Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
3 хвилин читати

Реклама у Блогерів чи Таргет, що краще обрати для вашого бізнесу?

Реклама у Блогерів чи Таргет, що краще обрати для вашого бізнесу?

У сучасному світі реклами бізнеси (особливо починаючі) стикаються з вибором між різними стратегіями просування своїх продуктів чи послуг. Дві популярні та ефективні стратегії, які часто викликають дебати серед маркетологів, – це таргетована реклама та реклама у блогерів. Обидва методи мають свої переваги та недоліки, і вибір між ними залежить від цілей компанії, цільової аудиторії, бюджету та інших факторів.

Якщо ви ставите питання це питання перед собою, з метою обрати якийсь один із варіантів - то воно вже не вірне, але давайте поступово!

Перша точка від якої ростуть ноги у цього питання - відсутність стратегії та розуміння аудиторії з якою ви взаємодієте для отримання прибутку. Тут все просто, вам необхідно за допомогою язика задати клієнтам правильні питання і дізнатись:

- що вони хочуть отримувати від вашого продукту чи послуги;

- як вони хочуть це отримати;

- на що звертають увагу при виборі того чи іншого бізнесу, серед пропозицій на ринку;

- чому обирають саме вас. 

Відштовхуючись від цього до вас приходить розуміння, де саме купує ваша аудиторія і на які потреби натиснути, при складанні маркетингової та рекламної стратегії. 

Друга - відсутність розуміння побудови правильної воронки продажів і як перетворювати потенційно зацікавлених людей в вашому продукті на "гроші в касі".

Недостатньо просто залити трафік на ваш продукт! У вас має бути розуміння який шлях проходить ваш клієнт від моменту коли побачив рекламу до моменту покупки і ключові це: правильний контент та прописані скрипти продажів для менеджерів. 

Але ми ж тут дорослі люди і розібралися з цими пунктами, та й стаття не про те😌
Але ми ж тут дорослі люди і розібралися з цими пунктами, та й стаття не про те😌

Повернемося до питання, що ж все-таки краще, Таргетована Реклама чи Лідери думок?

Якщо подивитися трохи ширше, то у більшості бізнесів ці два джерела трафіку можуть доповнити і посилити один одного. 

В чому ж основна відмінність? У тому який трафік ми отримуємо з цих двох джерел

З точки зору генерації лідів "тут і зараз "- підійде таргетована реклама. Для цього ваш продукт, рекламний офер  та посадкова сторінка мають бути упакованими, відповідно до побажань вашої цільової аудиторії. 

З точки зору приходу до вашого бізнесу людей які підсвідомо вам довіряють і бачили як ваш продукт вже використовується кимось, підійде реклама у блогерів. Основною відмінністю від таргетованої реклами буде - правильно побудований контент маркетинг, який буде поступово закривати наступні питання і закохувати людей у ваш продукт чи послугу. 

Ось досить цікава схема, як ці два джерела об'єднати разом для отримання більш кращого результату: 

Ви замовили рекламу у правильного та якісного блогера і до вас в один момент прийшло багато зацікавлених у вашому продукту людей. Далі у рекламному кабінеті ви створюєте Look-a-Like аудиторію на людей які відреагували на ваш контент чи написали вам повідомлення і алгоритм фейсбуку знаходить схожу зацікавлену аудиторію. Або ж просто налаштовуєте ретаргет, якщо у вас зʼявилась додаткова пропозиція для цих самих людей. 

І таких схем може бути дуже багато...

Якщо з таргетом все більш менш зрозуміло і він підходить для 95% відстоків бізнесу який просувається через соц мережі, то з блогерами все трохи складніше. Ось основні ніші яким реклама у блогерів може дати більш якісні результати:

1. Ресторанна сфера - своїй аудиторії, блогер як друг радить заклад і передає його атмосферу. 

2. Дитячі товари - так, мама це складна робота, але при цьому досить багато мам слідкують за інфлюєнсерами в інстаграм і користуються їхніми порадами. Відповідно, реклама вашого магазину 

3. Інста шопи - якщо блогер часто вдягає ваш одяг і дуже гарно в ньому виглядає, люди мимоволі пишуть їм, щоб дізнатися "де ти купила таку кофтинку?" і т.д 

4. Секс шопи - навіть враховуючи що 90% блогерів не беруть таку рекламу - це найбільш поширений варіант просування без блокувань 

5. Товари широкого спектру застосування у житті та побуті. 

6. Інфопродукти для широкої аудиторії, наприклад: психологія, ораторське мистецтво, сексологія, таро і т.д 

7. Широкі експертні блоги!

Якщо підбити підсумок, то ви обираючи, між цими джерелами трафіку, опирайтесь на розуміння вашої цільової аудиторії та на те, як ви бажаєте взаємодіяти з вашою цільовою аудиторією і що хочете отримати. 

Кілька порад на останок: 

1. Підбирайте блогерів правильно! Недостатньо просто почитати відгуки в чатиках і побігти одразу купувати у них рекламу бо якщо так робити, можно навіть не починати. (про це напишу окрему "як обрати блогера для реклами") 

2. Будуйте стратегію опрацювання трафіку та нової аудиторії! Реклама заради реклами нічого не варта! 

3. Навчіться базовим навичкам як працює таргет, щоб розуміти що саме контролювати у своєму бізнесі і як працює реклама. 

4. При виборі між таргетованою рекламою та рекламою у блогерів, важливо оцінити не тільки початкові витрати, але й потенційний повернення інвестицій (ROI). Таргетована реклама може здаватися менш витратною на початку, але реклама у блогерів може принести більш високу довгострокову віддачу через довіру та лояльність аудиторії.

5. Люди часто довіряють рекомендаціям від осіб, які вони сприймають як авторитетних або подібних до себе. Реклама у блогерів використовує цю довіру, щоб створити позитивне ставлення до вашого продукту або послуги, що може значно підвищити ефективність маркетингу.

А взагалі, тестуйте, багато тестуйте різні підходи, зараз на ринку перемагають ті, хто тестує більше варіантів в одну одиницю часу, а не ті хто шукає і виношує одне супер цікаве рішення. 

Більше про рекламу та маркетинг у мене в інстаграм, і до зустрічі на просторах ban.media. Якщо у вас ще лишились питання, яке джерело трафіку обрати, пишіть мені в телеграм @ivan_korpusev

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
1 Коментар
avatar
Анж
7 months ago

Моя повага за те, що згадуєте важливість інтервʼю з аудиторією! Моє дослідницьке серце тішиться