avatar
6 хвилин читати

Як affiliate менеджеру знайти і залучити партнерів

Як affiliate менеджеру знайти і залучити партнерів

Я доволі давно на ринку, позиціоную себе як соло арбітражник, зареєстрований практично у всіх ПП і комунікував та працював з багатьма менеджерами, тож мені є чим поділитись по цій темі.

На ринку є багато АМ, як хороших так і не дуже. Я опишу своє субʼєктивне бачення ринку як соло арбітражника, яке базується на моєму досвіді та темпераменті.

Менеджер – це важлива ланка в арбітражі, можна сказати це частина звʼязки.
автор статті

Особливо це помітно в УБТ, де більшість арбітражників заливають на смартлінку, а менеджер щось там оптимізовує, робить розшарку, тестить оффери і всяке таке.

Від менеджера залежить ваш профіт.

Багато разів моя робота з ПП закінчувалась після того, як мій менеджер переходив на іншу посаду, або звільнявся. Новий менеджер просто не міг оптимізувати смартлінку так само як попередній, показники падали і я переключався на інші ПП.

Нижче я наведу приклади того, які методи просування, на мою думку, не працюють і в яку сторону змінити підходи, якщо ви бажаєте залучити соло арбітражників до співпраці.

Конференції та івенти

Ідеальний варіант завести знайомства. Конференції не відівідують початківці, там є представники команд, представники пп і це чудовий шанс запартнеритись.

Тут у мене небагато досвіду, можу лише сказати, що якщо ви їдете на конференцію і стоїте на стенді, то не стійте там з кислим обличчям, навіть якщо ви супер крута лухарі партнерка.

Я розумію, що тяжко спостерігати як арбітражники розважаються, виграють в конкурсах айфони і епл вотч, але конференція насамперед це робота, тож більше позитиву 😀

У мене був випадок, коли я підходив до стенду ПП, менеджери щось там покривились, ну я і пішов далі, хулі воно ж не мені одному потрібно. Підійшов до іншої  ПП і там було гарне ставлення. Вгадайте з якою ПП я працював і куди привів жирних рефів?)

Розсилки в чатах та особисті

Якщо коротко – це не працює!

Будь-яке, не персоналізоване, рекламне повідомлення, не зацікавить мене співпрацювати з ПП. Тим паче одноманітні та систематичні розсилки по чатам в яких я спілкуюсь. Мене це дратує, але можливо я один такий токсік.

Я думаю такими розсилками ви знайдете собі тільки початківців які надивились тіктоків про арбітраж і які принесуть небагато профіту, але заберуть багато вашого часу та енергії.

Надійшов контет поки писав статтю 🤣 навіть замальовувати не буду
Надійшов контет поки писав статтю 🤣 навіть замальовувати не буду

Не обманюйте. Після конференцій мені часто пишуть: «привіт бачились на конфі бла бла бла давай продовжим спілкування» прикол в тому, що я не був на тій конфі лол

Які наслідки такої комунікації для ПП?

Ну я бачу, що людина намагається мене обманути, бачу з якої вона ПП, памʼятаю це і роблю в голові примітку. Звісно я не буду працювати з такими продуктами, якщо мене ще на етапі привітання намагаються наїбати.

HOT affiliate manager 💦🍑

На ринку є багато досвідчених і привабливих жінок, які чудово розуміються в арбітражі трафіку та маркетингу. 

Але, на жаль, сексуалізація жіночого тіла доволі розповсюджена і все більше арбітражних компаній вдаються до того, що наймають жінок модельної зовнішньості, які навіть не розуміють базові показники:

Напевно багато арбітражників бажає залити таким менеджерам, але не трафік 😁

Ці менеджери лайкають фото арбітражників, підписуються, викладають фото з дубайська і щось там розказують про ринок айгеймінгу та будують прогнози на 2024 рік 🤣 типовий, але досить незграбний УБТ.

всі як одна, одне і те саме.

1500 підписників, 8 лайків на фото – це все, що потрібно знати про такий метод просування.

Приклад гарної комунікації в коментарях

Це коментар до посту про те, що команда із 35 Індусів наспендила в арбітражі 100кк$ за рік. В коментарях обговорення різних ринків, соло арбітражників і їхніх досягнень.

АМ дуже нативно і в тему розказав про досвід співпраці, а нижче в коментарях у нього запитують, в якій ПП він працює. Він нічого не рекламує, не просуває себе, просто веде себе як колега. Я б і сам зконвертився на таке.

Я практично впевнений, що цей живий коментар зібрав велику кількість фідбеку в особистих, навіть мені писали з цієї гілки коментарів, хоча мої коментарі були не такі цікаві.

Що робити?

На мою думку, маркетингом має займатися ПП. Аффіліейт менеджери мають виконувати свою роботу, а не займатись піаром партнерської програми.

Тим не менш, не має нічого поганого, якщо АМ качає особистий бренд.

На ринку безліч прикладів, коли менеджер переходив з одної ПП в іншу, а за ним переходили веби, тим паче особистий бренд качати простіше ніж бренд ПП. 

Я знаю декілька випадків коли АМ виростав до овнера власної ПП
автор статті

Тож развивайте особистий бренд, але не спамом, залиште спам для скамерів і аффіліейтів які заливають УБТ на ваші смартлінки 😁

Коментарі. Пишіть коментарі, нормальні коментарі живої людини, діліться проблемами і досвідом. Не робіть розсилки як робот, це нікому не цікаво і викликає роздратування.

Чати. Спілкуйтесь в арбітражних чатах і відповідайте на запитання. Не обовʼязково рекламити себе і пп, просто відповідайте на запитання якщо знаєте відповідь, а лого на аватарці та опису в біо вистачать щоб зрозуміти хто ви і чим займаєтесь.

Блоги і публікації. Ви можете вести instagram, tiktok, знімати reels, shorts, youtube канал, telegram канал, блог на BAN.media або публікуватись в інших медіа.

Показуйте там як ви працюєте, що робите, яких результатів допомагаєте досягти своїм аффіліейтам. Давайте людям якісь інсайди, напрямки, натяки, не обовʼязково палити щось.

На ринку практично немає експертних блогів аффіліейт менеджерів, вільна ніша, що ви чекаєте? Інстаграм профілі де розказують як я прийшла в айгемінг і як живу своє найкраще життя я не враховую в цю категорію.

ТОП 5 сорсів для гембли, ТОП 5 фільмів на вихідні для арбітражника і подібну маячню також не потрібно постити, краще вже цицьки 🤣

Ви ж affiliate manager, спілкуєтесь з купою вебів і бачите ринок не гірше топових арбітражників, тож вам точно є чим поділитись.

Кейси. Маєте гарні відносини з якимось вебом і допомогли йому покращити результати? Домовтесь з ним про інтервʼю або кейс.

Створіть собі телеграм канал, опублікуйтесь в медіа, напишіть там цей кейс, розкажіть про свій канал. Все, ви АМ блогер 😃

Не обовʼязково палити звʼязку, взагалі не обовʼязково щось палити. Досвідчені соло арбітражники збирають інфу по крихтам, тож достатньо натяків, напрямків куди гуглити, або куди просто звернути увагу. 

Не маєте досвіду яким можете поділитись? Ну тоді можливо ще рано в медійку? Працюйте з вебами які розподіляє вам ПП і набирайтесь досвіду.

Заклик до дії №1. Напишіть в коментарях чи поділяєте мої думки, або в чому я помиляюсь. Хочу дізнатись, можливо я один такий токсік 😅

Заклик до дії №2. Якщо ви АМ в дейтинг вертикалі, який готовий ділитись експертною інформацією і ваша ПП не працює з русньою, створіть блог на платформі BAN.media і я безкоштовно прорекламую його на каналі @xxxcpa

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

5 Коментарі

avatar
Анж
2 months ago

Мені було цікаво це читати

avatar
Mykola
2 months ago

Поділяю твої думки, але де почитати за індусів та індонезійських дейтинг молодчиків?

avatar
Alex Follow
2 months ago Author

Та я сам шукаю 😅

даремно я колись у себе в чаті індонезійця забанив 🤣

avatar
Oleh
2 months ago

блять, оце одна з найбільших загадок, у вакансію на АМ як глянеш там і досвід і знання і такі і сякі треба, а потім з топових партнерок спам прилітає від таких, якого хуя таке відбувається

Спеціаліст може і скіловий, але в багатьох пп спам це один з головних службових обов'язків АМ...