avatar
2 хвилин читати

Історія одного дизайну | Landing page design case

Історія одного дизайну | Landing page design case

Ви спитаєте: «Що ти любиш більше, ніж дослідження?», а я скажу вам: «Використовувати їх результати на практиці». Тому сьогодні розповім вам, як я сама створювала дизайн для лендингу, які рішення приймала і що за ними стояло. 

Задача 

Почнемо з того, що переді мною стояло конкретне завдання: створити посадкову сторінку онлайн фітнес-клубу для жінок. Мені була надана вся необхідна інформація про компанію, яку я повинна використати на сайті, а також визначена цільова дія – форма заявки. Оскільки це навчальний кейс, у мене не було змоги обговорювати з замовником спірні моменти, тож мені потрібно було виконати поставлене завдання у найбільш зручний для користувача спосіб, наскільки це можливо.

Дослідження

На повноцінне дослідження у мене не було часу взагалі, тому я зробила просто невеличкий ресьорч, щоб мати змогу опиратись хоча б на якісь дані. В процесі аналізу конкурентів я дійшло до одного дуже важливого висновку – більшість подібних сайтів акцентують увагу на схудненні, класній фігурі і вазі. Пізніше цей висновок допоміг мені з концепцією, але про це пізніше. 

Макети

Дизайн-процес, якого я притримуюсь влаштований так, щоб йти від загального і на кожному етапі все більше деталізувати. У мене є таке правило: ніколи не тримати інформацію в голові, одразу її записувати кудись, щоб ідеї не втрачались. Тому почала я з того, щоб просто накидати на папері скетчінг, на якому визначила, які блоки в мене будуть і приблизно в якому порядку. 

Пізніше я перенесла це все у фігму і зробила спочатку низькодеталізований макет, а потім почала деталізувати його, додаючи текст, визначаючи де будуть фотографії, іконки і т д. Фактично, на цьому макеті був весь контент, окрім візуалу. 

Ось так виглядали перші два блоки деталізованого макету.
Ось так виглядали перші два блоки деталізованого макету.

Візуал

Наступним етапом потрібно було «натягувати» на цей макет візуал. Але перш ніж це робити, я продумала ідею, яку дизайн має передавати, знайшла референси, вибрала стилістику, підібрала кольори й шрифти. Якраз на цьому етапі повернусь до теми дослідження і нагадаю, що конкуренти акцентують на схудненні та красивій фігурі. Тому я вирішила, що наш сайт буде про щось інше, а саме про гармонію з собою і своїм тілом, турботу не тільки про фізичний, але про емоційний стан. 

Так виглядали перші два блоки вже з візуалом.
Так виглядали перші два блоки вже з візуалом.

Завершальним етапом мого дизайн-процесу був клікабельний прототип. Я додала на нього цікаві анімації, показала, як будуть виглядати елементи при наведенні курсора, при кліку і т д. 

Якщо вам цікаво побачити цей кейс повністю, залітайте на Біханс. Скажу по секрету там можна в кінці можна покликати весь прототип, якщо зайти з ПК. 

Пишіть як вам дизайн і чи робити ще подібні статті?

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
2 Коментарі
avatar
Pooh
4 months ago

Я канєшна в дизайне шарю так само і в рекламі фб але здається файна стаття. Ставлю коментар пишу лайк

avatar
Анж
4 months ago Author

дякую!