avatar
6 хвилин читати

Арбітраж на проксі або створення і закриття ресейл продукту

Від ідеї до закриття

Арбітраж на проксі або створення і закриття ресейл продукту

Я Alex Follow і я хуйовий project manager. А якщо серйозно, то я арбітражник і власник каналу про умовно безкоштовний трафік @xxxcpa.

Рекламу кому завгодно мені продавати не хочеться, а грошей хочеться, тому ідеальним рішенням монетизації TG каналу, на мій погляд, є запуск власного продукту.

Це історія про створення ресейлінг продукту. Від ідеї до закриття.

💡Ідея

На початку 2023 року, саме тоді як були відключення електроенергії через йобану русню, я шукав ідеальний проксі сервіс, під один дуже чутливой УБТ сорс. Та і взагалі, хотів знайти ідеальний проксі сервіс і закрити це питання на деякий час.

У мене було багато вимог: 

  • Socks5 так як це найкращий тип проксі і він найменше палиться;
  • Без кацапського сліду;
  • Резидентські з оплатою за трафік;
  • Ціна менше 5$ за 1Gb;

На форумі BHW я просто перебирав всі можливі варіанти які згадувались в темах, реєструвався, дивився ціни та функціонал. Це були десятки сервісів. І врешті-решт я натрапив на iproyal.com

Про них доволі мало інформації на нашому ринку. Загалом, в інтернеті були як позитивні так і негативні відгуки. Я вже не памʼятаю точно яка була ціна за трафік, приблизно 5$ за GB, якщо купувати невеликий обʼєм.

Але мене зацікавила неактивна кнопочка в особистому кабінеті – Reselling Dashboard

В голові щось клацнуло і мені вже було байдуже на той сорс під який я шукав проксі 😁

Запитав у підтримки, що це за кнопка і як отримати доступ. Відповіли що доступно після поповнення на 200$.

Практично без вагань, через два тижні, я оплатив і почав вивчати як це працює та яким чином можна перепродавати ці проксі.

Виявилось, щоб ресейлити проксі, потрібно трафік домену направити через CNAME запис на домен проксі сервісу, а в панелі реселлера добавити нового sub користувача.

Це також можна робити через API.

Тобто, технічно ресейлінг виглядав максимально просто, залишилось порахувати економіку і прикинути чи вдасться на цьому заробляти.

В найбільш розпіарених конкурентів, на той момент, ціна стартувала від 7$ за Gb, а якщо орієнтуватись на видачу гугла, то там ціни взагалі доходили до 12-15$ Gb.

В iproyal.com на той момент за 200$ я придбав більше 50Gb трафіку. До того ж, там була доволі приємна система знижок: якщо купувати 1 терабайт трафіку, то ціна була менше двох доларів 🤩

Рахуємо: 1000Gb коштує 2000$, продаємо по 4$ за 1Gb і без урахувань комісій мерчанта, маємо в два рази більше ахаха охуєнно 😂

Дослідження попиту

Написав знайомому, який заливав ТікТок і запропонував йому безкоштовний тест. Через 4 дні він купив 10 гб по 4$, через 2 тижні він хотів докупити ще.

Окрім того, написав в Ґік ось таке повідомлення t.me/uageek_media/359/10758

Таким чином, за доволі короткий проміжок часу, я в ручному режимі продав проксі на 100$, статистика ну дуже репрезентативна 😂 Фідбек загалом був позитивний, обʼєми тіктокерів мене влаштовували і ми приступили до розробки. 

Створення сервісу

План такий: робимо фронтенд, накидуємо зверху реєстрацію з базою даних, прикручуємо мерчант з оплатою в USDT і якось воно буде.

Закидуємо рекламу на канал, продаємо тіктокерам 2 терабайти в місяць і насолоджуємося пасивним доходом в декілька тисяч доларів.

Рекламуватись планував саме серед УБТ тіктокерів, бо це зрозуміла мені аудиторія. Я розумію, що вони роблять, як юзатимуть мій сервіс і для чого. До того ж, вони працюють з відео, а це значить що будуть купувати багато трафіку.

Накидали ось такий фронтенд:

Верстка і дизайн були вже частково готові, бо ми раніше під щось інше верстали. Трішки підправили і вже думали приступати до розробки реєстрації і бекенду.

Драма

Поки ми верстали і думали над кабінетом, в один прекрасний вечір, на пошту прийшло сповіщення від IPRoyal про збільшення цін до ось такого рівня:

Щоб закупати по ціні менше 2 доларів, на яку я вже розраховував у своїх вологих мріях, потрібно купити 10ТБ трафіку на 17500$.

І тут як в фільмах відбувається чудо 🤣 В той же вечір, я шаройобився по китайським арбітражним ресурсам і випадково натрапив на проксі сервіс із ще меншими цінами:

Купив 20GB, видав своєму основному тестеру і отримав фідбек:

Паралельно сам потестив, пореєстрував акки в різних популярних соц мережах і в цілому залишився задовлений, але щоб продовжувати створювати сервіс була одна велика перешкода: у китайців не було функціоналу для реселлерів.

***

На цьому поки що все, продовження вийде через декілька днів, там буде статистика, посилання на китайців, доходи, помилки і результати конкурсу. 

Підписуйтесь на телеграм канал t.me/ban_media саме там буде анонс другої частини.

А тепер конкурси

5 рандомних людей, які залишать тут в коментарях фідбек, отримають по 5GB трафіку з сервісу IPRoyal. У мене там залишився трафік, тому можу собі дозволити 😎

Умови:

  • Бути підписаним на t.me/ban_media
  • Змістовний коментар до цієї історії
  • Заповнений профіль із вказаним TG

upd конкурс завершено

Друга частина https://ban.media/story/arbitrazh-na-proksi-chastina-2

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
19 Коментарі
avatar
rvrv
10 months ago

а чо не купити сервак та і не проксювати з нього свої проксі? буде трохи повільніше і шо. Зато через CNAME не спалять хто кінцевий продавець

PS дякую криворукому бан медіа, що примусило регнутись і видалило перший раз набраний текст

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

Та наче і так ніхто не спалив, я насправді і не знаю як спалити, але якщо і спалив би – це ніяк не впливає на монетизацію, за рахунок опту ціна виходила для кінцевого споживача в нашому сервісі дешевшою.

avatar
Admin
10 months ago

«PS дякую» – не варто 😁

avatar
Анж
10 months ago

Скільки часу пройшло від подумати до зробити? (Потрібно для статистики)

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

45 днів, відключення електроенергії дещо тормозили розробку

Це тепер якщо ти спалиш ті проксі, я зможу нормально відповідати людям, які просять порекомендувати проксі?))

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

Так) а ти їх юзаєш зараз?

Ага, досі, мені закривають всі потреби, закуповую одразу кілька терабайт

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

то виходить я міг би просто тобі перепродавати і на життя вистачило б 🥲

avatar
Vasyl
10 months ago

Підтримую, стаття гарна

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

Дякую

avatar
Ірa
10 months ago

Відчуваю дуже сильну потребу в 5GB трафіку з сервісу IPRoyal. Вірю у фортуну 🤝

avatar
Alex Follow
10 months ago Author

не обманюй 😂