avatar
3 хвилин читати

УБТ по-індонезійськи: практичні підходи до просування дейтингу

УБТ по-індонезійськи: практичні підходи до просування дейтингу

Судячи з цієї публікації я побачив високу зацікавленість в тому яким чином індонезійці промоутять дейтинг умовно безкоштовним методом, тому вирішив написати статтю описавши декілька різних підходів, взявши інтервью у двох моїх аффів.

Cкріншот секції коментарів під публікацією
Cкріншот секції коментарів під публікацією

Афф маркетинг в Індонезії це переважно умовно безкоштовний траф та дейтинг. На своєму шляху я рідко зустрічав когось з локалів, що лили якусь іншу вертикаль. Можливо SOI свіпи ще можна виділити, але все ж таки це переважно спам і дейтинг. І що саме цікаве це майже завжди ручна робота, тобто аффи об’єднуються в команди і руками створюють об’яви які просувають переважно у соцмережах таких як Фб, Інста. На відміну від тих самих бангладешців, які здебільшого працюють з email, sms трафіком, Snapchat трафіком, дейтинг сайтами по типу POF, Kik та фокусуються на US гео. Якщо цей матеріал знайде свій відгук, то я можу зробити окрему статтю про бангладешців або аффів з Південної Америки які теж ллють дейтинг використовуючи умовно безкоштовний трафік. В цій статті буде два різних методи, котрі в цілому характеризують підходи що використовуються багатьма індонезійськими командами.

Перший метод: Використання соціальних мереж і перекладача

Перший метод базовий, де новий робітник котрий приходить в команду використовує тільки соцмережу (в нашому випадку Інсту) та перекладач. Вони знаходять аккаунти з великою кількістю підписників з таргетованого гео та починають їх фолловити, а потім вже писати в особисті. Для прикладу візьмем аккаунт відомої в Німеччині співачки Katja. Вони перевіряють декілька чоловічих профілів її підписників, дивляться фотки та геолокацію, щоб переконатися що людина місцева. Також перевіряють на кого ще вони підписані з популярних аккаунтів щоб теж їх почати фолловити. І в такому режимі продовжуть фолловити і писати в особисті. В такому методі не виходить таргетити людей певного віку, тому в діалогах вони питають скільки років людині. Думаю не варто казати, що використовують вони жіночі акки. Автоматизацію для фолловінга та чата мій конкретний афф не використовує, бо не вважає її надто еффективною і не всі його працівники мають компьютер, більшість працює зі смартфона.

Профіль співачки Katja
Профіль співачки Katja

Аккаунти для роботи

З приводу акків - вони купляють акки з історією що були активні довгий час, бо самим важко створювати аккаунти котрі будуть давати можливість фолловити велику кількість людей. Але трастових акків з більш ніж 1000 підписників обмежена кількість в їх постачальників і тому не завжди в них є можливість працювати на повну, іноді треба довго чекати перш ніж селлер знайде такі акки для них. Ціна за такий акк від 1 до 2 баксів.

Як відбувається сам чат

Вони в діалозі намагаються з’ясувати звідки людина, який вік, одинак чи ні. Спочатку намагаються вивести на невеличку бесіду перш ніж скидувати посилання на оффер. Якщо пощастить, то людина нормально спілкується, але звісно дуже багато тих, хто відразу розуміє їх ціль та блокує, а що гірше кидає репорт на акк. Сам підхід заключається в тому що афф від імені жінки пропонує свої фото в обмін на реєстрацію на сайті. Це один з найпоширеніших методів які використовують майже всі, і де факто це інсентів трафік, який не любить частина рекламодавців. Але у деяких аффів вдається приносити гарну окупність з таким підходом і тому є винятки. Вони це вже починають розуміти, що з їх трафіка рекл має ще й заробляти, а не просто платити за рєстрації де потім немає жодного повторного заходу на сайт. Тому вони пропонують зареєструвавшимся особисту зустріч (яка звісно не відбувається) за те що вони зроблять платну підписку на дейтинговому сайті. Це важко дається, але вони намагаються вдосконалити метод. Лінк вони закидують в особисті, тому що лінка в профілі відлякує тих на кого вони підписуються. Якщо акк ловить обмеження на особисті повідомлення, то вони тулять лінк в профіль. Вони роблять фокус саме на спілкуванні, виявлені характера людини, що саме вона хоче, намагаються переконати, і тому не використовують масові розсилки.

Приклад переписки з німецьким юзером де афф дізнається його країну та вік
Приклад переписки з німецьким юзером де афф дізнається його країну та вік

Організація роботи команди

Команда складається з головного босса, хто має у підпорядкуванні декілька лідерів, що в свою чергу збирають команду робітників. Велика команда це приблизно 50-70 активних людей. Лідер отримує 15% з доходів команди і ще 15% забирає босс з кожної команди. Звичайний працівник отримує 70% собі на руки. Раніше великі команди були дуже поширені, знімали офіси, але з кожним днем працівників стає менше через закручування гайок зі сторони Інсти та нестачею нормальних аккаунтів, що живуть довго.

Статка одного з моїх індонезійских аффів за найкращий місяць у серпні 2021. Команда приблизно з 80 людей, 76110.8$ за місяць.
Статка одного з моїх індонезійских аффів за найкращий місяць у серпні 2021. Команда приблизно з 80 людей, 76110.8$ за місяць.

Проблеми із законністю діяльності

Додається ще той факт, що афф маркетинг в Індонезії знаходиться поза законом. Поліція буде шантажувати та вимагати гроші, якщо дізнається що афф лиє траф. Тому вони намагаються бути дуже обережними: не обговорюють справи та не працюють в публічних місцях, не купують дорогих речей та не показують ніби в них водяться бабки, і набирають співробітників тільки старше 18 років, бо вони краще тримають язик за зубами. Поліція отримує всю інформацію від людей, мало хто поважає таку роботу, тому з радістю співпрацюють з поліцією. Люди бачать що аффи не ходять на фізичну роботу, але все одно мають гроші і це викликає в них питання. Або навіть якщо ходять на роботу - це досить розповсюджено, коли афф працює на офіційній роботі, а у вільний час працює з телефона спамлячи в Інсті. Раніше працюючи таким чином середній працівник міг заробити в декілька разів більше ніж місячна зарплата, тому багато людей працювали фулл тайм в афф темі. Зараз це більше додаток до основної роботи. Багато працівників здаються і роблять фокус на оффлайн роботу. З популярних видів діяльності це робота на фабриці або в магазині. Дуже багато оффлайн роботи, але середня зарплатня звичайного робітника 200-300$ за восьмигодинний робочий день. На офісній роботі буде більше, але є багато людей, що заробляють і менше ніж 200 баксів на місяць. Цих сум недостатньо щоб комфортно жити тому додатковий дохід з афф маркетингу дуже їм допомагає. Якби ще Інста не вставляла палки в колеса, бо головна причина чому працівники кидають афф маркетинг це постійні обмеження на акк, що вони не можуть фолловити та відправляти повідомлення. І як результат не можуть працювати використовуючи свій метод.

Другий метод: Автоматизація у Facebook

Він полягає в тому, що афф створює Facebook page та не використовує її допоки не набере 1 мільйон підписників з таргетованої країни. Щоб набрати таку кількість підписників афф використовує самописну тулзу для автоматичного поширення сторінки серед інших груп. Ця тулза не ідеальна і він постійно її вдосконалює, бо Фб часто оновлюється. Тематика сторінок зазвичай широка по типу авто, цитати. Нічого що пов’язано з дейтингом. Але як тільки набирається десь 1 мільйон підписників, то сторінка змінюється на дейтингову і він починає постити там посилання на смартлінку і фотки. Такі сторінки живуть в нього зазвичай довго якщо він не публікує надто оголені фото. А сама лінка веде на його преленд, а потім вже на дейтингову смарту. Команді що працює по такому методу не потрібна велика кількість робітників, все досить автоматизовано, один працівник зазвичай веде одну сторінку де робить пости. Топ країни для таргету це US, DE, CH, IT, FR, UK, AU, ES.

Висновок

Аффілейт-маркетинг в Індонезії – це приклад того, як навіть у найскладніших умовах можна знаходити ефективні підходи до роботи. Попри всі обмеження з боку соцмереж та ризики через місцеве законодавство, індонезійці продовжують генерувати трафік і заробляти на дейтингу. Їхні методи, хоч і здаються простими, вимагають великої уваги до деталей і зусиль команди. Якщо у вас з'явились питання, то ви можете задати їх в коментарях, я по можливості буду відповідати. Також буду вдячний підписці на мій новостворений Телеграм канал де ви зможете бачити подібні матеріали про афф маркетинг - посилання.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
14 Коментарі

По факту просто команда, котра локально знаходиться в ІD, бере інста аккаунти, шукає аудиторію з локальних сторінок і спамить в дірект розводячи на діалог + реєстрація + платна підписка.
Все вірно?

По логіці можна знайти собі 3-4 локальних людини, навчити їх робити те саме і вони по місцю зберусь собі команду.

Підкорегуйте, якщо не вірно зрозумів!)

avatar
Alex Follow
1 month ago

Я у нас по місцю вже находив 3-4 людини колись, закінчувалось що залишався сам 🥲

потрібен обмежений доступ до «схеми», там я так розумію ідуть в команди бо потрібна «криша»

avatar
Руслан
1 month ago Author

По суті все так) В мене колись була ідея створити свою команду з індонезійців, платити їм більше ніж платять там по ринку, зробити норм бонусну сітку, дати гарно прописані скрипти та воронку) Тому все можливо, але треба буде перевіряти та контролювати якість трафа, бо може бути і фрод.

avatar
Mykola
1 month ago

Індонезійці дуже креативні! Досі бачу креативи в ютубі та твітері типу link terbaru (в пошуку). Та і в тг пошуку їх дуже багато

avatar
smuslanet
1 month ago

топ контент, непогані підходи)

avatar
Alex Follow
1 month ago

Дякую, це було дуже цікаво 🔥🔥🔥

Про обʼєми по другому методу не вистачає циферок))

avatar
Руслан
1 month ago Author

Дякую) Об'єми по другому методу за перші тижні серпня - https://prnt.sc/mFDldjI0qVNM.

avatar
Alex Follow
1 month ago

Дякую, я пішов тестити 🌚

avatar
Mark
1 month ago

а кажуть фейсбук не любить пости з зовнішніми посиланнями, дякую за розвіювання міфу

avatar
Mark
1 month ago

а можна ще технічне питання, як з блокуваннями посилань в інсті в особистих повідомленнях/в фб постах? як часто міняють домен, чи допомагає перейти на піддомен

avatar
Alex Follow
1 month ago

Ну це вже взагалі технічка і подробиці пішли, в які навряд чи хтось буде вдаватись розказуючи свій підхід)

avatar
Mark
1 month ago

нюанси по схемі розказали ж і по софту, тому я думаю вони відкриті до співпраці😂

avatar
Руслан
1 month ago Author

Тяжкувато з них інфу тягнути, але я спробую, якщо буде відповідь, то напишу)

avatar
Mark
1 month ago

можна підключити соціальну інженерію і сказати, що реклу потрібна інфа по доменам з яких лилось і буде литись трафік, щоб перевірити назви доменів на відповідність😏