avatar
8 хвилин читати

Для чого арбітражнику проходити курс по таргету

як мене заїбав той арбіраж сука

Для чого арбітражнику проходити курс по таргету

Я вважаю, що курси по арбітражу трафіку це повна маячня. Зазвичай вони базуються на тезі, що арбітраж трафіку це легко і тут 2000-3000$ роблять відразу після проходження курсу.

Ті хто обіцяє вам профіт, або працевлаштування – це інфоцигани і нічого вони не вміють, окрім як впарювати свій курс, а водички налити не так і складно.

Але курси по таргету відрізняються від курсів по арбітражу, не всі, але відрізняються. 

Хоча, таргетологи які проводять навчання також не без гріха.

Якщо перед записом на курс по таргету вам обціяють якісь цифри, гарантію працевлаштування бла бла бла то це також інфоцигани..

Ну що цей горе наставник робитиме зі своїми гарантіями якщо виявиться, що я цілковитий довбойоб? як він може мені щось гарантувати? Ніяк.

Тож не ведіться на цифри в біо профілю інстаграма, вивчайте базову інформацію і можливо у вас щось та й вийде, або ні

Дисклеймер: я не схиляю до проходження курсів, нікого ні в чому не переконую, самі вирішуйте, це ваше життя. Я просто ділюсь своїм досвідом і думками, нічого більше. Я не продався, не циганю, ніхто не просив писати відгук і тим паче ніхто не платив.

Я пройшов навчання по таргету. Це моє перше навчання. Взагалі перше. Я самоучка, вся інформацію якою я володію – це наслідок наукового сліпого тицяння, трішки документації і відкриті текстові джерела.

Для чого воно мені потрібно?

Таргетолог це білий арбітражник. Якщо вести 4-5 проєктів клієнтських по 400-500$ місяць то по суті це ті самі гроші, що заробляють середньостатистичні баєри.

Хороших таргетологів беруть медіабаєрами в арбітражні команди, це факт.

Більш того, є випадки коли команди наймають таргетологів коли заливають на свої проекти для медійності. Дивно чи не так? Можна ж самостійно залити, кабінет один і той самий.

Але ні, підходи таргетологів і арбітражників в роботі з фб дуже сильно відрізняються і мені більше подобається саме те як працюють з аудиторією таргетологи. 

Ви бачили хочаб один арбітражний кейс де використовували ретаргетинг? Я бачив, один, в 2020 році 😁 Тож або арбітражники не розказують про це, або працюючи з фб у них все зводиться до «широка на широку і похуй нахуй», головне побільше запустити.

Я в УБТ більше зайобусь з аналітикою і оптимізацією ніж більшість арбітражників. Тому мені підходи таргетологів ближче, тому я вирішив потратити свій час на навчання.

Минулого року я запускав продукт і мені сподобалось. Тепер я хочу ще запускати продукти і просувати їх в тому числі за допомогою таргетованої реклами.

ФБ великий сорс, там постійно знаходять всякі темки. Хтось ПБ заливає прости господи, хтось добуває УБТ, можливостей купа і я вже начебто готовий до нього, хоча багато років ігнорував фб як сорс.

Ще до навчання я тицяв фейсбук і вже можу сказати, що поєднання механік які використовують таргетологи і УБТ може дати дуже приємні результати.

А ще, мене заїбав той арбітраж і токсичний ринок який працює з росіянами, бо в них шось там блять начебто немає альтернативи чи щось таке, тому я все більше схиляюсь до звʼязки: власний продукт + власний трафік.

У кого я пройшов курс?

У Романа Корчака. Я би сказав, що це таргетолог який вміє арбітражити. Такий собі full stack таргетолог який може залити і на шкарпетки і на крипту.

Інформації про нього в інтернеті достатньо:

Посилання на його телеграм канал, профіль в інстаграм, QA з таргетологом на palai.media, інтервʼю на uageek.media, подкаст на ютубі https://youtu.be/eCma7Y8r9WQ

Ну і лінк на бан медіа ban.media/korchak але тут він чомусь мало пише 🥲

Як проходило навчання

Мені сподобався «прогрів» і запис на навчання.

Ніяких тобі bmw і хизування цифрами. Рома просто виклав пост про те, що проводить навчання, написав програму навчання і все.

Я здивований, що взагалі хтось прийшов на навчання окрім мене, але вочевидь така простота сподобалась не тільки мені. Думаю, також зіграло свою роль те, що Рома і без курсу допомагає та відповідає на запитання по фб в чатах.

Програма курсу

З програмою курсу можна ознайомитись на сайті korchak.com.ua/reboot/


В цілому, маючи тільки цей список уроків, можна гуглити кожен пункт і самостійно вивчати інформацію, такий собі чек-лист, що потрібно знати таргетологу.

Тож зберігайте собі поки Роман не закрив доступ. Надіюсь мені за це не закриють доступ до уроків, бо ж це очевидно 😁

Курс для таргетологів

В першу чергу – це курс для таргетологів, про клієнтський таргет, тож мені не дуже було цікаво слухати як шукати клієнтів, як качати особистий бренд таргетолога, як закривати клієнтів і оце все. Але це нормально і те, що я очікував отримати – я отримав.

Арбітраж трафіку

Були уроки про арбітраж трафіку, але скоріше ознайомчі, я все таки арбітражник, не по ФБ, але я дуже давно в цьому, тож нічого нового не дізнався.

Із приємного, був безкоштовний доступ до адхерту, він наче ще є.

Було про пошарку апок, про вертикалі, про гемблу, був урок тестовий залив, було про антидетект, про проксі, але для мене це було поверхнево, було б дивно якби я зі своїм досвідом арбітражу трафіку дізнався щось нове саме про арбітраж.

Але були запрошені гості арбітражники.

Запрошені гості та уроки від інших

Були уроки від Олі та Іри про SMM – це знову ж таки корисно тим хто працює таргетологом.

Оля розказала і поділилась досвідом та нюансами співпраці з міжнародними компаніями.

Іра розказала про те як вести інстаграм, про стратегії в SMM, сенси і оце все, звучить як фігня, я раніше думав що SMM то картинки в сторіс постити 🤣 як я помилявся...

Був Пух поговорили про нутру та крипту, про звязки і досвід.

Алла прийшла розказала про якісь божевільні цифри профітів та ревеню, та про те як попасти в сьорч арбітраж, по суті вивчивши запис того стріму можна попасти в команду по сьорчу.

Влад розказав про фарм акки, як їх перевіряти і всяке таке, мені було цікаво в контексті прогріву аккі для УБТ 🌚

Roman Win справжній фанатик фб з величезним досвідом, записав урок по e-commerce, про оптимізацію РК та роботу з каталогами. Там широка на широку не позаливаєш, там працювати потрібно і правильно аналізувати.

Зідзвони та чат

Був створений чат в телеграмі з учасниками навчання, були жарти та дружня атмосфера, Рома скидав вакансії які находив по чатам або передавав запити які до нього надходили, відповідав на запитання і далі продовжує в тому чаті відповідати.

Майже всі ділилися досвідом, жалілись на клієнтів і всяке таке. Ну окрім мене,  бо я напевно єдиний хто не був зацікавлений в пошуку клієнтів.

В чат нас добавили 12 лютого і 28 квітня відбувся останній зідзвон. За цей час Рома настрочив більше трьох тисяч повідомлень в чаті, це щоб оцінити рівень його залученості.

Кожен тиждень проводились зідзвони в ТГ, не можу сказати що всі мені були цікаві, але окрім того, що можна було запитувати Рому в особистих повідомленнях, в чаті з учнями, так ще і на зідзвонах можна було запитувати те, що тобі не зрозуміло.

Зідзвони записувались, присутність не обовʼязкова була, але краще бути, тривалість в середньому 2 години. Це перші мої зідзвони, ніколи такого не робив окрім роботи з психологом, тож ще і в цьому плані отримав практику, хоча був переважно з вимкненою камерою.

Уроки та формат

Уроки у відеоформаті були завантажені на платформу kwiga. Урок це записане відео, в нижньому кутку екрана розміщений кружечок з Ромою, а основна частина це або презентація, або в більшості випадків рекламний кабінет.

Звук, якість картинки – це все ок. Для мене майже всі уроки були повільні, тому дивився на швидкості 1.5х

Деякі теми приходилось передивлюватись два рази щоб зрозуміти, а деякі слухав на фоні, були уроки які не стосувались фб і були мені не дуже цікавими.

І що я тепер таргетолог?

Ну ні, практики у мене все ще мало. Закріпити отримані зання на практиці, під час навчання, у мене не було часу, це виключно мій пройоб і потрібно більше виділяти часу якщо плануєш йти на навчання.

Я прийшов на курс, не знаючи ні, що так СВО ні АВО ні адсет. Що таке соц, мамка кінг, фп я більш менш розумів, але не знав, що куди вʼязати щоб тестити сетапи.

Я людина яка завжди навчалась всьому методом сліпого тицяння і тільки після стадії прийняття звертався до документації. У випадку з ФБ, раніше в мене не вистачало терпіння методом тицяння його опанувати, а читаючи документацію я засина. Тож навчання мені 100% допомогло. Але це мій досвід, як буде у вас якщо вирішите його повторити – хз.

На потоці були «сильніші» за мене і з досвідом ведення клієнстських проектів.

Під час навчання учні знаходили проєкти на ведення.

Одна дівчинка доволі так непогано закінчила навчання і заробляє не гірше ніж середній медіабаєр в якійсь команді, при тому не дуже то по часу завантажена.

Вона доречі написала кейс на бан медіа і знайшла собі двох клієнтів з нього 🌚

На цьому у мене все.

Учіть базову інформацію, навчайтесь, багато працюйте і пишіть кейси на бан медіа. Не ведіться на інфоциганів, ставте лайки і все таке.

Якщо раптом цікаво що це за продукти я планую робити то дайте знати 🙂

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

3 Коментарі

avatar
Анж
1 week ago

Цікаво, які продукти плануєш робити)

avatar
Ірa
1 week ago

Надіюсь ті вийнятки , які ти переслуховував кілька раз - це мій урок 🌚

avatar
Alex Follow
1 week ago Author

можливо 😏