avatar
8 хвилин читати

8 українських медіа про трафік

8 українських медіа про трафік

До 2022 року україномовних медіа про афілейт-маркетинг не існувало. З початком повномасштабної війни з'явився запит на сепарацію від російського простору. Першим з'явився проєкт «Палай», а за ним інші впізнавані медіабренди. 

Дивно, але досі чую скарги користувачів з України про те, що вони не знають, де читати статті про трафік або іноді слідкують за кількома медіа. Хоча у нас є повноцінний інформаційний ринок, який активно буститься останні 2 роки.  

Це не рейтинг, а лише список
AFFJ
***

«Палай»

Дата реєстрації домену: 05.2022

Кількість підписників TG: ≈3,9k

Соцмережі: TG, Inst, TikTok, YouTube 

В паблік медіа вийшло у серпні 2022 року, а інформаційний простір запалює з травня 2023 року, коли сформувалася редакція. За рік активного розвитку команда «Палай» показала, як треба створювати якісний інфопродукт. 

На сайті регулярно виходять матеріали з коментарями експертів, новини, інтерв'ю, кейси і гостьові публікації відомих компаній. Є авторські рубрики «ПахнеСмаженим», «Викликайте101» з цікавими історіями.

Це єдине медіа з регулярною активністю в TikTok і подкастом «Паливо» на YouTube. Palai відвідує майже всі профільні івенти в Україні, Польщі та інших країнах. В 2023 році команда зробила палаючий PR-кейс на конференції SEMPRO 2023

На сайт →

«Ґік»

Дата реєстрації домену: 03.2023

Кількість підписників TG: ≈4,3k

СоцмережіTG, Inst 

Це одне з топових медіа і комьюніті про афілейт-маркетинг в Україні. Чат з'явився раніше ніж сайт, але вони гармонійно поєднуються. Зараз без «Ґіка» складно уявити інформаційний ринок арбітражки. 

У медіа переважають базові статті для новачків, але є також експертні матеріали, кейси, інтерв'ю та свіжі історії від першої особи. Овнер — практикуючий УБТшник, тому кожний матеріал з якісним пруфрідом. 

На сайт →

CPADOK

Дата реєстрації домену: 08.2022

Кількість підписників TG: ≈1,5k

Соцмережі: TG, Inst 

Медіа вийшло в паблік в жовтні 2022 року і досі тримає високу планку якості контенту. CPADOK називають еталоном україноцентричності та інформаційної цінності матеріалів. 

Проєкт випускає приблизно 1-2 матеріали на місяць, але вони відрізняються максимальною деталізацією, відсутністю води та ідеальним медіаконтентом. Це той приклад, коли з нетерпінням очікуєш нову статтю.

На сайт →

AFFHUB Media

Дата реєстрації домену: 08.2021

Кількість підписників TG: ≈5,6k

Соцмережі: TG, Inst, TikTok, YouTube

Хаб для однодумців, який фінансується холдингом Everad Group. До повномасштабного вторгнення часто проводили івенти в інших країнах. З 2022 року додалася україномовна версія сайту. 

AFFHUB публікує базові матеріали, статті з експертами і цікаві інтерв'ю з представниками афілейт-індустрії. У проєкта найбільший YouTube-канал на медіаринку, куди завітали багато ТОПів. 

Холдинг Everad відомий потужними мітапами, конференціями і тематичними вечірками. AFFHUB ділить звання лідера ринку івентів разом з брендом SEMPRO.  

На сайт →

BAN.media

Дата реєстрації домену: 04.2023

Кількість підписників TG: ≈1k

Соцмережі: TG, Inst, TikTok, YouTube

Alex Follow з дружиною зробив те, чого так давно не вистачало українському медіаринку — подарував спільноті UGC-платформу з безкоштовним розміщенням і зручним інтерфейсом. 

Проєкт починає активно буститися за рахунок нетворкінга і лампового комьюніті. На нього заходять партнерки, сервісі та баїнгові команди. Рекомендую публікуватися, поки це ще безкоштовно. 

UAFF

Дата реєстрації домену: 09.2022

Кількість підписників TG: ≈1k

Соцмережі: TG, Inst

Проєкт з'явився майже одночасно з «Палай» та CPADOK і швидко здобув популярність. Він і зараз непогано ранжується в пошуковій видачі, але активність майже нульова. 

UAFF активно постить вакансії та іноді релізить огляди партнерок. А ще періодично набирає людей до редакції, але чому не з'являються свіжі матеріали — загадка. 

На сайт →

Lead Panda

Дата реєстрації домену: 09.2023

Кількість підписників TG: ≈3,8k

Соцмережі: TG, Inst

Медіапроєкт від партнерки з власним баїнгом. За короткий час на сайті з'явилося багато матеріалів. Для зручності є аудіоверсії публікацій, які можна послухати у зручний момент.

Команда Lead Panda з недавнього часу присутня майже на всіх профільних івентах. У них був перший стенд на конференції Conversion Conf 2024 у Варшаві. Обіцяють багато цікаво відеоконтенту в майбутньому. 

На сайт →

Affbox

Дата реєстрації домену: 01.2024

Кількість підписників TG: ≈16

Соцмережі: TG

Нове медіа про афілейт-маркетинг і онлайн-бізнес. За чутками, за ним стоїть компанія з досвідом створення медіапроєктів. На сайті є колонка редактора, але профіль виглядає трохи фейковим. 

За проєктом варто слідкувати — вже зараз виходять матеріали за участю експертів. А це значить, що у овнерів гарні зв'язки в ніші та є план на майбутнє. 

На сайт →

***

Простежується впевнена тенденція на зростання кількості інформаційних проєктів. В 2022 році їх було 4, а зараз 8. Деякі поки малоактивні, але вебам точно є що почитати про трафік та онлайн-бізнес. 

Варто враховувати, що український ринок специфічний. Кількість рекламодавців поступово зростає, але без грошей холдингів за спиною, медіа доводиться балансувати на межі невеликого профіту. 

Сподіваємося, що кейсів з активними інвестиціями в локальний медійний ринок стане більше. Позитивні зрушення вже є — нещодавно партнерка ClickDealer стала генеральним спонсором «Ґік». Це дуже важлива подія за останні 2 роки розвитку ніші. 

Читайте і підтримуйте українські медіа. Вони стоять на варті вашого інформаційного простору!
AFFJ
Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

7 Коментарі

Ось тільки питання - чому Lead Panda Media немає на афіші?

avatar
Affiliate Journalist
1 week ago Author

Там 5 з 8 медіа на обкладинці

Нічого особистого :)

А виглядає як рейтинг 😁

avatar
Affiliate Journalist
1 week ago Author

Продам перше місце в рейтингу за $1 999

В тебе крапка залипає

avatar
Affiliate Journalist
1 week ago Author

Так це ж на Ban.media, все вірно

avatar
Admin
1 week ago

Ділим порівну, нам 70% і тобі 50%