avatar
2 хвилин читати

ТікТок потрібно заблокувати негайно.

ТікТок потрібно заблокувати негайно.

ТікТок потрібно заблокувати негайно.

 Десь на цьому моменті Алла з каналу "Таргет в TikTok Ads" мала десь хапатись за голову.

 Сьогодні активно в інформаційному просторі обговорюється петиція блокування ТікТок, а також обмеження для держслужбовців щодо його використання. З загальними тезами можна ознайомитись тут.  

 На інфографіці ви можете подивитись які країни заблокували уже цю мережу, а також на якому рівні, тобто це активно практикується і ми не перші виступили з такою пропозицією, і це достатньо великий перелік країн.

Якщо орієнтуватись на бажання великого брата збирати усю можливу інформацію то обмеження для військових і держслужбовців є логічним.

 Ризики 

 Особливо критично для військових які постійно знаходяться в зоні виконання завдань в зовсім не сприятливих умовах, і тоді включається російська пропаганда яка з радістю наповнить емоційним контентом з дуже чіткими меседжами - вас ніхто не чекає дома, корупція, ухилянство та тотальна зневіра, наслідки для емоційного стану я думаю всім зрозумілі.

Також сюди ж можна додати можливий злив геолокацію та інформацію про пересування.

  Але є одне але ...

  Ця система працює у дві сторони, в рекомендаціях ми бачимо схожий контент на той з яким ми вже взаємодіяли, і якщо користувач лайкав російський фейк, то з часом його стрічка наповниться схожим контентом, і якщо користувач активний, то за пару місяців він буде успішно зазомбований.

Сама дезінформація створена, щоб бити по слабких місцях соціуму, яскрава та емоційна, і якщо користувач не фільтрує свою стрічку, а також не дотримується правил інформаційної гігієни то він стає її легкою жертвою.

Тому потрібно усвідомлювати персональну відповідальність за свою інформаційну гігієну, так в першу чергу ти відповідальний за це. Можна вічно спростовувати фейки, але цього буде недостатньо, потрібно створювати альтернативу для користувачів.

 Беріть на себе цю відповідальність, споживайте перевірену інформацію, не довіряйте підозрілим джерелам та займаєтесь фактчекінгом, а чи буде фактичне блокування уже покаже час.

P.S Підтримати мене можна своєю щирою підпискою - https://t.me/blablatelega

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар