avatar
4 хвилин читати

Як я потрапив на СКАМ 🤦‍♂️, мене хотіли заскамити на фріланс біржі Upwork 🧑‍💻

Як я потрапив на СКАМ 🤦‍♂️, мене хотіли заскамити на фріланс біржі Upwork 🧑‍💻

Звісно на біржу Upwork в більшості випадків ти сам пишеш клієнтам і скидаєш свої пропозиції що хочеш просувати їх бізнес або працювати з ними, але не в моєму випадку. Мені написали вони перші і з хорошими умовами 🤫🤔

Розповідаю : 

Приходить мені контракт на просування бізнесу в meta ads. 

Як завжди, думаю зараз піднімлю грошенят 💵плюс це закордоний замовник. Але не тут то було 😮‍💨. Запитую в нього що за бізнес щоб детальніше ознайомитися, мені одразу відправляють фейсбук пейдж і кажуть що це їх сторінка і ще є сайт. 

Думаю 🤔 , супер 👍🏻 і переходжу на цю фейсбук сторінку, далі,  в «прозорість сторінки» бачу що в них вже є активна реклама у фейсбук, це мене насторожило. Запитую в клієнта чи запускав він вже рекламу у фейсбук, він сказав що ні 🙅🏼‍♂️. 

Тут я розумію що щось не так 🥲 Але поки не розумію що саме 🙄. І клієнту про це нічого не кажу. 

Думаю я собі що потрібно прийняти контракт і вмикати трекер 💰

В цей момент я приймаю контракт на Upwork і вмикаю тайм трекер(хто не знає це додаток який трекає твій час і потім ти отримаєш оплату за відпрацьовані години) також я повідомив клієнта що мені потрібно ввімкнути трекер і тоді я ознайомлюся детально з його бізнесом. На що він відповів «Ок». 

Я відповів що цікавий одяг в них і що я готовий його просувати. 

Тоді клієнт пише мені, що відправить презентацію Power Point, де вся детальна інформаціяℹ️ 

Думаю ну ок ✅ відправляй. 

Отримав я цей .zip архів, скачав, щоб відкрити його потрібно ввести пароль, я звісно вводжу цей пароль а далі було не приємно 🫠🫠🫠 

Виходить що маленька іконка цього файлу така як і презентація в Power Point, а сам файл .exe 🫣 


І тут я розумію що має бути далі, що на цьому моменті і буде СКАМ, бо в даному файлі є певний вірус 🦠 який зробить не приємно мені та даним на моєму компʼютері. 
В цей момент я розумію що я можу заскамити їх а не вони мене 😎.  І починаю тягнути час ⏱️ писати їм що зараз ознайомлюся з їх сайтом і сторінкою і тоді перейду до файлів. І додаю в тайм трекер максимально можливий час роботи. Upwork ці всі гроші виплачує так як він виступає гарантом, + в клієнта верифікований метод оплати. 
Тоді я вирішую написати на ту фейсбук сторінку яку мені скинув клієнт і запитати в них чи дійсно вони шукають спеціаліста з фейсбук реклами. 


І звісно ж вони написали що нікого не шукають і це фейк 🥸. 
Далі я вирішую максимально тягнути час щоб натрекати собі побільше годин 🤓 В цей час клієнт постійно мене запитує як там справи з презентацією чи я вже ознайомився. 
Я йому відповідаю що не можу її відкрити і виникають якісь проблеми постійно. Говорю йому що боюся щоб мені занесли вірус на ноутбук бо в мене є дані моїх платіжних систем та всі паролі 🥹. Звісно скамерів це привабило ще більше і вони почали тиснути на мене що  якщо я хочу з ними працювати то потрібно переглянути ті файли. 

Загалом таких людей Upwork блокує а фрілансер отримує свої зароблені кошти. Сума не велика але приємно коли хотіли заскамити мене а вийшло навпаки 🥹🥹🥹


Заскамив скамерів на 72$ 🥹


Доповнення від 03.04.2024

Даних скамерів вже заблоковано на Upwork, я написав в підтримку та їх заблокували. На даний момент вдалося з них отримати 270$ загалом. Але розумію що вони викрадають дані карток людей на багато більші суми. І в них є сотні акаунтів. Але вже на 2 акаунта в них менше, завдяки мені. Та щей подарували мені гроші на морозиво 🍨. 

Якщо цікаво то можете підтримати лайком та підпискою на мій канал 🤩

Konstantyn_Fox 🤝🏼

#facebook #upwork #scam

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

4 Коментарі

avatar
Mykola
1 month ago

Оце крутий контент :)
Взагалі дуже розповсюджена схема скаму, там всередині стіллер або ратник, який робе копію твоїх браузер куків, усих паролів що зможе знайти, всі файли що є на компі і так далі.

В першу чергу націлені на фралснсерів тому що тирять кріптовалюту ( бо поліція нічого не зробе), потім продають дані куків, а інші вже заходять та обкрадають твої банкінги, фб сторінки, все що зможуть знайти.

Наприклад коли були популярні логи для запуску фб реклами та первобілів, вони в тому числі були добуті таким способом.

avatar
Konstantyn Fox
1 month ago Author

Дякую 🤩 не знав що це працює саме так.

avatar
Alex Follow
1 month ago

ПБ 72$ 🤩😁

avatar
Konstantyn Fox
1 month ago Author

На фейсбук не зміг то на Upwork все вийшло 🥲