Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
3 хвилин читати

Мій досвід власника smm-агенції.

Всім доброго ранку, хочу поділитися з вами своїм досвідом власника smm-агенції! Наразі ми ще заснували онлайн-курс по smm-просуванню. 👩🏼‍💻

Я почала карʼєру в smm, вже маючи досвід власного бізнесу. Можу точно сказати, що, коли людина працює одна, вона ніколи нормально не заробить, а ось шанс «замахатися» - великий!

Команду потрібно формувати з перших місяців роботи !

У мене одразу ж з’явилися фотограф та відеограф, яких влаштовувала проєктна оплата. Згодом запросили дизайнера та таргетолога. Ми навіть обʼєднали деякі наші наявні проєкти.

Будувати ефективну дорослу комунікацію - основна задача керівника. Саме ваша компетентність в укладанні угод та організації робочого процесу і приноситиме дохід!

Я, з самого початку, намагалася стати не smmником, а власником бізнесу! 👩‍💼 

Однією з наших конкурентних переваг було те, що я брала на себе багато організаційних моментів (повірте, для замовника це - важливий бонус). Іноді навіть підбирала менеджерів, які вели переписку у Direct. Це було не складно, зважаючи на мій минулий досвід керівника.

Самі ми, звичайно ж, не погоджувалися продавати товар, хоча замовники весь час намагалися навішати на нас цю функцію! 😀

Напочатку карʼєри, багато часу витрачалось на презентацію послуг та пошук клієнтів. Для того, щоб це оптимізувати, ми створили профіль з робочими кейсами у основних нішах, з якими працювали, і почали цей профіль просувати.

Взагалі, нішування - прямий шлях до збільшення чеку! Не намагайтеся охопити все підряд, оберіть 4-5 напрямки, які ви «відчуваєте»! Продумайте свої конкурентні переваги при роботі саме з цими нішами.

Наприклад, у мене чудово виходило працювати зі сферою пп-харчування, оскільки, я сама є представником цієї ЦА!

Існують різні гіпотези, але я вважаю, що таргет на себе - найкращий спосіб пошуку клієнтів. Раджу, все-таки, вкладатись у візуал та самопрезентацію (це - економія вашого майбутнього ресурсу!)

Крім того, ми розміщували резюме на сайтах типу Work.ua та ін. Реклама агенції там заборонена, я просто писала, що шукаю роботу smmника, а вже, коли отримувала відгук на резюме, пропонувала замовнику комплексне ведення проєкту.

Думаю, всім відомо, що на цих сайтах важко знайти адекватного роботодавця, нам ця робота принесла, у першу чергу, цінний досвід (будемо називати це так 🙌).

На перемовини з замовником треба йти, вже маючи уявлення про його компанію, та конкретні пропозиції щодо вашої співпраці. Бажано підготувати декілька робочих пропозицій (скрипти я розробила сама).

Детально зʼясовуйте, якого результату майбутній клієнт очікує від вашої роботи!  У 80% випадків, він взагалі не знає, чого хоче, або ставить фантастичні цілі!

Зазвичай всі кажуть про збільшення продажів, та мало хто розуміє, що збільшення продажів - далеко не завжди означає збільшення прибутку.

Одразу малюйте реальні цифри та терміни, та домовляйтеся про проміжні дати оцінки результатів.

Обов’язково визначайтесь з тим, хто за що відповідає! Пояснюйте, що лід не спрацює, якщо його нормально не обробити! Ви не впливаєте на роботу менеджера з продажів.

Обговорення зони відповідальності значно зекономить майбутні нерви! 😬

А ще… ніколи не ведіть перемовини, зідзвони, онлайн-зустрічі у домашньому чи спортивному вбранні!

Треба розуміти, що ти працюєш в режимі постійної «текучки» (це стосується як проєктів, так і кадрів).

І це - цілком нормально!

Твоя робота - наймати людей!

Пояснювати, підтримувати, контролювати.

Коли працюєш віддалено та пропонуєш договірну систему оплати, будь готовий до того, що хтось з працівників не виконає свою частину роботи або взагалі вийде з проєкту. Тому у тебе на «підхопленні» обов’язково мають бути контакти людей, що можуть вирішити цю задачу терміново.

Намагайтесь не дружити з вашими працівниками та не напиватись з ними разом (але маю сказати, що це у мене ніколи не виходило🥂😀)).

Всім бажаю успіху, ефективної команди та великих грошей! Багато хто буде казати, що нічого не вийде, але у вас все чудово вийде! 😻

У нас було не мало провальних проєктів. А ще… я зараз у 2му шлюбі.

Життя складається з помилок. І з того, як ти їх вирішуєш!

Більше детальної інформації та цікаве обговорення - у нашому чаті; копіюйте посилання або натискайте на фото з QR-кодом та долучайтесь до нас: ⬇️

https://t.me/RudenkoSMM

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
2 Коментарі
avatar
Анж
4 months ago

Не дружити з працівниками — це прямо дуже хороша думка, насправді. Особисто переконалась, що такі приколи можуть нести дуже негативні наслідки у вигляді жостких маніпуляцій)))

Дякую, класна стаття!

avatar
Irina Rudenko
4 months ago Author

Дякую Вам за відгук! Так, коли людина стає близькою для тебе, вона цим нерідко користується !