avatar
3 хвилин читати

Трафік сорси на Dating. Погляд афіліат-менеджера

Трафік сорси на Dating. Погляд афіліат-менеджера

Про мене: я працюю афіліат-менеджером півтора року в Cpamatica Affiliate Network – дейтинг нетворку, який має ексклюзивні та інхауз офери. За півтора року роботи, через мене пройшло трафіку на більш ніж на 3 млн дол., побачив, як відпрацьовують десятки трафік сорсів та підходів, монетизував трафік партнерів на різних рекламодавцях. Отримавши купу інсайтів, хотів би поділитися моїм баченням різних трафік сорсів, їх переваг та недоліків з погляду афіліат-менеджера та рекламодавця. Сподіваюся, ця стаття допоможе комусь затестити новий підхід в дейтингу, можливо навіть почати працювати з цією evergreen вертикаллю.

Я сортував трафік джерела від тих, які є найбільш трастовими для рекламодавців до тих, які зазвичай хочуть найменше або взагалі не приймають. Потрібно сказати, що часто рекламодавці недооцінюють певні трафік джерела, які насправді можуть давати їм високий ROI при правильній воронці. Тому деякі трафік сорси будуть нижче в списку, ніж мали б. 

Матеріал буде розділений на 2 частини, сьогодні я розповім більше про Google, Facebook Ads та SEO. А наступного тижня будемо заглиблюватись в native, banner ads, member area, УБТ,  push та pop трафік. 

Disclaimer: я не є експертом в конкретних трафік сорсах і описую свій досвід зі сторони рекламодавця/афіліат-менеджера нетворку, тому коментарі щодо переваг та недоліків трафік сорсів є субʼєктивними. Якщо бачите неточності, або хочете щось додати – велкам в коментарі. 

Google Ads

Один з небагатьох трафік сорсів, за які рекламодавці готові давати превентивні бампи в декілька разів вище за дефолтний рейт навіть для нових партнерів. Все, що треба зробити – це показати сайт вашому афіліат-менеджеру і сказати свій таргет ЕРС. Якщо сайт не новий та має хороші обʼєми, рекламодавець без проблем дасть потрібний рейт навіть без попереднього тесту трафіку.

Переваги трафік сорсу

  1. Підходить абсолютно всім рекламодавцям, якщо підібрані релевантні ключі. З цього випливає можливість диверсифікації по рекламодавцях.
  2. Можна отримати превентивні бампи. Не треба стартувати з дефолтних рейтів і чекати поки підвищать.
  3. Як і будь-який платний трафік сорс, добре скейлиться, якщо економіка партнера спрацьовує. Можна також погоджувати додаткові бампи з рекламодавцем, якщо бачите, що можете закупити ще більше трафіку.
  4. Можливість таргетити вік. Залежно від продукту та моделі монетизації, реклам може окупатися різний вік. Хоч більшість і приймає 18+, найкращий вік в дейтингу 30-40+. Тому якщо ви даєте рекламодавцям старших юзерів, то вони віддячать вам вищим рейтом.
  5. Можливість збільшення свого ROI шляхом збору імейлів та підписки на пуші на сайті. Все це можна монетизувати через ту ж партнерку, але уже на інших оферах.

Недоліки 

  1. Дорогий трафік. Через це даний сорс не підходить для новачків, адже треба інвестиції від декількох тисяч доларів для старту. Можна почати з меншим бюджетом, але ви не зможете протестити достатньо оферів та лендів на них, не кажучи про різні воронки.  
  2. Висока конкуренція – через те що трафік дорогий, на ньому працюють команди, в тому числі великі (10+ людей), і якщо ви соло – буде важко витримати конкуренцію. 
  3. Більша частина дейтинг оферів - це адалт продукти, і лише невелика частина - менстрім. Отже, ви або працюєте з мейнстірм оферами або з тими адалт оферами, які мають кежуальні ленди. 

SEO 

SEO – це один з сорсів, де воронка вирішує все. Одних партнерів будуть зупиняти рекламодавці на оферах, дікрізити, а іншим давати високі рейти та робити все, щоб 100% трафіку вебмайстра йшло на них. Але при правильно підібраній воронці (контент релевантний для аудиторії, а ЦА для офера) рейти не будуть поступатись Google Ads. Для бампів просто надішліть ваш сайт афіліат-менеджеру.

Переваги трафік сорсу 

  1. Високі рейти та превентивні бампи.  У мене були кейси коли ми погоджували рейти, які були в 3 рази вищі за дефолт, і це без попереднього тесту, адже у партнера був трастовий сайт, який я показав рекламодавцю.
  2. Ваш ROI на офері не може бути мінусовим. Через те що SEO вважається умовно безкоштовним трафіком, на відмінну від Google Ads та інших платних трафік сорсів, ви будете завжди в плюсі. Звісно, у вас будуть операційні кости (трекер, домен, лінки тощо). 

Недоліки  

  1. Треба вкласти багато часу та ресурсу, аби побачити перші результати, які будуть лише за декілька місяців. Особливо багато буде займати процес створення контенту. 
  2. Апдейти гугла можуть значно понизити вас у видачі. Я особисто знаю кейси, коли сайти з достатньо великою кількістю трафіку падали в 10 разів, і вже майже пів року не можуть піднятись. 
  3. Важко впливати на кількість трафіку, навіть якщо рекламодавець дає бамп, ви не можете суттєво вирости за короткий проміжок часу. 

Facebook Ads 

Сорс, який зараз є дуже трендовим: зʼявляється все більше і більше партнерів, які льють з фб, а рекламодавці створюють окремі офери під фейсбук та дають вищі дефолтні рейти, адже розуміють, що ціна закупки трафіку для партнера висока. В Cpamatica ми помітили, що кожного дня до нас приходять нові афіліати світчери з інших вертикалей з фейсбук трафіком в пошуках дейтинг оферів. 

Переваги трафік сорсу  

  1. Велика кількість трафіку. Якщо в трафік нетворках ви обмежені за кількістю кліків/юзерів, які ви можете закупити, то трафік з фб є ледь не безлімітним, адже можна таргетити різні інтереси та аудиторії. І на відміну від SEO, вищі рейти та ЕРС суттєво впливають на можливість партнера лити більше трафіку. Адже партнер має можливість підвищувати дейлі бюджет на закупку трафіку.
  2. Хороша якість. Знову ж таки, якщо воронка правильна, то рекламодавці будуть робити все, щоб ростити такого партнера.
  3. Можливість таргетити вік. Зазвичай рекламодавці готові більше платити та давати бампи за старших юзерів, а в фейсбуці ви можете виставити вік аудиторії, яка буде бачити ваше промо. 

Недоліки  

  1. Обмеження Meta на рекламу дейтингу та адалт. Рекламні акаунти банять, через це постійно треба створювати або купляти нові. Є цілі агентства, які заробляють на продажах рекламних акаунтів.
  2. Не всі рекламодавці можуть монетизувати фб трафік. Деякі рекли мають проблему з ретеншеном юзерів, адже реєстрація відбувається в фейсбук браузері, тому юзер може швидко забути  про сайт після неї. Проте, все більше рекламодавців розуміють, наскільки великий за потенціалом є фб, тому намагаються розв'язати цю проблему.
  3. Дорогий трафік. Так, це не Google Ads, але ціна закупки вища за умовний діслей. Тому я як афіліат менеджер намагаюся отримувати превентивні бампи для партнерів і тут. Не люблю, коли партнери льють собі в мінус 😀. Виключення – це коли приходить новий партнер і по комунікації не зрозуміло, чи має він експертизу. Тоді приходиться стартували з дефолтом.

Якщо у вас є коментарі – велком в дискусію під постом :)

У разі якщо треба порада чи просто захочете довірити мені й моїй експертизі свій трафік, пишіть в телеграм – @DanyloCpamatica або реєструйтесь в Cpamatica

Наступного тижня будемо заглиблюватись в native, banner ads, member area, УБТ, push та pop трафік, stay tunned!

#affiliate #adult #dating #facebook

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

4 Коментарі

avatar
Mark
1 week ago

Email, SMS теж цікаво

avatar
Данило
6 days ago Author

Буде примітка по Email. Це достатньо популярний трафік сорс, але його обʼєми у мене невеликі. Маю партнера з хорошими обʼємами, але там платний імейл і високі таргет ЕРС, хоча якість, зазвичай, погана, тому розказати мало що можу.

SMS набагато менш популярний. Але якщо є цікава воронка, дай знати

Ставлю будильник на наступний тиждень.

«Наступного тижня будемо заглиблюватись в native, banner ads, member area, УБТ, push та pop трафік, stay tunned!»

Чекаю 🙂