Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
3 хвилин читати

Про просування секс-шопу в Instagram

Про сексшоп та відсутність мотивації

Про просування секс-шопу в Instagram
Чому би не почати свій блог з розбору просування сексшопу?
Я, власною персоною

Поставив я собі таке питання і зрозумів, що об'єктивних причин нема, як раз тому ви це читаєте.

Дисклеймер: на момент початку роботи з проєктом,  мав мало досвіду в роботі з інтернет-магазинами, пікселем і покупкою БМів.

Клієнт прийшов із сайтом на базі Хорошопу та інстаграм профілем магазину. Сайт не приносив ніякі конверсії та не дуже добре індексувався у гуглі.

Запит: "хочемо спробувати рекламу фейсбук для розкрутки наших товарів і підняття їх продажів"

Про підготовку

Вибір площадок Meta був зроблений через те, що був створений профіль в інстаграмі та клієнт хотів у майбутньому розвивати бренд секс-шопу.

Далі я пішов аналізувати цю тему:

  • Соціальні мережі конкурентів;
  • Сайти конкурентів;
  • Прошерстив хто що запускав раніше через спай сервіси.

Що ж, ми придбали БМ для реклами, обрали товари для просування, я підготував усе до запуску і почалися тести... Довгі й трішки болючі тести...

Важливо додати, що клієнт не мав можливості знімати контент для реклами, лише старі відео з товарами на їх ютубі в поганій якості. Тому я звернувся до його величності Інтернету й пішов шукати те, що може підійти натомість.

Період тестів

В певний момент перед першим запуском я здивувався, що якось легко вийшло підготувати усе, враховуючи лякалки про бани які я періодично чув навколо Meta і секс-шопів.

Одразу скажу, що банів БМа так і не сталося ані разу.

Епопея з креативами

Все стало на свої місця після натискання кнопки "Опублікувати". Буквально через декілька хвилин, всі 6 креативів, які я підготував - улетіли в помийку.

Почав шукати відповіді у справці Фейсбуку, але толку було мало (ті поради ніяк не допомагали, навіть якщо я їх дотримуватися алгоритму, описаного у справці 1 в 1).

Коли я трохи закипів, натестувався, то почав розпитувати у знаючих людей як це можна обійти, що можна підправити чи змінити, щоб обманути Фейсбук. І тут я дізнався доволі багато лазівок, завдяки яким я все ж зміг запустити частину креативів і почати тести.

У моєму випадку статичні креативи я не зміг навіть запустити, як би я не намагався їх перероблювати: і накидував фільтри, і блюрив товар, і просто перекривав товар фігурою аби нейронка ФБ не розпізнала товар.

Зупинився на роботі з відео, де мені доволі непогано допомогли нейронки для створення більш живих відео.

Про воронки:

Воронки для тесту обрав дві:

  1. Оголошення - картка товару
  2. Оголошення - переписка - продаж

Сайт взагалі не давав конверсій - ніхто не купував через нього.

Спробував запустити рекламу на Дірект - процес пішов. Люди почали потроху писати, цікавитися, а про це вже нижче.

Про комунікацію

Більшою мірою хочеться зауважити одну річ:

Якість комунікації з клієнтами - вирішальний фактор при продажі будь-чого

Яким би якісним не був трафік з реклами - люди не захочуть придбати товар/послугу, якщо той хто продає, не зможе якісно обробити заявку.

Саме погана комунікація звела навіть ті результати реклами, що були - до нуля, і ми не змогли навіть відбити саму рекламу. Що саме я маю на увазі (краще морально приготуйтеся):

  • На кожен запит по товару - була скопійована з опису товару на сайті відповідь
  • Часто, коли потенційні клієнти питали детальніше про товар - просто надсилали посилання на відео-огляд на ютубі
  • Голосові повідомлення клієнтам у відповідь
  • Відсутність структури діалогу
  • Відсутність дожиму людей, які по тій чи іншій причині не продовжили діалог

Більшість з цих питань, та ще декілька менш критичних я допоміг закрити написавши гайд по діалогу з клієнтами та провівши дзвінок, пояснивши його. Але більшість порад - були проігноровані.

Висновки

Не можу сказати, що вийшло налаштувати рекламу максимально ефективно та отримати найкращі цільові заявки по мінімальній ціні*, попросту не вистачило часу щоб привести до ладу всі етапи воронки (посадкова - Інстаграм профіль, контент - попросту його відсутність і неможливість робити новий, брак якісної комунікації). 

Наша співпраця йшла тільки місяць, чого замало в такій ситуації, щоб почати отримувати стабільний результат. З цей період я написав інструкцію по упаковці профілю, по переписках з клієнтами у дірект. До того ж декілька разів виходили на дзвінок, щоб "вживу" обговорити ці моменти, але сильного прогресу не послідувало.

Якщо було цікаво почитати про мій стрес і невдачі - з часом буде ще трохи, але не дуже багато, все ж таки треба будувати свій імідж і працювати в першу чергу над гарними кейсами та результатами!

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

2 Коментарі

avatar
Анж
1 month ago

Голосові повідомлення клієнтам ☠️☠️☠️

avatar
Даніл Шульц
1 month ago Author

Є таке🥲