avatar
7 хвилин читати

Арбітраж на проксі. Частина 2

Арбітраж на проксі. Частина 2

Перша частина: ban.media/story/arbitrazh-na-proksi

Результати конкурсу: роздача виявилась нікому не потрібна 🥲 більше не робитим таку хуйню. Всі хто заповнив профіль і залишав коментар, якщо вам потрібні проксі – пишіть мені в телеграм.

В попередній історії я розказав як виникла ідея створити ресейл продукт і план його створення. Закінчилось на тому, що сервіс який планувалось ресейлити підняв ціни, я знайшов китайців, але вони не мали функціоналу для перепродажі.

В IPRoyal є перевірка KYC і обмежений доступ до деяких сайтів, по типу платіжних систем. Так роблять щоб убезпечити себе від людей які будуть використовувати проксі в шахрайських цілях. Також у них є мобільний застосунок, з сотнями тисяч інсталлів, в якому платять кошти за використання інтернету.

У китайців навпаки, на сайті запевняють, що це етичні проксі, але де вони їх насправді беруть – хуй поймеш. Запитав у підтримки:

Ціни у китайців набагато дешевші, я купив за 500$ 575GB трафіку.

При таких цінах, можна було продавати по 3$ за GB і тримати найнижчу ціну на нашому ринку серед відомих серевісів. Навіть якщо хтось із тіктокерів пішов би до китайців, то не зміг би купити 10GB трафіку за 30$, бо у нас було дешевше за рахунок опту.

Кабінет ресейлера доступний відразу, схема таж сама: реєструєм домен, прокидуєм через клауд, прописуєм CNAME і видаєм унікальний логін пароль.

Я писав китайцям, просив API для генерації Auth-User List, але вони не розуміли що я хочу від них і пропонували робити все ручками

Вирішили все доволі просто: сніфнули запити і дістали неофіційний API 😁

Але через ненадійність системи, відсутність гарантій і АРІ ми передумали накидувати цілу платформу навколо китайських проксі, а вирішили обмежитись ботом в телеграм.

Створення телеграм боту значно зменшує кількість задач які потрібно зробити. Не потрібно продумувати фронтенд, він і так уже є в телеграмі і доволі обмежений щоб там зробити якесь ноу-хау.

Використовуючи телеграм бота не потрібно заморачуватись з безпекою, з авторизацією, створенням юзерів, відновленням пароля і тому подібними штуками які насправді без сторонніх фреймворків забирають доволі багато часу.

Спочатку, я думав, що бот в телеграм просто полегшить нам запуск мінімально робочої версії і це незручна фігня, але виявлось навпаки – всім байдуже на ті панельки, багато користувачів писали що бот це дуже зручно в порівнянні з сайтом.

Ось так виглядало ТЗ

вибач Таня, я хуйовий проджект 🥲
вибач Таня, я хуйовий проджект 🥲

З відключеннями електроенергії, на зарядці макбука, в лінивому режиі бот був написаний, протестований і вилизаний за два тижні.

Стек технологій і ресурсів для запуску:

  • VPS за 8 доларів з безкоштовною панелькою CloudPanel, але з тим навантаженням яке було – цілком впорався би і хостинг за 2$;
  • Бекенд для функціонування бота написаний на php;
  • MySQL для бази юзерів і платежів;
  • Cryptomus мерчант для прийому USDT;
  • Canva щоб зробити логотип і банер.

Логіка бота доволі проста. Юзер тисне /start і в цей момент його telegram id записується в базу даних. Далі він має відповісти на питання «Чий Крим?» Якщо відповідь неправильна – юзер блокується.

Така проста капча допомогла забанити 14 кацапів

Риночок невеликий, я бачив цих людей в чатах до повномасштабного вторгнення, це ті які казали «мьі протів вайньі» це так би мовити ті самі харошиє рускіє які спокійно заливають в деякі українські ПП і на момент запуску бота виїхали з кацапії.

Перші клієнти

Перші 18 запусків бота прийшли з гілки реклама в t.me/uageek_media це дозволило нам протестувати все на реальній аудиторії і виправити незначні баги.

Потім я попросив t.me/bodyforyou написати щирий відгук у себе на каналі.

З його невеликого каналу, на той момент 400 підписників, прийшло 89 людей. За це йому кожен місяць нараховував 10% реферальських в знак подяки за тести і щирий відгук.

По суті, це все просування яким я займався, якщо це так можна назвати. Ще 107 людей прийшло сарафанкою, загалом було 211 встановлень бота.

Манібек

Повернення коштів практично ніхто не просив, наче було декілька випадків, але настільки мало, що воно не варте уваги, скоріше статистична похибка.

Єдиний випадок, який запамʼятався – це коли зі мною домовились за опт без повернення і з гарантією, що клієнт використає трафік за два місяці.

Ціна була 200$ за 100GB. Через 5 хвилин після оплати покупець передумав і сказав, що кидає лити тікток 😂 Манібек я тоді зробив, хоча покупець і не просив.

Статистика

Закриття і висновки

Про закриття я подумав приблизно через місяць після запуску.

Почекав поки розкуплять і використають трафік. Ще через приблизно через місяць ми надіслали сповіщення щоб користувачі постарались використати трафік до кінця червня інакше зробимо манібек.

На це сповіщення всім було байдуже, люди докупляли трафік і не користувались проксями, тому на початку червня, ми відключили можливість здійснення оплати.

Закритись емоційно і технічно було складніше ніж запуститись. Потрібно було розрахуватись з боргами, все врахувати, нічого не забути, нікого не образити і вийти з цією історії нікому нічого не винним, та й так щоб і собі не в мінус.

На балансах клієнтів залишався трафік, не багато, але потрібно було роздати борги. Тим у кого було менше 1GB трафіку ми перевели це в $ еквівалент, подвоїли суму і відправили в благодійний фонд на ЗСУ.

Тим у кого побільше було трафіку, ми написали в особисті повідомлення і попросили реквізити для повернення. Хтось скидав USDT, хтось казав відправити на ЗСУ, а були такі хто не відповідав.

Залишилось 50$ боргів клієнтам які не відповідали, тому після декількох спроб вийти з ними на звʼязок, ми також відправили ці кошти на допомогу ЗСУ.

***

У нас колись було багато різних стартапчиків які не зайшли, це дуже сильно демотивує. Цей проєкт повернув мені віру в себе, в те що я можу придумувати непогані проєкти, а не просто добувати УБТ на дейтинг смартлінк.

Чому закрились?

Причин багато і немає жодної яка дасть відповідь на 100%, ось декілька із них:

  • Відсутність АРІ і гарантій від китайців;
  • Зміна цін відразу після запуску бота;
  • Виявилось, що ресейлінг проксі це не те, чим мені хочеться займатись, але варто було спробувати щоб це зрозуміти.
Ми продали 500Gb трафіку і заробили майже 1000$
🙂

Кінець історії вийшов доволі хуйовенький по подачі, але і я вже заїбався писати.

Головне в цій історії – це те, що на скрінах ви можете знайти магазин китайців щоб купити собі дешеві непогані резидентські проксі і прочитали історію маленького стартапчика який зміг, але не зовсім.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

12 Коментарі

avatar
Анж
4 months ago

Так і не зрозуміла, чому ти поганий проджект🥲🥲🥲
А стаття цікава, до речі.

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

як мінімум ТЗ було дуже крінжове

avatar
Анж
4 months ago

Ну це просто не ТЗ, а структура бота і вона норм

avatar
ARUSHAN
4 months ago

Чекаю статтю про те - що ти купив за профіт, який отримав

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

Тут все просто, всі зароблені кошти в 2023 пішли на донати для ЗСУ

avatar
Oleh
4 months ago

Єбать, сказка. Топ стаття, те шо й хотів почитати

avatar
Ґік
4 months ago

Дуже цікава стаття 🔥
Дякую за згадку Ґіка ♥️

Ну от і всьо, вб'ють мої найкращі проксі...

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

Я тобі дав достатньо часу 😁

а міг би ще в липні цю статтю написати, цінуй мою лінь і погану продуктивність 🤣

Я ціную, але краще б ти мені ще й цього бота віддав і я всім би теж продавав проксі, які ми самі юзаємо😎

avatar
Alex Follow
4 months ago Author

краще б я просто тобі перепродавав і все 😂

avatar
Tanya
4 months ago

Мені ця ідея подобається 😍😍 шкода тільки, що трохи запізно