avatar
3 хвилин читати

Репортаж зі святкування 20-річчя JYSK в Україні: відкриття 100-го магазину та новий благодійний проєкт

2 жовтня 2024 року в Києві відбулася пресконференція, присвячена 20-річчю компанії JYSK на українському ринку, щоб підсумувати два десятиліття роботи, а також обговорити подальші плани компанії в умовах повномасштабної війни.

Ключовими спікерами заходу виступили Country Director JYSK в Україні Євген Іваниця, голова благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут та заступник голови Місії Посольства Данії в Україні Єнс Мартін Алсбрік. Важливими темами заходу були розвиток мережі JYSK в Україні, фінансові результати за останні роки, а також соціальна відповідальність компанії, що включає благодійні ініціативи під час війни.

Пресконференція з нагоди 20-річчя JYSK в Україні. Джерело: пресслужба JYSK.
Пресконференція з нагоди 20-річчя JYSK в Україні. Джерело: пресслужба JYSK.

Зокрема, компанія оголосила про відкриття свого 100-го магазину в Україні та запуск благодійної акції «Додай руху для сили духу» у партнерстві з фондом «Повернись живим». Детальніше про роботу компанії в Україні, благодійні ініціативи та амбітні плани JYSK на майбутнє читайте у цьому репортажі.

20-річчя діяльності JYSK в Україні

За 20 років на українському ринку JYSK пройшов шлях від франчайзингової моделі до прямого управління компанією JYSK Nordic. Сьогодні JYSK в Україні — це 100 магазинів у 35 містах, а ювілейний, сотий магазин відкрив свої двері 3 жовтня 2024 року в Чернівцях. Новий магазин був створений за сучасною концепцією 3.0, яка вже реалізована у 77% українських магазинів JYSK.

Пресконференція з нагоди 20-річчя JYSK в Україні. Джерело: пресслужба JYSK.
Пресконференція з нагоди 20-річчя JYSK в Україні. Джерело: пресслужба JYSK.

Робота в умовах війни

Попри виклики, пов’язані з повномасштабною війною, JYSK продовжує розвивати мережі в Україні. Від початку військових дій компанія інвестувала близько 400 млн грн у відкриття нових магазинів та відновлення пошкоджених торгових точок. За цей час відкрито 20 нових магазинів, а 17 були відновлені після руйнувань.

Також JYSK сплатив 2 млрд грн податків до українського бюджету, роблячи вагомий внесок у підтримку економіки країни. Крім цього, компанія продовжує підтримувати місцевих виробників, закупивши товарів на 4 млрд грн, з яких 98% експортується до європейських магазинів мережі.

JYSK продовжує підтримувати благодійні ініціативи в Україні, зокрема під час війни, залишаючись лідером у впровадженні соціально відповідальних проєктів. 

Компанія активно співпрацює з українськими благодійними фондами та організаціями. Зокрема, JYSK передав понад 70 млн гривень на гуманітарну допомогу та підтримку військовослужбовців, залучив понад 1 млн покупців до своїх благодійних ініціатив і передав понад 1000 книжок у бібліотеки дитячих сиротинців по всій країні. Крім того, компанія веде активну співпрацю з організаціями, такими як фонд «Повернись живим» та БФ «Твоя опора», підтримуючи різноманітні соціальні ініціативи, включаючи гуманітарне розмінування та медичну допомогу дітям, хворим на рак.

На пресконференції Тарас Чмут, голова голова благодійного фонду «Повернись живим», разом з Country Director JYSK в Україні Євгеном Іваницею оголосили про новий благодійний проєкт «Додай руху для сили духу», метою якого є зібрати 10 млн грн на спорядження для адаптивного спорту на підтримку ветеранів України. 

Кожен охочий може підтримати ініціативу, зробивши донат за посиланням https://savelife.in.ua/power-to-recover/  або придбавши тематичну наліпку чи сумку-шопер у магазинах JYSK з 3 до 30 жовтня 2024 року.

Партнерства та нові можливості

Окрім власних благодійних проєктів, JYSK активно досліджує нові форми партнерств, що можуть допомогти у подальшому розширенні соціального та ринкового впливу компанії. Наприклад, на запитання журналістів про можливі незвичайні проєкти у майбутньому, Євген Іваниця підтвердив відкритість компанії до нових ідей. Як приклад нестандартного підходу було згадано нещодавню кампанію, в якій вдало поєднали елементи спорту, криптовалюти і ритейлу, від однієї з найбільших криптовалютних бірж в Європі українського походження WhiteBIT до Євро-2024, де мережа супермаркетів «АТБ» виступила дистриб'ютором. 

Журналісти також цікавилися можливою співпрацею JYSK з іншими міжнародними компаніями на українському ринку. Зокрема, було порушено питання про можливе повернення IKEA в Україну та співпрацю компаній. Іваниця зазначив, що між компаніями ведеться активна комунікація, і є певна взаємна корпоративна підтримка, що допомагає їм залишатися конкурентоспроможними та підтримувати український ринок навіть у непрості часи.

«Ми завжди відкриті до нових форм співпраці та інновацій, що можуть принести додаткову цінність нашим клієнтам», — зазначив Іваниця.

Хоча конкретних планів щодо подібних партнерств поки що немає, JYSK продовжує шукати можливості для розширення своєї присутності на ринку через нові технології, партнерства та проєкти, що можуть об’єднати різні галузі для досягнення спільних цілей.

Під час пресконференції журналісти також запитали щодо планів компанії в напрямку інновацій в e-commerce. Незважаючи на те, що створення мобільного застосунку наразі не планується, компанія активно вдосконалює функціонал онлайн-магазину. Серед перспективних нововведень Іваниця виділив персоналізацію покупок для кожного клієнта, що значно покращить загальний клієнтський досвід.

На запитання про те, що допомагає JYSK залишатися конкурентоспроможним навіть у складних умовах, Євген Іваниця відповів: 

«Наша головна сила — це команда, яка об'єднана спільними цінностями та цілями. Також, важливим є побудова довірливих відносин з нашими покупцями та просування данської бізнес-культури, яка зосереджена на соціальній відповідальності.»

Плани на майбутнє та перспективи розвитку JYSK в Україні

Незважаючи на труднощі, JYSK планує продовжувати розвиток в Україні. У 2025 фінансовому році компанія має на меті відкрити ще 9 нових магазинів і оновити 12 вже існуючих. Водночас робота деяких проєктів у східному та південному регіонах України залишається ускладненою через ситуацію на фронті. Тим не менш, компанія зберігає свою головну місію — пропонувати якісні товари для кожного українця, підтримувати економіку та створювати нові робочі місця. Таким чином, завдяки стійкому розвитку, інноваціям та підтримці українців, JYSK залишається одним із лідерів ринку, впроваджуючи не лише успішні комерційні стратегії, але й соціально значущі проєкти.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар