avatar
2 хвилин читати

Продовження посту з інсти, що таке Арбітраж

Ну що, а тепер побалакаєм про реалії роботи в арбітражі. З підйобом, з матючком і без прикрас. Приємного ознаймолення)

"Я не відмовляю чи засираю когось, я кажу правду, як воно є і що ви маєте розуміти"

Перше, що треба розуміти арбітражнику, у вас є купа супутніх витрат, це рекламні аккаунти, проксі, антік ( якщо не юзаєте безкоштовні тріалки), карти, коміссії. Від цього ви нікуди не дінетесь і це треба враховувати. І бани, навіть якщо ти ллєш біле, тебе буде банити.

Я б рекомендував почати з вивчення юніт економіки, ви маєте враховувати все і навіть більше, щоб розуміти свій реальний профіт.

Зрозумійте як влаштовані конструктори лендів, бо якщо у вас буде відтестована зв'язка і ви захочете покращити результативність треба робити свою посадкову.

Освойте найпростіші фото - відео редактори, щоб ліпити крео.

Ви маєте вміти все самі інакше ви не зможете достеменно розібратись. Це все піздьож, піду в команду мене навчать, ніхто нікому нахуй не треба)

Так, в команді ви можете набратись досвіду і набити руку, але без особистого погляду і аналізу ви не зможете розвиватись, щоб працювати самому і робити те що ти хочеш, ти маєш бути, маркетологом, розрабом, дизайнером, копірайтером і богом в одному обличчі.

Друге, партнерки, менеджеру головне, щоб ви налили траф туди куди їм треба, дуже рідко коли рекомендують топові оффери. Зазвичай в пул офферів закидають ті, які вже підвіджаті внутрішньою командою. Завжди запитуйте статистику по своєму джерелу трафіку, вас цікавить конверсія з ліду в продаж, конверсія лендінгу. І в залежності від вертикалей інші показники, про це потім, Вже від умовної статки від менеджера, ви можете вираховувати необхідну вартість ліда, щоб ви вийшли в +, але вони пиздять)

Не юзайте воронки ППшки, на них ллють сотні людей, як тільки ви бачите плюс мінус статку в 0, робіть свій сайт, він може бути 1 в 1 з пп, але перенсіть його собі і передавайте пп тільки ліди. Змініть кольори і т.д. заунікальте його, тоді він буде працювати краще за ППшний.

Трете, колл центр = КЦ - люди які прозвонюють ліди, від них все залежить, якщо КЦ лайно то і апрув хуйня, це аксіома.

Апсейл - підвищення чеку продажу. Дуже часто, товар на сайті коштує 20 баксів а виплата вам 26, питання як?) Коли КЦ прозвонює лід, вони його апсейлять, допродають х2-х3 і тільки за такий продаж роблять вам виплату, якщо лід не повівся, вони оформлюють замовлення, але виплата вам не йде, заробляє тільки ПП та рекл, опааааа, а шо ви думали?) Все чесно?) Ага, в мріях, плюс часто ПП шейвлять - зарізають траф, ви наливаєте класні результати, у вас апрув з апсейлом 50%, а пп показує вам середню конверсію по лікарні в 30%, ну а шо, у внутрішній команді блін конверсія нижча ніж у вас, як так, жаба душить)

Що робити?

- Зрозуміти що це бізнес

Це не легко, це не легкі бабки чи темка, це повноцінний бізнес, це скаладно)

- Бюджет

Не думайте лити за першобіли чи за бюджет. Лийте за бюджет (якщо це не гембла, ахахахаха) Не заходьте на останні 300 баксів в арбітраж, тільки ті гроші, які не шкода втратити, тоді ви не будете робити зайві рухи і вставляти собі палки в колеса.

- Вертикаль

Не починайте зі складних вертикалей, не залазьте в гемблу з ноги, почніть з чогось білого і простого. Спробуйте дропшип чи товарку, зрозумійте всю механіку та як все працює.

- Мотивація та підтримка

Будьте в ресурсі, знайдіть об'єкт наслідування, хай вас хтось мотивує та підтримує. Стоп стоп стоп) Ви що, не займайтесь херньою, будьте реальними, ніхто окрім вас самих не зможе вас мотивувати, запам'ятайте все, як тільки у вас стане все добре, буде багато людей, які будуть поруч, а коли все йде по пизді, будуть тільки ті хто затопчуть глибше. В цьому ринку є тільки ви і всі проти вас)

- Курси

Курсів по арбітражу неіснує і ніколи існувати не буде, тут дуже багато нюансів, які впливають напряму на результат і ніхто, ніхто, чуєте? ніхто не буде ділитись своїми профітними робочими зв'язками, щоб ви заробили на них, вам зіллють лайно яке вже не дає як давало.

- Не женіться за х100

Середньо ринкові показники РОІ 30-60% в залежності від вертикалі, товару, чеку і т.д. От на них орієнтуйтесь

-Досвід

Моя суб'єктивна думка, в арбітраж бажано заходити тим хто мав досвід з сірим трафіком і стандартним таргетом, коли ви розберетеся як працює ринок, а це розуміють мало людей, тоді можна думати за арбітраж

Так що друзі, дякую що дочитали, думайте і дійте праивльно та системно.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
6 Коментарі
avatar
Діма
9 months ago

Дуже дякую за пост автору,для мене як для новачка цей пост розставив багато чого по своїх місцях)

avatar
Влад
9 months ago Author

Дякую)

avatar
Alex Follow
10 months ago

👏🏻 Охуєнно! Цілком погоджуюсь з усіма тезами.

avatar
Влад
9 months ago Author

Дуже дякую)

Кілька тез по тексту)
"Я б рекомендував почати з вивчення юніт економіки" - мені здається, що 80-90% тих людей які торують шлях в арбітраж , в душі не *буть що таке та юніт економіка, на жаль(

"Що робити?

- Зрозуміти що це бізнес" - це просто істина.

Щодо курсів можу сказати, що нещодавно проходив в Мирослава Лясковця і це найтверезіший курс, який може бути, де людина дає тверду базу, розбирає все що потрібно для того щоб почати і опускає на землю всіх тих, хто не знає, що таке адсет, а вже на авторіа беху вибирає.

І ще мені здається, що в нас від словосполучення "affiliate marketing" хтось вкрав частину "marketing", залишив десь-не-десь "affiliate" і взагалі називає це арбітражем.
Хоча в цьому напевно в тому вся суть - це маркетинг насамперед.

Лайк автору, дякую

avatar
Влад
10 months ago Author

Так, в цьому то і суть, що про Юніт економіку не знає більша частина маркетингу, тому було б непогано всім почати з цього)

Так, за Лясковця чув, кажуть топ, так, от, ти правильну тезу дав, ТВЕРДА БАЗА, от що потрібно арбітражнику і досвід і постійно розвиватись.

Дякую, приємно бачити конструктивні комментарі)