avatar
1 хвилину читати

Дебати навколо моральності арбітражу трафіку.

Дебати навколо моральності арбітражу трафіку.

Сьогодні ми хочемо розглянути, чи "гризе совість" арбітражників, тому публікуємо невелику чілову статтю поки на підході велика стаття про убт трафік і його перспективи в подальшому.

Наше медіа - AFFILIFY

Ми вважаємо, що в світі не існує тільки білого і чорного. Тому завжди додаємо щось різнобарвне, так само як і в арбітражі, де можна виділити основні три колірні категорії. Ми радимо завжди розділяти офери за цими кольорами, бо навіть у білій вертикалі, як, наприклад, товарка, можна зустріти "чорні" офери. Отже, розберемо три основні типи оферів:

Whitehat offers: це абсолютно законні пропозиції, які не порушують закони тієї країни, де ви їх рекламуєте. Сюди входять товари, електронна комерція, власний або чужий бізнес, перевірені торгові мережі, розвиток блогерів і т. д. Хоча входження в цю сферу може мати малий обсяг прибутку без великих витрат на рекламу, ви не ризикуєте порушенням закону і можете надати всі необхідні документи перед податковою службою. Один з великих плюсів полягає в тому, що вам не потрібно обходити фільтри трафіку та модерацію, а також відбілювати офер перед адмінами, де ви купуєте рекламу. З моральної точки зору ви абсолютно чисті, якщо не пропонуєте офери, що мають обманювальний характер.

Greyhat offers: Більше половини офферів в арбітражі трафіку є сірими, оскільки порушують не тільки матеріальну сторону, а й моральну. Чи працюють офери на зменшення жиру? Скоріше за все, ні. Чи виросте член від мазі? Теж ні. Чи виграє людина в гемблінгу? Можливо, але який процент з приведеного вами трафіку програє? (Так, звичайно, людина сама винна, що має прояв лудоманії, але чи не почала б вона грати, якби ваша реклама не потрапила до неї в очі?). А щодо дейтингу? Більшість оферів на дейтинг списують гроші з карти за час, проведений в приватних повідомленнях, в найкращому випадку з "чаттером". Зазвичай це можуть бути просто боти, які спамлять скриптом, вибиваючи з покупця карту. Звичайно, не всі офери такі, деякі списують невеликі суми по 7-10 доларів кожні пару неділь з карти користувача. Чи гризе совість за залив трафіку на сірі офери? Ми вважаємо, що всюди є таке поняття, як міра, і в кожного вона своя. Хтось не буде мати совісті заливаючи люту чорнуху, хтось і на білому буде перевіряти, щоб все було законно. Звичайно, що середні виплати і заробіток без великого об'єму йде по нарощуванню від білого до чорного трафіку. Сірі офери потребують від вас вже більше досвіду в заливі трафіку (обхід модерації, відбілювання оферу, креатив, розуміння, як проштовхнути ваш креатив і намагатись дати вашій связці якомога довше часу на життя). Про сірі офери спокійно спілкуються, роблять івенти, обговорюють, відбіляються перед законом, налоговою службою і іншим, так як це доволі легко і швидко зробити.

Blackhat offers: це ті, які завжди порушують закони. Вони можуть мати високий прибуток, але використовують схеми шахрайства, такі як скам, фейк товари, наркотики тощо. Процес виводу грошей з таких оферів зазвичай нелегальний, і вони нерідко оформлені через схеми обходу податкових законів .Що ж, перейдемо до "чорнухи". Нам подобається, що тенденція обговорення чорних офферів значно менша зараз, ніж пару років тому. Більшість арбітранів переходять на залив трафіку в сірі ніші, і більшість рекламодавців також стежать за відбіленням оферів. Про чорні оффери майже не знайдеш обговорень в спільнотах; зазвичай це все відбувається в закритих чатах. Чорні оффери завжди порушують цілий список законів. Все більше людей обговорюють і просуваються до розуміння того, що black offers не мають місця в здоровому арбітражі, і основа людей, які працюють в даній сфері, відкидають чорні оффери. Ці оффери мають найбільший ROI (наприклад, крипто-офери, які мають високі виплати, але базуються на шахрайстві покупців, фейк товари, скам-офери, наркошопи тощо). Звичайно, процес виводу грошей з таких офферів зазвичай є належним, і оформлення податкової зазвичай проводиться через схеми обходу. На завершення ми радимо утриматись від контактів з чорними офферами взагалі. Краще мати хоча б деякі прогалини в совісті, ніж не мати її взагалі. Ми засуджуємо людей, які наносять пряму шкоду рекламуванням скам-оферів, шахраїв, де людина не може вчасно зупинитись і не має можливості контролювати витрату своїх грошей, або отримує не той товар, за який заплатила.

Завершуючи, ми радимо утриматись від контактів з чорними оферами взагалі. Краще мати хоча б деякі прогалини в совісті, ніж не мати її взагалі. Ми засуджуємо людей, які наносять пряму шкоду рекламуванням скам-оферів, шахраїв, де людина не може вчасно зупинитись і не має можливості контролювати витрату своїх грошей, або отримує не той товар, за який заплатила.

Висновок: вибір між роботою з чорними, сірими та білими оферами залишається на вас. Однак, краще обирати менш ризиковані напрямки, де можна зберегти совість і відчувати себе морально чистим.

Давайте обсудимо що краще для вас без осуду більше грошей жертвуючи принципами моральності та совістю ,чи все ж таки мати міру в етичному плані?

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
10 Коментарі
avatar
Mark
7 months ago

Крім моральності і совісті ще є стримуючий фактор в'язниці і проблем з законом, тому вибір очевидний. Але комусь трьохразове харчування і компанія однодумців теж до вподоби)))

avatar
AFFILIFY
7 months ago Author

ну якщо брати умовну чорнуху тоді так,але ж можно лити сіре і думати про моральність того,що ти приводиш людей до гемблінгу,де явно є фактор лудитизму

avatar
Mark
7 months ago

а гембл на штати, там де це заборонено це чорне чи сіре? якщо сіре, то вертаємось до моїх стримуючих факторів)

avatar
AFFILIFY
7 months ago Author

там вже фактори в"язниці але на європу то ж сіре) тому тут як завжди ,фівті фівті

avatar
Mark
7 months ago

ладно, якщо підсумувати, то всюди, де арбітраж приносить більше шкоди, чим користі, то це х#ня, але більшість арбітражників, які вже домовились зі своєю совістю мають аргументи і виправдовування на це -_-

avatar
Mark
7 months ago

це так само, як дебати к@рдерів, які кажуть, що знімати гроші з кредитного рахунку, це норм і шкодить тільки банку, а з дебетового це чорнуха і шкодить людям))

avatar
AFFILIFY
7 months ago Author

шось типу того аахахах

avatar
AFFILIFY
7 months ago Author

ось це і є така боротьба з тінню)

avatar
Illia
5 months ago

Як на мене гемблінг дуже близький до білого, якщо використовувати адекватний call to action, а не всякі швидкі заробітки, обіграші) тобто людина отримує те, що бачить у рекламі і при цьому може спокійно вивести гроші з продукту, якщо її щось не подобається . Лудомани є і будуть, тут можна навести приклад на їжі, хтось харчується збалансовано і не переїдає, а хтось буде їсти все що бачить і не усвідомлювати наслідки.

avatar
AFFILIFY
5 months ago Author

так але це за умови правильного і білого креативу ,а не заклику виграти квартиру за 2 депа. Якщо говорити в контексті нормального заклику тоді так не бачу ніяких проблем