Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
3 хвилин читати

5 пріорітетів при виборі клієнта таргетолога

Як не потрапити на клієнта мудака

5 пріорітетів при виборі клієнта таргетолога

Так, на старті карєри таргетолог хапається за всіх клієнтів та за будь-який проєкт. Правда згодем ти доростаєш до того, що починаєш розуміти, що не за кожну роботу слід братись.

Протягом багатьох років я спілкувався з дуже багатьма таргетологами, які потрапили в безвихідну ситуацію. У них є складні клієнти з майже нездійсненними очікуваннями. Ці клієнти їх лише пригнічують.

Вам не потрібно брати кожного клієнта. Ідеальний партнер полегшить вашу роботу. Коли ви даєте собі більше шансів на успіх, ви підвищуєте ймовірність того, що у вас будуть щасливі клієнти, які рекомендуватимуть ваші послуги іншим.

Ось шість пріоритетів, які слід враховувати, коли вирішуєте, чи приймати наступного клієнта в свій список тих, хто отримають дешеві й якісні конверії.

1. Довіра

Це має бути найпершим. Мені байдуже, скільки грошей тобі платять і чи в них успішний маркетинг. Якщо немає базового рівня довіри, це не буде того варте.

Клієнт платить вам за вашу експертизу. Вони не повинні керувати вами. Вони не повинні постійно сумніватися у ваших стратегіях і рішеннях. Якщо вони думають, що знають краще за вас, їм слід розміщувати власні РК.

Перш ніж запускати свою першу кампанію, ви та ваш клієнт повинні дійти згоди щодо загальної стратегії та своєї ролі в ній. Хоча їхній зворотний зв’язок необхідний для того, щоб визначити, що є важливим, ви повинні визначити, як ці цілі досягти — як побудувати РК будуються, яку обрати авдиторію та оптимізації.

2. Сфера

Деяким сфера природно легше, ніж іншим, коли справа доходить до досягнення високого рівня успіху за допомогою таргету. Це не означає, що вам слід уникати викликів, але потрібно зрозуміти, як в різних сферах досягати успіху.

Таргет є складною для фірм, що надають послуги, які потрібні лише в неочікуваний час. У той час як у таких випадках ви можете скористатися рекламою в Google, таргет більше зосереджуватиметься на поінформованості та довгострокових цілях. Якщо не вірите - спробуйте налаштувати рекламу для бізнесу, який допомагає людям, які забули ключі. Лідформа "якщо ти забудько й часто губиш ключі й не хочеш спати на вулиці" навряд збере багато клієнтів.

Ваша найкраща можливість досягти успіху в електронній комерції. Взагалі останні круті плюшки Мета робить для е-кому. Це не означає, що ви не можете досягти успіху за межами електронної комерції, але там вам буде складніше.

Крім цього, корисно зосереджуватись на одній галузі. У вас є напрацьовані схеми й стратегії ви можете вгадувати результат навіть без тестів. Та й клієнти люблять, коли ви дістаєте десяток успішних кейсів такого ж бізнесу як і в них. Особливо якщо це якась складна сфера, тоді ваш контакт будуть взагалі передавати з благоговінням, а імя промовляти лише шепотом. 

3. Рекламний бюджет

Якщо ви візьмете клієнта, який дає вам 200 доларів на місяць, вам буде важко. Ви можете використовувати обмежені стратегії. Здійснення покупок буде складним завданням. Про тести взагалі краще забути. Справа не в тому, що ви не можете вплинути, але цей вплив, швидше за все, буде обмеженим.І найчастіше ваші клієнти очікують багато чого з бюджету в 200 баксів. Часто невиправдані очікування.

Світ відкривається, коли ваш клієнт дозволяє вам витрачати. Оптимізувати для покупок? Лідів? Ізі. Зробіть це все. Хочете перевірити деякі речі? Без проблем. Вищі бюджети дають вам свободу експериментувати. Але вони також дозволяють наповнювати алгоритм даними, щоб допомогти оптимізувати роботу та отримати найкращі результати.

Я розумію, що це не так просто, як сказати, що ви повинні отримати клієнтів із необмеженим бюджетом. Вони не ростуть на деревах. Але підштовхуйте клієнтів, які не впевнені, скільки витратити, які схильні витрачати 200 або 400 доларів на місяць. Вони обмежують свій рекламний потенціал.

4. Добре побудований сайт

Не ігноруйте сайту потенційного клієнта.

Ви створюєте ідеальну рекламу. Потенційні клієнти зацікавлені. Вони клацають. Сторінка завантажується. І завантажується. І завантажується.

Коли вони переходять на цільову сторінку, вони не знають, що робити. Дизайн жахливий. Посилання биті. Ці потенційні клієнти залишають сайт. І все ж ви несете відповідальність за відсутність продажів, які не приносять ваші оголошення.

Дослідіть ефективність сайту, на який ви покладаєтеся, перш ніж брати нового клієнта. Це може бути різницею між успішною й довготривалою угодою та повним провалом з взаємними звинувачуваннями.

5. Попередні заходи щодо реклами

Ваша робота полегшується коли в клієнта вже є БМ, повністю налаштований піксель та Conversions API. Чудово, якщо вже налаштовані події, спеціальні конверсії та спеціальні авдиторії. 

Але не менш важливо, що клієнту потрібна чиста рекламна історія. Чи порушували вони або попередні агенції правила в минулому? Чи було сторінку та інші об’єкти позначено як порушення правил і неякісну рекламу?

Це може вплинути на вашу здатність отримувати гарні результати, принаймні тимчасово. Можливо, вам доведеться відновити позитивну рекламну історію для бізнесу.

Твоя черга

Я розумію, що не кожен рекламодавець чи агентство може бути прискіпливим до своїх клієнтів. Але знайте, що якщо ви цього не зробите, ви можете просто витратити час і розчарувати всіх. 

Чи є якісь інші пункти, яким ви віддаєте пріоритет при виборі нового клієнта? Пишіть в коментарях, бо мені цікаво, як це буде працювати на цьому сайті :)

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
3 Коментарі
avatar
Alla Ivankiv
7 months ago

Додам від себе, з ким не варто працювати:
1. Клієнти по типу "у конкурентів заявка по 1$, тому в нас має бути так само/дешевше". Звичайно ніяких фактів, скрінів, креативів чи будь чого, що би пояснювало таку ціну заявки у конкурента не буде надано. Цифри з повітря, за які вам будуть виносити мозок впродовж усієї співпраці.
2. Клієнти, які самі не розуміють чого хочуть. Приходять з проханням про нових підписників і лайки на інсту, потім плачуть що нема продаж. Визначайте КІНЦЕВУ ціль реклами ще на горизонті.
3. Клієнти, які "якшо ти мені зробиш результат за 3 копійки, то я дам тобі безлім бюджет і ще 100404030 проектів". Без пояснень, просто піздьож на те, щоб закрити вас на якомога менший чек))

avatar
Nikita Nakonechnyi
7 months ago Author

Це 100%.

Я аж під кожен з цих типів згадав окрему людину)

avatar
Alla Ivankiv
7 months ago

Я тобі співчуваю ахахаз