avatar
4 хвилин читати

7000$ на «ботах»

трекери це не клоака

7000$ на «ботах»

Арбітражники часто не розуміють, що таке трекер і для чого він. Вони купують його тільки щоб використовувати як клоаку.

Суть клоаки це детектити ботів або модераторів і перенаправляти на вайт пейдж, сторінку яка не порушує правила рекламної мережі.

Трекер – це система для оптимізації монетизації трафіку який ви купуєте.

Так, у трекері є фільтри які дозволяють направляти ботів на вайт пейдж. Зазвичай це виглядає в налаштуваннях рекламної кампанії приблизно ось так:

Це примітивні стандартні налаштування, але це можна сказати мастхев для арбітражника. З цих налаштувань зазвичай і починається клоакінг :D

Найбільше, що я бачив, на скрінах які мені надсилали з питанням: «А правильно я налаштував клоаку?» це використання дванадцяти умов IF  

Завжди відповідаю, що не знаю 🤷‍♂️ напевно мені не вірять, але я дійсно не маю досвіду використання клоаки в класичному розумінні.

В першу чергу це повʼязано з тим, що я не маю потреби в цьому. Завжди переливав різними способами, наприклад останні декілька років це був перелив через WhatsApp, а не пряма лінка з джерела трафіку.

Я просто полінувався налаштувати фільтри і ось що із цього вийшло:

7043$ профіту з користувачів яких кейтаро ідентифікує як ботів

Якщо рахувати в панамерах то це 10% від панамери 😅

Це невеликий відсоток від загальної кількості, але тим не менш, приємно усвідомлювати, що не проїбав їх через помилку в трекері, а проїбав на щось матеріальне.

На скрінах трафік з різних сорсів, перелитий через WhatsApp і абсолютно чистий.

Страшно уявити скільки реального трафу відсіює кейтаро, якщо прикрутити фільтри на максимум або використовувати крякнуті версії трекера яким уже понад три роки.

Я бачив приклади «налаштованої клоаки» під тікток з фільтрами фейсбук бота 😃

Я сам прихильник сліпого наукового тицяння і ненавиджу читати документацію, але ж не потрібно відмовлятись при цьому від логіки.

Накину більше скріншотів тої самої статистики, але в розрізі гео, в розрізі операційних систем, а також з фільтром «Using proxy»

Я не розумію чому він так детектить цих користувачів, якщо переглянути параметри кліка то там все цілком нормально. Єдиний момент, що ВСІ ці боти не унікальні, це повторні кліки на преленд, тобто в розрізі уніків з ботами все окей.

***

Основна суть статті – це повийобуватись, що я не проїбався через свою лінь і попередити вас щоб були обережні з фільтрами в трекері.

Різні молдавські недоПП можуть хантити вас до себе, бо в них є клоака чи інтент під тікток, але є велика ймовірність, що ви просто втрачитимете частину трафіку (профіту).

Беріть інструменти під свій контроль, читайте документацію і базові принципи арбітражу трафіку, оптимізуйте самостійно трафік, ніхто краще за вас це не зробить!

Питання як правильно клоачити поки що залишиться не розкритим. Існує безліч варіантів як переливати трафік без клоакінгу і тим паче без купи непотрібних фільтрів, але це вже історія для окремої статті.

Колись в кінці подібних історій я залишав промокод на трекер і розказував яка це корисна штука. Таким чином у мене назбирались там реферальські кошти за рахунок яких я ним і користуюсь.

Трекер – це мастхев інструмент, але рекомендувати кейтаро я не можу.

Рекомендую:

– https://skro.eu

– https://redtrack.io

Це чудові, швидкі, хмарні інструменти без кацапського сліду.

хто пожартує в коментарях про клоаку у риби чи птахів, той не має почуття гумору!

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

11 Коментарі

avatar
Анж
4 months ago

Скажіть чи я правильно зрозуміла: суть в тому, що трекер вважає реальних користувачів ботами, хоча це не так? І якщо би ти відфільтрував тих ботів в трекері, то втратив би реальну аудиторію? А завдяки тому, що ти полінувався їх відфільтрувати ти побачив, що вони не боти, а реальні користувачі? Добре зрозуміла?

avatar
Alla Ivankiv
4 months ago

Пропрацювала з редтраком рік нонстоп, подобається цей трекер, хоча багато знайомих його хейтить. Стаття класна, буду тепер більше лінуватися

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

якщо людина дає вам мандарини, то вона має мандарини, якщо вона дає вам поради, то мандаринів у неї немає!

не всі поради потрібно слухати 😂

Пам'ятаю цей кейс, він мене змусив переосмилити багато чого в роботі)

avatar
ButOn
4 months ago

Ого, круто:) А важко буде перейти з Кейтаро на один із цих трекерів? Звикнути до налаштувань кампаній, потоків і так далі?

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

важко, але я постараюсь описати процес щоб полегшити його

avatar
ButOn
4 months ago

Зареєструвався на skro. Якщо не помиляюсь, там до 250 000 кліків на місяць, безкоштовна версія навіть є!? Це дуже круто) Зараз потицяю, спробую хоч щось зрозуміти що там і до чого)
На redtrack глянув ціни, поки не наливаю трафіку на такі бюджети, щоб легко за трекер дати від 150$, але в процесі

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

у redtrack також тріалка є на місяць здається, але скро можна взагалі безкоштовно юзати, тільки там обмежена кількість офферів/кампаній в безкоштовній версії

Я проюзав за увесь час десь 5-7 трекерів. Тому впевнено кажу: після Кейтаро ти на ізі зможеш перейти на будь-який трекер, у всіх ідентична логіка, та навіть інтерфейс.
У Skro інтерфейс інакший, ал логіка вся та ж

avatar
Tanya
4 months ago

Інколи, твоя лінь приносить мені задоволення 😂😂😂

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

ахаха 😘