в сорсі цей постбек і після text= вказуємо в фігурних дужках токени які передавати. Замість пробілу використвоуємо «+».

Ось як це виглядає:

цей постбек передаватиме суму і країну звідки конверсія
цей постбек передаватиме суму і країну звідки конверсія

Всі токени які підтримує MaxConv можна подивитись за посиланням: Tokens glossary

***

Підсумовуючи: вам потрібно дізнатись в ПП який токен відповідає за ClickID це зазвичай пишеться в документації, або можна запитати в менеджера.

Далі, коли додаєте ПП в трекер, потрібно прописати Offer URL Suffix щоб ваш трекер до посилань на оффер додавав ClickID={mc_click_id}

Взяти посилання яке згенерував трекер і вказати в налаштуваннях глобального постбеку в вашій партнерській програмі.

Якщо ваші конверсії мають особливі статуси (реєстрація, аппрув, інстал, заявка) і вам потрібно це трекати, то запитуйте в менеджера, якщо він не знає цієї інформації – міняйте менеджера 😅

Якщо вам було цікаво або корисно, то накиньте фідбеку в коментарі, а то щось ці технічні статті мені капець як важко даються 🫠

В наступній статті будем налаштовувати кампанії і клоачити 😁

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

8 Коментарі

avatar
Cat
3 weeks ago

Де останню частину поста взяв?

avatar
Alex Follow
3 weeks ago Author

яку конкретно частину? Всі свої статті я пишу самостійно

avatar
Awm
3 weeks ago

А можеш дещо підказати? На лендінгу планую динамічно підгружати різні креативи, хочу відслідковувати який буде кращий, а не розумію як передати інфу з кожного банеру в трекер, такий варіант yourdomain.com/click?{ct1}=param передається в пп, а в трекері Unknown.

avatar
Alex Follow
3 weeks ago Author

го в особисті

топ

avatar
Alex Follow
3 weeks ago Author

дякую ☺️

Та здається зрозуміло 🫡
Але якщо все робити по інструкції і саме з цим трекером. А якщо інший трекер то певно знов буде міліон запитань. Але думаю суть орієнтовно однакова.

avatar
Alex Follow
3 weeks ago Author

Мільйона запить не повинно бути))

В інших трекерах суть та сама: дізнатись назву токенів і підставляти їх в фігурних дужках щоб вийшло туди сюди 😁