avatar
6 хвилин читати

Арбітраж на проксі або створення і закриття ресейл продукту

Від ідеї до закриття

Арбітраж на проксі або створення і закриття ресейл продукту

Я Alex Follow і я хуйовий project manager. А якщо серйозно, то я арбітражник і власник каналу про умовно безкоштовний трафік @xxxcpa.

Рекламу кому завгодно мені продавати не хочеться, а грошей хочеться, тому ідеальним рішенням монетизації TG каналу, на мій погляд, є запуск власного продукту.

Це історія про створення ресейлінг продукту. Від ідеї до закриття.

💡Ідея

На початку 2023 року, саме тоді як були відключення електроенергії через йобану русню, я шукав ідеальний проксі сервіс, під один дуже чутливой УБТ сорс. Та і взагалі, хотів знайти ідеальний проксі сервіс і закрити це питання на деякий час.

У мене було багато вимог: 

  • Socks5 так як це найкращий тип проксі і він найменше палиться;
  • Без кацапського сліду;
  • Резидентські з оплатою за трафік;
  • Ціна менше 5$ за 1Gb;

На форумі BHW я просто перебирав всі можливі варіанти які згадувались в темах, реєструвався, дивився ціни та функціонал. Це були десятки сервісів. І врешті-решт я натрапив на iproyal.com

Про них доволі мало інформації на нашому ринку. Загалом, в інтернеті були як позитивні так і негативні відгуки. Я вже не памʼятаю точно яка була ціна за трафік, приблизно 5$ за GB, якщо купувати невеликий обʼєм.

Але мене зацікавила неактивна кнопочка в особистому кабінеті – Reselling Dashboard

В голові щось клацнуло і мені вже було байдуже на той сорс під який я шукав проксі 😁

Запитав у підтримки, що це за кнопка і як отримати доступ. Відповіли що доступно після поповнення на 200$.

Практично без вагань, через два тижні, я оплатив і почав вивчати як це працює та яким чином можна перепродавати ці проксі.

Виявилось, щоб ресейлити проксі, потрібно трафік домену направити через CNAME запис на домен проксі сервісу, а в панелі реселлера добавити нового sub користувача.

Це також можна робити через API.

Тобто, технічно ресейлінг виглядав максимально просто, залишилось порахувати економіку і прикинути чи вдасться на цьому заробляти.

В найбільш розпіарених конкурентів, на той момент, ціна стартувала від 7$ за Gb, а якщо орієнтуватись на видачу гугла, то там ціни взагалі доходили до 12-15$ Gb.

В iproyal.com на той момент за 200$ я придбав більше 50Gb трафіку. До того ж, там була доволі приємна система знижок: якщо купувати 1 терабайт трафіку, то ціна була менше двох доларів 🤩

Рахуємо: 1000Gb коштує 2000$, продаємо по 4$ за 1Gb і без урахувань комісій мерчанта, маємо в два рази більше ахаха охуєнно 😂

Дослідження попиту

Написав знайомому, який заливав ТікТок і запропонував йому безкоштовний тест. Через 4 дні він купив 10 гб по 4$, через 2 тижні він хотів докупити ще.

Окрім того, написав в Ґік ось таке повідомлення t.me/uageek_media/359/10758

Таким чином, за доволі короткий проміжок часу, я в ручному режимі продав проксі на 100$, статистика ну дуже репрезентативна 😂 Фідбек загалом був позитивний, обʼєми тіктокерів мене влаштовували і ми приступили до розробки. 

Створення сервісу

План такий: робимо фронтенд, накидуємо зверху реєстрацію з базою даних, прикручуємо мерчант з оплатою в USDT і якось воно буде.

Закидуємо рекламу на канал, продаємо тіктокерам 2 терабайти в місяць і насолоджуємося пасивним доходом в декілька тисяч доларів.

Рекламуватись планував саме серед УБТ тіктокерів, бо це зрозуміла мені аудиторія. Я розумію, що вони роблять, як юзатимуть мій сервіс і для чого. До того ж, вони працюють з відео, а це значить що будуть купувати багато трафіку.

Накидали ось такий фронтенд:

Верстка і дизайн були вже частково готові, бо ми раніше під щось інше верстали. Трішки підправили і вже думали приступати до розробки реєстрації і бекенду.

Драма

Поки ми верстали і думали над кабінетом, в один прекрасний вечір, на пошту прийшло сповіщення від IPRoyal про збільшення цін до ось такого рівня:

Щоб закупати по ціні менше 2 доларів, на яку я вже розраховував у своїх вологих мріях, потрібно купити 10ТБ трафіку на 17500$.

І тут як в фільмах відбувається чудо 🤣 В той же вечір, я шаройобився по китайським арбітражним ресурсам і випадково натрапив на проксі сервіс із ще меншими цінами:

Купив 20GB, видав своєму основному тестеру і отримав фідбек:

Паралельно сам потестив, пореєстрував акки в різних популярних соц мережах і в цілому залишився задовлений, але щоб продовжувати створювати сервіс була одна велика перешкода: у китайців не було функціоналу для реселлерів.

***

На цьому поки що все, продовження вийде через декілька днів, там буде статистика, посилання на китайців, доходи, помилки і результати конкурсу. 

Підписуйтесь на телеграм канал t.me/ban_media саме там буде анонс другої частини.

А тепер конкурси

5 рандомних людей, які залишать тут в коментарях фідбек, отримають по 5GB трафіку з сервісу IPRoyal. У мене там залишився трафік, тому можу собі дозволити 😎

Умови:

  • Бути підписаним на t.me/ban_media
  • Змістовний коментар до цієї історії
  • Заповнений профіль із вказаним TG

upd конкурс завершено

Друга частина https://ban.media/story/arbitrazh-na-proksi-chastina-2

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

19 Коментарі

avatar
rvrv
4 months ago

а чо не купити сервак та і не проксювати з нього свої проксі? буде трохи повільніше і шо. Зато через CNAME не спалять хто кінцевий продавець

PS дякую криворукому бан медіа, що примусило регнутись і видалило перший раз набраний текст

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

Та наче і так ніхто не спалив, я насправді і не знаю як спалити, але якщо і спалив би – це ніяк не впливає на монетизацію, за рахунок опту ціна виходила для кінцевого споживача в нашому сервісі дешевшою.

avatar
Admin
4 months ago

«PS дякую» – не варто 😁

avatar
Анж
4 months ago

Скільки часу пройшло від подумати до зробити? (Потрібно для статистики)

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

45 днів, відключення електроенергії дещо тормозили розробку

Це тепер якщо ти спалиш ті проксі, я зможу нормально відповідати людям, які просять порекомендувати проксі?))

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

Так) а ти їх юзаєш зараз?

Ага, досі, мені закривають всі потреби, закуповую одразу кілька терабайт

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

то виходить я міг би просто тобі перепродавати і на життя вистачило б 🥲

avatar
Vasyl
4 months ago

Підтримую, стаття гарна

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

Дякую

avatar
Ірa
4 months ago

Відчуваю дуже сильну потребу в 5GB трафіку з сервісу IPRoyal. Вірю у фортуну 🤝

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

не обманюй 😂