avatar
5 хвилин читати

Шаблон PWA

Шаблон PWA

Уже декілька років час від часу арбітражна спільнота повертається до роботи з PWA застосунками, це повʼязано з тим, що перелив через WebView дуже часто штормить.

Але я жодного разу не натрапляв на адекватний робочий приклад PWA у вільному доступі, хоча технологія сама по собі не складна.

Якщо відкинути жарти про клей ПВА то PWA – це абревіатура від Progressive Web Application (PWA) – це додаток, створений за допомогою веб-технологій і є гібридом звичайного веб-сайту, доступ до якого здійснюється через браузер.

Якщо людською просто мовою і дуже спрощено, то це сайт або html файли, які підгружаються/встановлюються на робочий стіл, щось типу закладки яка запускає окреме вікно браузеру з потрібними вам сайтом.

Працює тільки на Android у Chrome, на Windows i MacOS в Chrome. Процес встановлення на мобільний пристрій відбувається в два кліки:

В Safari iOS також можна встановити, але процес встановлення відрізняється і його досить складно пояснити користувачам, тож це зазвичай не підходить для арбітражу. Процес встановлення PWA на iPhone нижче на зобреженні:

Для чого арбітражникам?

Запихуєм туди гемблу, дейтинг, вебкам, адалт геймс, або будь що інше, на що вистачить вашої фантазії і використовуєм як преленд. Це дозволить збільшити траст вашої прокладки, доганяти користувачів пушами і підняти LTV.

Чи завжди воно потрібно? Зовсім ні, але інколи дійсно піднімає показники. Тому, як це часто буває в арбітражі трафіку, відповідь – тестуйте.

Де взяти?

Розробити вам таку фігню здатен більш менш адекватний frontend розробник, тобто верстальщик, вони не всі мають потрібний досвід, але розібратися з цим зможуть. Скільки це коштує на фрілансі – я не знаю.

Stack Overflow — популярна система питань і відповідей для програмістів
Stack Overflow — популярна система питань і відповідей для програмістів

Окрім того, існують сервіси конструктори PWA, ціни там щось типу 10-25$ за один застосунок. Верстка там не завжди найкращої якості. Ну і зазвичай – це кацапські сервіси, тож для себе ми розробляли самостійно.

Тим паче там нічого складного, а наш код завжди кращий ніж генерика в сервісах, це важливо, тому що ми проливали з попсів де потрібне швидке завантаження.

Ну і 20 доларів за преленд з кривою версткою просто з файлом manifest – не те з чим хочеться працювати. Якщо ви любите самостійно потицяти, розібратись, все контролювати, хвилюєтесь за звʼязки, то читайте далі.

***

🔗 Ось робочий приклад: app-store.space

📲 Завантажити шаблон: pwa template

Закидуєте архів на хостинг, в кореневу папку вашого домену, розпаковуєте і побачите такі файли як на скріншоті. Пояснюю:

.htacces – це системний файл, він буде переадресовувати всіх користувачів на файл index.php незалежно що вони ввели в адресному рядку.

Наприклад, якщо користувач перейде по не існуючому посиланню domen.com/ban його всерівно переадресує на domen.com/index.php

цей файл можете видалити якщо не потрібна така схема

img – папка з скріншотами превʼю застосунка, замініть на свої;

src – там мініфіковані css стилі, іконки і js для імітації завантаження;

favicon.ico – іконка яка показується поруч з назвою вкладки в браузері;

pwa.png – логотип вашого застосунку;

sw.js – service worker, та штука яку потрібно ставити щоб це все працювало згідно документації google, детальніше я не поясню 😅 сам не знаю;

go.php – там зараз просто редирект, але ви можете вставити преленд, піксель про подію відкриття, аналітику, якийсь код з трекера, пуши туди впихніть чи ще якусь фігню, робіть що хочете. Це саме той файл який відкривається коли користувач запускає застосунок.

index.php – там верстка самого застосунку, його дизайн і тексти. Туди ставте пікселі, аналітику, підключайте клоакінг і всяке таке. Відкрийте в текстовому редакторі з підствіткою коду, наприклад SublimeText і методом сліпого наукового тицяння зможете відредагувати;

можете просто закидувати шматки коду в ChatGPT і він вам все пояснить

manifest.php – ще одна штука яка говорить вашому пристрою що це PWA. Це також потрібно відредагувати, бо там назва застосунку, колір, логотип та інші налаштування:

$manifest = "https://app-store.space/go.php"; – тут змінюєте домен на свій, але залишаєте go.php в посиланні, бо це той файл який запускатиметься при відкритті PWA;

Далі змінюєте в трьох місцях BAN media на назву вашого застосунку;

#14191F – це колір застосунку, поставте такий як у вашого логотипу;

Ну от і все, повторю: закидуйте шматки коду в ChatGPT і він вам все пояснить.

***

Якщо є питання – задавайте в коментарях. Налаштуванням під ключ я не займаюся, у мене немає на це часу, хіба що спокусите цікавою цифрою USDT 😁

Залишити фідбек або подякувати також можете в коментарях 🤗

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

11 Коментарі

avatar
w0nd3r
2 days ago

А чи немає оновленої версії? У цьому при відкритті у внутрішньому браузері фейсбуку немає установки, тільки хром на старих версіях андроїда

avatar
Alex Follow
2 days ago Author

так як ми робили цей шаблон ще півтора року назад, можливо потрібно оновити sw.js service worker

погугліть документацію від гугла або візьміть у колег цей скрипт у яких пва працює так як потрібно 🙂

avatar
w0nd3r
2 months ago

Можете ще доповнити статтю по роботі з пуш повідомленнями? Було б дуже цікаво

avatar
Alex Follow
2 months ago Author

Нажаль зараз немає на це часу 🤷‍♂️ я вже не памʼятаю як підключав, а зараз не працюю з PWA

якщо не помиляюсь, то потрібно вішати подію після натискання кнопки install або після запуску на файлі go.php

onesignal підключити або будь який інший сервіс який працює з пушами, можливо навіть сендпульс

avatar
Анж
3 months ago

Клас! Зробила так і на телефоні і на ноуті через Сафарі. І зовсім це не складно, в два кліки! Тепер не буду шукати Бан Медіа в закладках

avatar
Ірa
3 months ago

Спойлер до BAN в App Store?)

avatar
Alex Follow
3 months ago Author

ні, до цього нажаль ще далеко)) але можете встановити PWA той що в статті як приклад вказаний і користуватись БАН не заходячи в "браузер"

avatar
Tanya
3 months ago

А це, виявляється, зручно. Чого ти раніше таке не зробив?

avatar
Alex Follow
3 months ago Author

А ти? 😁

avatar
Alla Ivankiv
3 months ago

Ого