avatar
4 хвилин читати

Як стартувати в Search Arbitrage?

Як стартувати в Search Arbitrage?

Як стартувати в Search Arbitrage?

В попередній статті ми розібралися, що таке пошуковий арбітраж, тому в цій статті розберемо детальніше, що потрібно для старту. Якщо ви ще не читали попередню статтю, дуже рекомендую ознайомитися, інакше все описане нижче буде вам незрозумілим.  

Search Arbitrage, пошуковий арбітраж або просто сьорч - це спосіб монетизації трафіку, коли ми закуповуємо трафік на рекламних платформах за певну ціну, та продаємо його пошуковим провайдерам дорожче (в ідеалі).  

https://ban.media/story/shcho-take-search-arbitrage

Для початку роботи з сьорч арбітражем потрібні 5 основних інструментів, кожен з яких розглянемо більш детально.

1. Агентські акаунти 

Чому саме агентські? Якщо хочете грати в довгу, то рекомендую працювати лише з агентськими. Може здатися, що сьорч це біла ніша і банів не повинно бути, проте працюючи на об'ємі ви так чи інакше будете стикатися з банами. Якісні агентські аккаунти забезпечать вам стабільну роботу на об'ємах та збережуть нерви.

До речі, агентські аккаунти ФБ\ТТ під сьорч можна взяти у мене:)

2. Доступ до провайдера 

Отримати доступ до провайдера не так просто, як зареєструватися в рандомній партнерці. Більшість провайдерів мають досить складну процедуру відкриття партнерства, влаштовують співбесіди, требують фінансових доказів і вимагають певну суму спенда в день на їх фіди. Тому якщо ви змогли отримати доступ до провайдера - вітаю! Ви пройшли дев'ять кіл пекла і можете починати роботу.

Нагадаю, що список провайдерів був у попередній статті!

Що робити тим, хто не може відкрити доступ але хоче спробувати сьорч? Тоді можна спробувати працювати через реселлера. Компанія, яка уже має доступ до провайдера надає цей доступ вам за певний процент від ревеню. Перевагою такого способу є те, що вам не потрібно самостійно вести справи з провайдером, а також те, що таким компаніям уже дали найкращі умови по виплатам.

До речі, отримати доступ до провайдера SEDO, якщо у вас є команда, можна через нашу компанію:)

3. Трекер

Трекер це той інструмент, який дозволить ефективно заливатися та оцінювати перформанс. Працювати без трекера в сьорчі для мене те саме, що працювати в сліпу і наугад.

На ринку уже існують трекери, які пропонують готові рішення саме під сьорч арбітраж, нижче дам список трекерів з якими працювала я, або працювали мої колеги:

  1. Redtrack (розробники з України, працювала з ним рік, досить хороший продукт)
  2. Clickflare (+ The Optimizer) (мабуть на першому або другому місці по використанню серед сьорчерів, також з ним працювала деякий час)
  3. Voluum
  4. Maximizer (продукт від колишнього співзасновника Tonic)

Також знаю, що дехто користувався навіть Keitaro i Binom, проте з ними можуть виникнути проблеми в налаштуванні інтеграцій.

4. Креативи 

Тут все просто - або ви робите їх самостійно (ручками або дизайнерами), або берете у спай сервісах. Спай сервіси думаю більшості відомі - Pipiads для Tіктоку, Adheart для Фейсбуку. Проте треба знати як знаходити в цих сервісах саме сьорч креативи :)

Приклад креативу по ніші Dental Implants
Приклад креативу по ніші Dental Implants
Приклад креативу по ніші Caregiver Jobs
Приклад креативу по ніші Caregiver Jobs

Що працює краще - статика чи відео - однозначної відповіді немає. Це сильно залежить від вертикалі яку ви запускаєте, тому все пізнається шляхом тестів. Якщо говорити про Тікток, то тут звичайно працюють тільки відеокреативи.

5. Бюджети 

Ну власне логічна річ. Якщо ваш запланований бюджет не перевищує десятка тисяч доларів і ви не готові на старті віддатися тестам - тоді не рекомендую пробувати. Сьорч це не місце для першобільщиків або соло арбітражників з бюджетом 100$ і день. Більше того, деякі провайдери можуть закрити ваш аккаунт за умов, якщо ви не спендите ту суму, про яку домовлялись на старті. 

Що потрібно знати перед початком роботи з пошуковим арбітражем?

Не намагайтеся "обдурити" провайдера. Не можна склікували власні оголошення з метою отримання профіту. Не можна підмішувати трафік на фід з інших сорсів (пуші, убт тощо).

Не заливайте мотивований трафік. Думаю всі розуміють що таке мотивований трафік і як це працює. 

Не заливайте міслід, неправдиві твердження, нереалістичні обіцянки. Найбільш популярним прикладом є обіцянка чогось безкоштовного - курси, техніка, послуги. Так робити не треба :)

Чим це загрожує?

Якщо ви будете займатися вищезгаданими речами, провайдер або сам Гугл просто не виплатять вам кошти :) Можуть не виплатити всю суму за певний період, можуть не виплатити частину, бували випадки повного закриття акаунтів без виплати коштів при постійних порушеннях.

Нагадаю, що стандартний холд на виплату у провайдерів - net30\net45, тому краще не ризикувати і працювати чисто.  

Надіюсь вам було цікаво, дайте фідбек по статті і буду розповідати більше :)

Можете накидати анонімних запитань по Search Feed сюди і я буду розглядати їх у наступних статтях. 

Автор https://t.me/ALLA_UR

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

2 Коментарі

ТОП 🤩

Цікаво, давай ще 🙂