avatar
17 хвилин читати

Налаштовуємо rules, flows, landers, campaigns

Налаштовуємо rules, flows, landers, campaigns

Налаштовуємо вашу першу кампанію в трекері, добавляємо Black/White page, прописуємо правила «клоакінгу», створюємо flow і всяке таке.

В пепередніх серіях

▪︎ Орендували VPS і налаштували панельку для лендінгів;

▪︎ Зареєстрували домени і трошки навчились управляти ними;

▪︎ Прокинули домени через cloudflare і прикріпили до VPS;

▪︎ Закинули на VPS лендінг і відредагували його;

▪︎ Оглянули трекери і вибрали для себе «безкоштовний» варіант

▪︎ Налаштували postback: добавили affiliate network, traffic source і оффери.

Уявне технічне завдання

Уявімо, що в нас є УБТ сорс, нехай це буде instagram. Ми направляємо трафік на домен з лендінгом, потрібно клоачити ботів, посилання розміщується в біо профілю і нам потрібно відслідковувати з якого профілю скільки трафіку і профіту отримали.

Окрім того, юзерів з USA ми направляємо на оффер від партнерки cpamatica, юзерів з DE ми направляємо на оффер від clickdealer, а всіх інших на smartlink.

Нам потрібно добавити лендінг з цицьками як блек пейдж, а щоб боти фейсбука не бачили заборонений контент добавити вайт пейдж з котиками. Також, потрібно добавити три affiliate network і три оффери.

Це доволі простий flow, тож давайте його реалізуємо 🙂

Добавляємо домен в трекер

В безкоштовному тарифі трекера MaxConv є можливість добавити один свій домен для трекінгу. Краще не використовувати паблік домени від ПП і трекерів, тож я рекомендую добавити свій. 

Зробити це можна тут, якщо ви уважно читали мої попередні статті, то у вас не виникне проблем з тим щоб зареєструвати домен, прокинути через клауд і прописати А-запис на ІР трекера.

Але якщо ви прокидуєте домени через клауд то вимикайте проксування і ставте TTL 5min

Це також стосується доменів прикріплених до VPS і які ви будете використовувати для прелендів та інтегрувати до трекеру. В такому випадку сертифікат зможете виписати відразу в панельці:

Тепер створимо клоаку 

Ідем в Rules і створюємо правило, яке потім будем в один клік підтягувати і застосовувати в своїх campaings або flows. 

Ви можете окремо в кожній компанії прописувати правила, а можете підтягувати з розділу Rules, це вже як вам зручніше, різниці немає, але в рамках статті, мені зручніше розбити налаштування кампанії на етапи.

Ось примітивні налаштування, але тим не менш, вони працюють для фб убт, а може і не тільки для убт, я поки не тестував на платному трафіку.

Буває добавляють в правила конкретні ІР, ISP, ASN, перевірку на пустий реферер, юзерагенти, url параметри, гео модераторів, операційні системи або пристрої, та все що ви забажаєте.

Все залежить від нетворку і рівня вашої тривожності 😁 універсального рішення немає, але те, що на скріні – цілком ок від чого можна відштовхуватись.

Додаємо black page

Black page – це преленд на який попадають всі користувачі яких ви можете монетизувати. Цей преленд ми приховуємо від ботів і модераторів.

Наші преленди хостяться на хостингу, або VPS якшо ви вчились по моїм статтям, а інтегруються вони через js і або php код, який ви знайдете в налаштуваннях кампанії.

Отже, все що потрібно – це прописати URL прелендів в трекері:


Ось як це виглядає коли добавляємо black page, тобто сторінку на якій будуть цицьки чи що там ще ви показуєте щоб монетизувати трафік:

Нічого більше не потрібно вказувати, тільки назва і URL
Нічого більше не потрібно вказувати, тільки назва і URL

Tracking Domain – це той домен який ви раніше прикріпили до трекера, через нього буде відбуватись трекінг і переадресація на потрібні оффери.

Lander Tracking Script – це не потрібно, ми інтегруємо подібний код на іншому етапі.

Click URL – це посилання ми вказуємо в коді лендінга замість посилання на оффер. Тобто якщо у вас є кнопка на преленді «замовити крем для члена» то ставимо посилання таке як на скріншоті. Воно має вигляд domen.com/click/1

Коли користувач заходитиме на ваш лендінг, то відповідно до ваших налаштувань кампанії, цей URL буде автоматично змінюватись на інший. 

Додаємо white page

White page – це сторінка/сайт на яку попадають модератори і боти. Зазвичай, там піднімають щось складніше ніж ви бачите на скріншоті.

Там прописують політику конфіденційності, terms, cookies agreement і купу всього іншого. Тобто роблять повноціний білий сайт, схожий по тематиці на рекламу яку ви запускаєте.

Але в нашому випадку, для УБТ, достатньо і такої простої заглушки.

Головне не робити так як більшість УБТ фахівців: замість того щоб показати ботам white page або простеньку заглушку, вони ставлять редирект на youtube.

Соціальні мережі, а тим паче рекламні мережі, не люблять редиректи, тож не варто так робити. Попросіть ChatGPT зробити простеньку сторінку, це краще за редирект.

Додавайте white page по аналогії як і black page: вказуємо назву і URL.

Важливо: «покладіть» white page і black page в кореневу папку вашого домену, або просто разом в будь якій іншій папці, головне щоб вони лежали разом, ось так:

***

Створимо flow

Flows це ваші потоки, тобто налаштування кого куда і як перенаправити. Саме тут вказуються правила куди яке гео, яким пристроям перший ленд, а яким десятий.

Тут так само як із Rules, можна створити шаблон і потім просто підтягувати в кампанії, а можна окремо прописувати при створенні компанії.

В рамках статті ми створимо окремий потік і потім підтягнемо при створенні кампанії, тож ідем в Flows і тиснемо create.

В розділі Basic все просто: вказуємо імʼя і переходимо до Destination
В розділі Basic все просто: вказуємо імʼя і переходимо до Destination

Default Path

Path – це шлях куди і як направити користувачів. Для дефолтного Path немає можливості вказати правила і це логічно.

Тому просто вибираєте лендінг і оффер який буде показуватись всім хто не підійде під ваші фільтри, які ми пропишем в наступних пунктах.

Додаткові Path

Тиснете «Add Rule» і побачите ось таке:

Назвіть правило якось так щоб ви розуміли що це і давайте підтягнемо наших модераторів, ботів, підозрілих користувачів, тобто те правило що ми створили раніше. Тисніть «From Rules List»

Тепер налаштуємо path, тобто шлях, для цього правила:

боти і модератори побачать котиків, а не цицьки
боти і модератори побачать котиків, а не цицьки

Налаштовуємо path і rules для офферів

Тиснем знову «Add Rules» і добавляємо правило «Country» – «is» – «Germany»


Прописали правило окреме для німців, тепер потрібно обрати для них шлях – вказати лендінг, в нашому випадку це той самий black page, але направлятимемо їх на окремий оффер від clickdealer

Для USA трафіку по аналогії з DE пропишіть правило і шлях. Зберігаємо. Ви молодець. Ви створили маленьку смартлінку 😁 ну тобто з цього все починається.

В будь якому із path ви можете тестувати різні сценарії.

Ви можете обрати в path декілька лендінгів або офферів, вони розподіляться в відсотковому співвідношенні і ви зможете одночасно лити на два оффери, щоб потім порівняти результати. Ось як це виглядає:


При таких налаштуваннях path, всі користувачі із US побачать ваш black page, але половина буде направлена на смартлінк, а інша частина на оффер.

Ви можете тут прописувати різні сценарії, можете не показувати лендінги для якоїсь категорії користувачів, а можете розділити по пристроям чи будь яким іншим параметрам.

***

Створимо кампанію

Створення і редагування кампанії розділене на три етапи: 

▪︎ Basic – тут прописуємо назву, вибраємо сорс, тип transition, параметри які передаються в посиланнs і ще купа потрібних і не дуже налаштувань.

▪︎ Destination – це теж саме що flows тільки в рамках кампанії.

▪︎ Tracking – тут отримаєте посилання на яке лити трафік і коди які потрібно прописати на прелендах щоб завершити інтеграцію.

Basic налаштування

Вказуємо імʼя, обираємо тип Transition і прописуємо токени які передаються в посиланнях щоб відстежувати з якого профілю інсти трафік.

Transition – це метод по якому користувачі попадатимуть в нашу воронку. В рамках статті я пишу про метод php ротації, але розглянемо всі три варіанти і для чого вони:

Redirect – це редирект, логічно 😁 користувачі спочатку попадають на домен трекера, потім уже редиректом на лендінг чи оффер, це підходить для пуш, нейтів, попандер трафіку. Для рекламних мереж по типу exoclick і trafficstars.

Direct – в цьому випадку ви заливаєте трафік відразу на домен преленда, а преленд інтегрується через javascript код. Це чудовий метод, але тут не можна змінювати лендінг, тобто всі користувачі попадають спочатку на один преленд, а вже звідти відповідно до ваших налаштувань destinations i flows.

Direct rotation by php – цей метод також передбачає, що трафік заливатиметься відразу на домен преленду, але на спеціальний php файл.

Цей файл називається php rotator. Коли користувач заходить на сайт, він потрапляє на цей ратотор, далі ротатор аналізує параметри користувача, конектиться по АРІ з трекером і показує преленд який ви вказали в своїх flows.

Ми завантажимо і налаштуємо php rotator на наступному етапі, а поки виберіть у вкладці basic пункт «Direct rotation by php» і давайте налаштуємо параметри які будуть в посиланні:

Якщо ви налаштуєте токени так як на скріншоті, то ваші посилання будуть мати ось такий вигляд: domen.com/?user=julia замість того, що в стовпчику «Placeholder» ви матимете можливість вказувати будь-яке слово і таким чином ідентифікувати трафік з різних профілів інстаграму.

Наприклад:

domen.com/?user=Nicole

domen.com/?user=Margo

domen.com/?user=Emma

Destination 

Destination – це по суті теж саме, що і flows, а так як ми уже створили flows для нашого трафіку, то просто підтягуємо його із списку через shared flows.

Tracking

Тепер потрібно налаштувати трекінг і інтеграцію з прелендами які ми раніше добавили в трекер і завантажили на хостинг/VPS.  

Налаштовуємо rotator php

Завантажуємо файл maxconv-campaign-direct-rotation.php

Закидуємо його на хостинг/vps поруч до прелендів

Перейменовуємо його на index.php для того щоб всі користувачі які перейдуть на ваш domen.com попадали на цей файл, бо index завжди відкривається як головний. 

Далі відкриваємо цей файл і редагуємо, відразу після рядка <?php вставляємо ваш АРІ_KEY і CAMPAIGN_URL

Зберігаємо. Тепер користувачі які переходитимуть в кореневу папку домена, де розміщені ваші black page i white page, будуть попадати на rotator php.

Rotator буде конектитись до трекера, отримувати логіку вашої кампанії і підвантажувати відповідний до правил преленд та оффери.

Важливо, rotator і всі ваші преленди які ви використовуєте в рамках однієї кампанії мають находитись поруч, в одній папці.

Інтеграція прелендів

Залишилось підключити відстеження на прелендах.

Скопіюйте цей код і добавте на ваші преленди після тегу <head>

добавляти потрібно на всі landers цієї кампанії, на black i white page
добавляти потрібно на всі landers цієї кампанії, на black i white page

Формуємо посилання:

Пропишіть шлях куди ви завантажили rotator php і трекер сформує вам посилання відповідно до ваших токенів, які ви налаштували на початку створення кампанії, в розділі basic.

***

На цьому все 🙂 як бачите нічого складного

Використовуючи трекер, ви можете тестувати різні преленди, різні ПП, різні оффери і підходи. Прості тести зможуть підняти ваш дохід на десятки %. Окрім того, ви можете клоачити і це дуже зручно щоб не стрибати по статистикам різних ПП.

cтатистика для мотивації 😂
cтатистика для мотивації 😂
Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

8 Коментарі

avatar
ButOn
2 weeks ago

Ні ну це просто топ. Мені здається потрібно вводити підписку на ban.media за доступ до таких статей. Там автор певно десь під 30 еспресо на день пив, щоб так гарно все пояснити:)
Ще й трекер безкоштовний (до 150 000 івентів), а це дуже круто!!!!

avatar
Alex Follow
2 weeks ago Author

дякую

avatar
Awm
2 weeks ago

Добре розжовано! В мене нажаль Direct rotation поки що не запрацював. Якісь проблеми з декодуванням в php. До підтримки достукався з другої спроби через тиждень.

avatar
Alex Follow
2 weeks ago Author

хз що це може бути 😔

спробуй vps від cloudzy і панельку туди cloudpanel або aapanel вона потужніша і можна змінювати версії php, піднімати сервер на apache або ngnix

такий тест не дорого обійдеться, мінімалка за cloudzy 5$

avatar
wshurik
2 weeks ago

Дуже круто, дякую!

avatar
Alex Follow
2 weeks ago Author

☺️☺️☺️

avatar
Mark
2 weeks ago

Можливо не по темі, але цікаво як реагують емейл сервіси на клоакінг? Краще вести на проклу з якої починається клоака чи можна одразу в листі лінк з клоакою?

avatar
Alex Follow
2 weeks ago Author

не мав досвіду з емейлами 🤷‍♂️