avatar
2 хвилин читати

Scam в арбітражних тімах

Scam в арбітражних тімах

Доброго дня всім!

Знову з вами Арбітражне медіа AFFILIFY.

Посилання на наше  медіа AFFILIFY.

Сьогодні ми розглянемо, як захистити себе від найпоширеніших методів шахрайства в арбітражних командах та розберемо нововведення в нашому медіа для вашої безпеки.

Звичайно, скам  в арбітражі - досить поширена тема. Сотні людей спамлять по чатам, а деякі навіть купують місце в  "вакансіях", щоб згодом заскамити людей.Чи можна захистити себе від цього на 100%? Ні, якщо ви, звісно, не потрапите в топову медійну команду. Однак навіть з ними іноді відбуваються випадки, коли не виплачують зарплату або обманюють людину.

Найпопулярніші методи скаму

 Зазвичай шахраї не запарюються і працюють за однією-двома схемами, які використовують майже всі для вибивання з вас грошей:

  • Скам на рекрутинг.
    Зазвичай це відбувається під приводом пошуку команди і те, що тіма бере навіть самого нуба, який не має жодного досвіду заливу (ніхто не візьме вас медіабаєром без досвіду, це перше). Скам досить старий, але кількість людей, які потрапляють на нього дуже велика і зазвичай це не 5-10 доларів, а 50-60-100.
    Не вірте, що зізвон в діскорді додасть вам довіру,шахраї не запарюються спалити інші документи, своє обличчя або поговорити з вами окремо в приваті й догріти вас на закупку під різними методами рекрутингу.
    Справжня тіма завжди видасть вам все, що потрібно для заливу без проблем і вашого внеску.
    -Окей, якщо тіма не просить грошей, означає, що вона трастова і все буде добре?Ні.
  • Скам на заробітну плату.
    Цей варіант скаму найнебезпечніший, оскільки людина втрачає зароблені нею гроші і головне час, оскільки мінімум - це оплата за неділю-дві, а максимум - місяць, який ви працювали і нічого не залутали абсолютно.
    Як цього уникнути?
    Тільки шукати перевірені команди з медійкою, дізнаватись за команди в чатах, медіа. Рекомендуємо зробити кілька скріншотів про назву команди та вашої переписки, щоб в разі чого можна було довести свою позицію в групах.
  • Скам на допомогу.
    Деякі запустили новий варіант скаму, коли вас додають в тіму та через деякий час запускають збір коштів на допомогу до зсу, наприклад. Нещодавно веб помітив, що збір проводився на неіснуючу бригаду, але банку новачки заповнили за пару днів, оскільки людей в команді було 50+.
  • Скам на перегон трафіку.
    Не секрет, що перегон трафіку на Телеграм є досить вигідним варіантом, коли є велика команда і постійна ротація кадрів. Вже безліч випадків, коли веб або новачок, який не має  оффера, знаходить команду, починає переганяти лідів до каналу, але під час виплати тім лід просто блокує веба і на цьому ваша співпраця завершена, а час втрачений. В такому випадку краще все ж таки домовлятись на швидку оплату за трафік (день-3-неділя).
    Застрахуватись від такого майже не можливо, але треба максимально скоротати час, який задіяний до виплати грошей.

Як уникнути скаму 

Звісно, на 100% неможливо забезпечити себе від втрати грошей, але можна зробити все, щоб понизити цю можливість. Зазвичай шахраї не люблять багато питань та перевірок і починають нервувати, особливо це помітно під час зізвону.
Топ питань на перевірку:

  • Коли і ким була створена команда, її перспективи, скільки витрачають в місяць на трафік плюс зарплати, сітка зарплати та проценти, чи є якісь івенти в тімі, як часто кадри звільняються і чому.
  • Спробуйте загуглити або знайти по чатам назву тіми, попитати, чи хтось працював з ними і які відгуки. Зазвичай, якщо тіма веде рекрутинг, деякі люди можуть вже бути заскамленими ними або  навпаки це траст тіма, яка платить гроші (головне не вірте всім, хто напише, що це траст сходу особливо в пп).
  • Перевірте бази скамерів в чатах та медіа по тегам або юзерам. Питайте TG овнера, тім лідів, HR, щоб пошукати всі айдішки. (Пробийте айді по боту і шукайте в базах, не по ніку).
  • Домовляйтесь що ви можете також відстежувати статистику вашої роботи як обрабом так звісно і медіабаєром,щоб бачити скільки ваших грошей зароблено і мати уявлення про кількість франклінів які вам прийдуть на рахунок.

Одне з найголовніших питань - це NDA (Non-disclosure agreement) або договір про конфіденційність.
Навіщо він? Зазвичай команди використовують його для своєї безпеки та не розголошення інформації щодо зарплати та інших моментів. Звичайно, він не має ніякої сили, якщо вже станеться конфлікт між вами і тімою, але шахраї в 90% випадків його не мають взагалі, а якщо мають, то це якийсь лівий документ, при перегляді якого з'являється ще більше питань.
У NDA повинні бути чітко прописані звідки зареєстрована команда, їх документи та адреса, чітко розписані умови та штрафи за розголошення інформації.Якщо є питання задавайте їх рекрутеру.

Якщо HR починає сипатись на перших питаннях, то краще перейти і шукати нормальну команду, ніж потім отримати замість грошей блокування в телеграмі.

Також пам'ятайте, що навіть наявність фізичного офісу не завжди гарантує команді нормальні умови виплати вашої заробітної плати.

Анонс

Ми вирішили запустити окрему гілку, де будуть публікуватися максимально перевірені команди, які пройдуть тестування адмінами та матимуть довіру в наймі до себе людей.

Якщо команда в цій гілці заскамить людину, медіа поверне частину втрачених коштів.

Таким чином, команда буде вносити депозит і будувати довіру до розміщення своїх вакансій. Не тільки відсутність скаму, а й наявність нормального ставлення до працівників повинно гарантувати довіру до команди.

Сподіваємось, що ви без проблем зможете знайти собі команду серед нашого ком'юніті або за нашими порадами і не натрапите на скам. Завжди дізнавайтеся, чому, наприклад, не ведуть свою медійку, особливо якщо в команді багато відділів, таких як обробка, де майже завжди є кругобіг кадрів та позицій.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

0 Коментар