avatar
7 хвилин читати

Вертикалі арбітражу (ч 2.)

Вертикалі арбітражу (ч 2.)

Друзі, ми побалкали і я вирішив. Ми з tymchenko_v13 вирішили обʼєднати блоги, щоб видавати контент частіше і різноманітніше. Тому продовження статті

ban.media/story/vertikali-arbitrazhu-ch-1 

Буде тут)

Нагадую список вертикалей) 

- Нутра ✅

- Гемблінг ✅

- Беттінг ✅

- Дейтінг ✅

- Товарка та E-commerce ✅

- Свіпстейки 

- Освіта (Essay) 

- Крипта 

- Геймінг

Свіпстейк

Доволі цікава вертикаль, але дуже часто є жорстким скамом.

Взагалі Свіпстейки (sweetstakes) - офери з онлайн-розіграшами, в яких переможці визначаються випадковим чином. Користувачам пропонується взяти участь у розіграші чогось дорогого безплатно, часто, це - новий iphone, подарункова карта або подорож. Від користувачів вимагається тільки зареєструватися на сервісі або залишити email. Після здійснення цільової дії, арбітражник отримує конверсію, завдяки чому рекламодавець формує базу даних, а далі в основному спалить розсилками по пошті.

Види свіпстейк-оферів:

Свіпстейк-офери можна розділити на кілька груп, що розрізняються складністю дій, які виконує потенційний клієнт:

- SOI (single opt-in). Користувач реєструється і заповнює форму, вказуючи свої дані.

- DOI (Double Opt-In) - користувач реєструється і оформляє підписку з підтвердженням електронною поштою.

- СС Submit (Credit Card Submit). Користувач вказує дані банківської картки та сплачує символічну суму для участі в розіграші.

- Pin submit. Користувач вказує номер телефону і підтверджує його за допомогою смс.

- IVR (Interactive Voice Response). Користувач вводить особисті дані та здійснює дзвінок за вказаним номером, щоб повідомити унікальний код доступу.

Найчастіше, CC submit, PIN і IVR є найбільш високооплачуваними свіпстейк-офферами. За SOI і DOI платять менше, але вимоги до трафіку відсутні, рекламодавці готові платити за кожного приведеного клієнта, трафік дешевий і виплати маленькі, хоча на обʼємі можна солідно вийти в плюс.

Основний формат оплати CPA.

Основне гео де класно працювати зі свіпами, я б виділив все таки США. Ну і глобально tier 1. Бо саме там продажі побудовані і сильно орієнтовані на імейл розсилки, відповідно кваліфікованих мейлів буде куди більше. 

Essay (Освіта)

Не сильно розпіарена вертикаль, хоча капіталізація вертикалі 282 млрд. за 2023 рік) А ROI наближений до гемблового)

Що таке вертикаль essay в арбітражі трафіку

Я думаю ви вже здогадались, це заробіток на продажу робіт на замовлення. Виконання дипломних робіт, курсових, написання есе та рефератів. Прикольно в тому, що в таких офферах доволі високий LTV і можна заробляти в довгу з кожного Ліда, звісно, якщо оффер і рекламу норм)  

Пропозиції доволі широкі, від написання рефератів до написання дисертацій.

Суть роботи в essay полягає в залученні клієнтів насамперед для різних бірж. Це загальні біржі фрілансу, де колишні або чинні викладачі, тямущі студенти, фахівці виконують замовлення за гроші, а також спеціалізовані essay-біржі.

У другу чергу це сайти (платформи) з виконання робіт на замовлення. Зазвичай являють собою організації, які залучають викладачів для штатної роботи. Плюс одночасно використовують систему онлайн-репетиторства, яка опосередковано, але відноситься до essay.

Третій вид замовників - викладачі-одинаки. Їх меншість, але списувати з рахунків їх не варто.

Essay-арбітраж передбачає різні способи фіксації конверсії. Але, безумовно, найбільш вигідним вважається RevShare. 

Найбільш популярні оффери 

 - Курсові. ТОП-1 за співвідношенням вартості замовлення до кількості. Але бувають складнощі з ціною Ліда, дуже часто зустрічаю маленьку маржу на таких роботах. Але курсова робота студенту потрібна щороку, рідше - кожен семестр. 

- Дипломні. Дорожчі за курсові, менший попит, але є перспектива швидкого LTV. Наприклад, якщо людина йде на аспірантуру в подальшому, то її одразу можна закривати на написання статей та кандидатської, вартість якої 4к$+

- Дисертації. Це вже складніше, рідкісні замовлення, плюс мінус вузька цільова аудиторія, тут вже потрібна гарна воронка, але виплата за такі роботи більш ніж пристойна, але ви маєте розуміти, що цикл закриття мінімум 2 місяці, а цикл продажу на 100% може тривати рік і вам потрібен великий бюджет, щоб працювати в довгу. 

Прикольна вертикаль насправді, цікаво працювати, звісно виплати на бурж вищі, але на наше гео можна гарно виїжджати на обʼємі маленьких робіт. 

Крипта

Ну що дійшли до смацюгана?) 

Крипта, дуже популярна вертикаль, доволі цікава, але обплутана скамом, бо по суті через крипту можна проводити платежі на заборонених та сумнівних ресурсах. Але все одно вертикаль існує і є однією з найпрофітніших. 

Можна виділити 4 основні напрямки офферів:

Навчання блокчейн

Потрібно продати навчання користувачеві. CPA від $250, але працювати з цими офферами дуже складно. Річ у тім, що люди асоціюють криптовалюту з миттєвим заробітком, тому не надто прагнуть вчитися чогось нового та і не розуміють що крипто-трейдер це професія 

- Інвестиції

Один із найпопулярніших напрямків. Нормальний CPA від $150 за лід. Навіть зараз, коли ринок не дуже стабільний, оффери з інвестицій показують хороший конверт. Головна мета, щоб користувач вніс гроші на депозит.

Під час роботи з такими офферами, ваших лідів буде "дотискати" КЦ, тому потрібно вибирати рекламодавця, який працює з нормальними КЦ, зацікавленими в продажах і відкритій співпраці, а таких небагато.

- Трейдинг

Ще один популярний напрямок, але досить складний. Найчастіше потрібно не тільки отримати депозит на рахунок, а й продати додаткове навчання. Проблема та сама - ніхто не хоче вчитися і асоціює крипту з доходом "тут і зараз".

- Автотрейдинг

Виплачують від $150 за лід. Мета - продати програму для трейдингу й отримати депозит. У таких офферах уже немає ніякого навчання, а за користувача все робить спеціальна програма, гарний коефіцієнт реєстрацій, але конверсій не так багато, потрібен гарний КЦ

Можна також зустріти оффери з обміну крипти і з ICO. Це рідкісні пропозиції і доступ до них, як правило, у перевірених вебмайстрів, з досвідом у криптовалютній вертикалі.

Виплати доволі високі, але і вартість ліда також космічна через зашкварені воронки, велику конкуренцію і т.д. 

Геймінг

Вертикаль і наче на слуху, але не настільки популярна. вертикаль доволі специфічна

Тут буде коротко, бо не маю багато досвіду в ній і прям до нюансів розписати не можу. Але з назви зрозуміло, що це вертикаль, яка працює на аудиторію геймерів, класичних, ті хто грають на пк чи телефонах.

В основному офферами виступають продаж оновлень чи оголошення конкурсів і т.д. 

Тут реклами виступають самі розробники ігр. Як на мене цікава вертикаль, яка при правильному підході і джерелі дасть гарний профіт і мені чомусь здається що вона буде тільки набирати популярність) 

Всім дякую за увагу) 

І не забувайте ставити питання)

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

0 Коментар