avatar
3 хвилин читати

Трафік сорси на Dating. Погляд афіліат-менеджера. Частина 2

Трафік сорси на Dating. Погляд афіліат-менеджера. Частина 2

В першій частині ми говорили про Google, Facebook Ads та SEO – найдорожчі та найважчі сорси, для яких потрібні або хороші бюджети, або релевантний досвід та експертиза. В другій та останній частині ми поговоримо вже про більш доступні для новачків трафік сорси – native, banner, memeber area, free-social (УБТ), пуш та поп.

Native, banner ads, member area

Три різних трафік джерела, але вони мають приблизно однакову якість, тому я вирішив їх обʼєднати. Закуповуються вони в трафік нетворках і від назви постачальника мені вже багато що зрозуміло про якість. Топовими нетворками в адалті вважаються Exoclick, TrafficJunky, TrafficStars, TrafficFactory, часто рекламодавці вказують їх як пріоритетні трафік сорси.

У мене був випадок, коли партнер закуповував банери з TrafficFactory і лив трафік просто на лінку, тобто без приленда. І рекламодавцю заходив цей трафік і він давай за нього 2х рейт від дефолту. Це говорить про високу якість трафіку, який навіть не вимагає попереднього прогрівання.

Також хорошими трафік нетворками вважаються TrafficHunt i Mirelia.

Хоч у мого партнера і був успішний кейс наливки трафіку прямо на лінку, це не є best practice. Якби все було так просто, то трафік лили б всі кому не лінь. Насправді багато залежить від експертизи партнера, те, як він тестить ленди оферу, різні сорси (таргетинг по інтересах або інші трафік нетворки), креативи та приленди на своєму боці. 

Багато новачків думають, що можна взяти приленди, які дає ПП, і з ними можна успішно лити. Проте, зазвичай це не так. Приленди – це, мабуть, 50-70% успіху. Вони можуть вигорати та з часом працювати гірше ніж на початку. А коли ви берете приленд ПП, який був створений рік тому і на нього заливали сотні партнерів, то на класний результат немає сенсу сподіватися. Тому до прилендів треба підходить з особливою увагою.

Переваги

  1. Невисокий поріг входу. Декілька сотень доларів може бути цілком достатньо для старту з цими трафік сорсами. Авжеж, краще починати з дешевих гео, це дозволить вам протестувати різні підходи з невеликим бюджетом. Також вам не треба мати таку велику експертизу та знання, як, наприклад, в SEO.
  2. Можливість вийти на реально високий дохід. Звичайно, це стосується і всіх попередніх сорсів, але чомусь часто думають, що в дисплеї стеля невисока. У мене є партнери, соло арбітражники, чиї обороти близько $80К, а середній ROI зазвичай 15-25%. А є і команди, які заробляють набагато більше. Наприклад, маю партнера, у якого 16 баєрів + адмін команда. 
  3. Можливість швидко тестувати нові офери. Часто на 100-150 кліках вже зрозуміло, чи офер має перспективу.

Недоліки

  1. Важко знайти метч між рекламодавцем та своїми сорсами. Частина сорсів матиме позитивний ROI для партнера, але негативний для рекламодавця, і навпаки. А може бути таке, що і для рекла, і для партнера сорс однаково поганий. І в цьому всьому треба знайти ті сорси, які добре працюватимуть для обох сторін.
  2. Необхідність стартувати з дефолтними рейтами. Через те, що банери/натив/мемберка мають дуже різний перформ залежно від сорсу, ви не можете прийти до рекла і попросити превентивний бамп без попереднього проливу. При цьому дефолтні рейти зазвичай виводять вас на точку беззбитковості або в невеликий мінус чи плюс. Тому треба сприймати це як інвестицію. Винятком з правила може бути партнер, який вже лив певний офер на одному гео, мав хороші результати там, а тепер хоче спробувати цей самий офер, але в іншій країні. Тоді можна погодити бамп до тесту.Також я часто приходжу до рекламодавців зі списком класних партнерів і домовляюся про превентивний бамп для них. Але в таких кейсах я маю бути впевненим у партнері. А цю впевненість забезпечують хороші фідбеки від інших рекламодавців.
  3. При закупівлі в трафік нетворку у вас немає можливості таргетити вік аудиторії. 

УБТ/free-social (Instagram, Telegram, Twitter, free Facebook, TikTok, Reddit, чат трафік тощо)

Трафік, якого у мене 40-45%, тому говорити я про нього можу дуже довго. Якщо ця стаття зайде, зроблю окрему про УБТ.

Хоч це вже і 5-й за списком сорс, але я дуже прошу вас не недооцінювати його. Він потужний і за кількістю, і за якістю, особливо, при правильно побудованій воронці 😀.

В Україні коли говорять про УБТ, найчастіше згадують TikTok. Також ми це бачимо на вхідних реєстраціях до нас в Cpamatica, де приблизно 2/3 партнерів з УБТ трафіком мають саме TikTok. Хоча моїм улюбленим джерелом є телеграм. Це найпопулярніше джерело УБТ трафіку для дейтингу в Іспанії, Італії, Франції. Маю декілька партнерів з таким типом трафіку з кожної з цих країн.Є приклади партнерів, які роблять $40-50К місячного обороту. Як можете здогадатися, ROI тут набагато вищий, ніж на тому же дисплеї.

Також маю партнерів з твіттером і це теж потужний сорс. Адже можна розкачувати акаунти до сотень тисяч підписників і наливати трафік з них.

Інстаграм – проблематичніший сорс, адже регулярно будуть прилітати бани або треба просувати виключно мейнстрімні офери.

Редіт теж непогано працює, але виглядає так, що він краще підходить для OnlyFans оферів.

Маю також партнерів з чат трафіком. 99.9% такого трафіку – це мотивований трафік, що дорівнює фроду. Таким трафіком зловживають в Азії. Звичайно, цінність мотивованого трафіку дорівнює нулю.

Але ті 0.01% партнерів, які навчилися будувати правильні воронки - це голдмайн. Їх трафік заходить багатьом реклам, вони отримують високі бампи та працюють з оферами роками. Мені пощастило знайти такого партнера, який зі своєю командою в найкращі місяці робив $45-50K в місяць.

Переваги

  1. Найнижчий поріг входу серед всіх видів трафіку. Можна почати без жодних інвестицій та з мінімальними знаннями, навчаючись в процесі. Один з моїх партнерів почав працювати з УБТ, бо він подивився відео з назвою “Способи заробляти онлайн”, йому сподобалася ідея з телеграм каналами на дейтинг і за 4 роки він вийшов на декілька десятків тисяч обороту щомісячно.
  2. Як і у випадку з SEO, ви не можете піти в мінус у випадку неуспішного тесту. Неуспішність тесту буде полягати в тому, що ваш новий офер не дає такий ЕРС, як попередні.
  3. Можливість будувати воронку під конкретний офер. Що у майбутньому позитивно впливатиме на CR і конверт в сейл для рекламодавця. Маю приклади партнерів, які створюють окремі твітер акаунт чи телеграм канали, де описують для юзерів продукт, що вони можуть там очікувати та які переваги. Звичайно, в таких випадках якість трафіку суттєво покращується.
  4. Ретешн юзера або продаж його декілька разів. Ви можете своїм юзерам дати 2 офери і з високою ймовірністю з часом вони зареєструються на обох. Якщо ви працюєте з PPL оферами, то це значить, що ви отримуєте виплату двічі. Але якщо ви працюєте по ревшарі або PPS моделі, то ви можете будувати свою воронку так, що стимулювати юзера зробити сейл після реєстрації.

Недоліки

  1. Як і у випадку з SEO,  якщо ви не закупаєте трафік на свій убт акаунт/канал/групу і ростете виключно органічно, вам важко буде швидко рости в кількості трафіку та робити для рекла прогнози по його нарощуванню на офери.
  2. Відсутність можливості таргетити вік. Але це можна вирішити, якщо ускладнити воронку і додати запитання про вік на приленді.
  3. Обмежена кількість рекламодавців, які приймають такий трафік або можуть його монетизувати. Більшість реклів несправедливо вважають, що убт –це завжди про погану якість або мотивований трафік, яким справді зловживають в Індії, Бангладеші чи Індонезії. Тому вони навіть не хочуть слухати про убт. Інші ж готові експериментувати, але після тесту виявляється, що вони просто не можуть монетизувати молоду аудиторію, яку в основному приносять арбітражники з соціальних мереж. І залишається лише невелика частина тих, хто готовий ризикувати та має продукти, які підходять для молодих юзерів.
  4. Навіть якщо ви працюєте з соціальними мережами, де адалт контент дозволений (твіттер, реддіт, телеграм), то все одно існує вірогідність на блок ваших акаунтів при наявності великої кількості скарг на вас.

Пуш/поп

Нарешті ми приходимо до останніх сорсів в моїй підбірці. На жаль, це єдині сорси, які в 95% випадках відпрацьовують для рекламодавців погано. Частина рекламодавців взагалі не приймають поп трафік, бо генеруються десятки тисяч кліків, йде навантаження на сервери, але при цьому рекл отримує декілька лідів і то не найкращої якості. Тому їм простіше повністю відмовитися від такого трафіку.

З пушами ж немає такого навантаження на сервер, але якість зазвичай погана. Хоча до пушів рекламодавці більш відкриті, бо розуміють, що може бути хороша воронка, яка даватиме платних юзерів.

Загалом, перше, що я роблю, коли приходить партнер з поп/пуш трафіком – це питаю, чи можуть вони лити щось інше 😀. Якщо кажуть, що ні, то починаю дізнаватися більше інформації про воронку, де закуповують, які місячні обʼєми мають, як давно з цим працюють, яких рекламодавців лють тощо. Ці питання допомагають мені зрозуміти, чи треба ввʼязуватися в цю історію і тестити, чи просто треба побажати один одному успіхів і йти шукати, як заробити з іншими.

Я маю конкретний кейс: партнер з Китаю лив пуші. Його зупиняли на багатьох оферах, було мало позитивних фідбеків. Як виявилося, ті позитивні фіди, які ми отримували, були в основному з його натив та банерних сорсів. Ми домовилися, що будуть литися лише банери та натив, виключно з хороших трафік нетворків. Його рейти на топових гео зараз такі:

  • CH: 13 євро при дефолті 2,7 євро.
  • DE: 8,3 євро при дефолті 1,95 євро
  • US: 4,3 дол. при дефолті 2,5 дол.

З іншого боку, я розумію, що, як і випадку з чат трафіком, можуть бути партнери з такими сорсами, які будують правильно воронку, після якої трафік стає якіснішим і далі вже головне підібрати правильно офер. Якщо у вас є успішні кейси з поп, пуш чи інпейдж пуш, пишіть в коментах.

Переваги

  1. Дешевий тип трафіку. Отже, є можливість швидко стартанути та протестити різні географії та офери навіть з невеликим бюджетом.

Недоліки

  1. Низька якість. Що призводить до швидких пауз трафіку або пониження рейту зі сторони рекламодавця.
  2. Заборона цих сорсів на певних оферах чи рекламодавцях.
  3. Неможливість таргетити вік.

Заключення

Я намагався розказати про трафік сорси, які найчастіше мені зустрічаються та на які треба звернути увагу. Звичайно, є ще імейли, тізери, пріли тощо, але хотілося підсвітити не одиничні кейси, а сорси, які вже сформувалися та з якими працюють хоча б декілька моїх партнерів. Якщо будуть якісь коментарі, питання, треба буде моя порада чи просто захочете довірити мені й моїй експертизі свій трафік, пишіть в тг @DanyloCpamatica 🙂

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
7 Коментарі
avatar
Kos
2 weeks ago

По телеграм можна хоча б якесь уточнення

avatar
Данило
2 weeks ago Author

можете або почекати статтю про убт, або спитати мене в особистих в тг, контакт лишив)

avatar
artem
2 months ago

Колись я зрозумію шо таке чат трафік😅

avatar
Alex Follow
2 months ago

це твій трафік 😁

avatar
artem
2 months ago

Ні, твій! В мене нема , я не ллю🙂

avatar
Alex Follow
2 months ago

Тут можна не прикидатись, ніби в тебе немає трафіку. Ти ж не залишив контакти.

avatar
TheYouTube
2 months ago

топчик