Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
4 хвилин читати

Арбітраж vs Таргет

🔞 Гумористично-інформаційна стаття про різницю між арбітражниками і таргетологами. Для наочності розбавлена всратими мемами

Арбітраж vs Таргет

Найпулярніше джерело трафіку в арбітражників і таргетологів – це facebook.

Тобто тут різниця не суттєва, але вона є!

Арбітражники можуть працювати більш нагло,  можуть не зважати на правила рекламних мереж, можуть просувати те що заборонено і працювати з сірими вертикалями.

Таргетологи не використовують антидетект браузери, не тримають відділ фарму акків, не паряться над сетапом заливу і найчастіше не порушують правила.

Найбільша різниця в тому, хто бере на себе фінансові ризики. Арбітражник ризикує власними коштами, а таргетолог працює з бюджетами рекламодавця.

***

Приклад: інтернет-магазин інтимних товарів

Співпраця з таргетологом

Магазин звертається до таргетолога і говорить:  «Мені потрібні замовлення, на тобі 1000 доларів із них сотку собі візьмеш, за те що ти там клацаєш в фейсбукові»

Замовник надіється що не проїбався і вибрав нормального таргетолога, який не зільє в пустоту весь бюджет, тим самим магазин бере на себе фінансові ризики.

Таргетолог хоч і розказує про якісь там гарантії, але то все лиш для тогоб щоб заспокоїти потенційного замовника, бо клієнт явно при грошах.

Таргетолог налаштовує рекламу, робить або замовляє крео, налаштовує воронку, шось там розказує шо сайт поганий і потрібно переробити, ну і всяке таке інше.

Cпівпраця з арбітражником

Арбітраж або affiliate marketing – це партнерський маркетинг, в арбітражі оплачується результат. Звідси і термін CPA (cost per action) – це найпопулярніший вид оплати в арбітражі.

Отже, магазин іграшок таки проїбався з таргетологом, таку буває 🥲 ну напиздякали йому про досвід і він втратив 1000 доларів, а заказів так мало, що реклама і близько не окупилась.

Так як гумові пісюни і вагіни потрібно кудась спихнути, оголошеннян на olx не працюють, тому магазин звертається в партерську програму, заносить туди грошей і ставить умови: «готовий платити за один проданий хуй 10 доларів»

У партнерської програми є пул арбітражників, які готові лити трафік на гумові статеві органи і отримувати за це комісію з продажів.

Типовий арбітражник бере пачку власних грошей, купує акки, налаштовує рекламу, робить прелендінг з відгуками про те які якісні хуї, короче робить все можливе щоб продати 1 хуй витративши менше ніж 10 доларів.

арбітражник ризикує власними коштами
бідний арбітражник

Якщо арбітражник добуде продажі по 5 доларів, то з кожного хуя або вагіни він в плюсу на 4 долари, тому що 1 долар забирає партнерська програма.

***

Гумові статеві органи можна замінити на що завгодно, це просто на нашому арбітражному ринку популярні казино крипта і креми для члена, в арбітражні існують десятки вертикалей і напрямків як і моделей оплати.

Варто зауважити, що як арбітражники так і таргетологи можуть налити рекламодавцю поганого трафіку. 

На мою думку, таргетолог який виріс в арбітражника, має бути дуже хорошим спеціалістом, це людина яка вміє продумувати воронки, аналізувати цільову аудиторію і в той же час клоачити та обходити різні обмеження.

***

Якщо вам цікаво дізнатись чим арбіраж трафіку може бути корисним для діджитал агенції то подивіться ось це відео:

А це кльовий подкаст про роботу з клієнтами в таргеті, таргет, 70 000$ спенду, факапи, страх помилок і всяке таке інше:

***

Також рекомендую підписатись на канали таргетологів які перейшли в арбітраж, або займаються і тим і іншим, ось невеличкий списочок:

t.me/real_target – Рома розказує як проходити різні чеки в фб і куди тицяти в адс менеджері, допомагає буквально всім.

t.me/target_tiktokadst.me/target_tricks – Алла TikTok гуру, раніше була таргетологом, в 2022 році перейшла в арбітраж і зараз її хантять топові команди.

t.me/miroslav_liaskovez_channel – підходить до аналізу арбітражних рекламних кампаній як таргетолог, має великий досвід як арбітражник і таргетолог.

t.me/protarget100 – пише про таргет і називає себе таргетологом, але підходи до рекламних креативів явно арбітражні, автор креативу «клав я хуй на ваші блокування»

***

Якщо дочитали до кінця, дайте знати в коментарях 🙂

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
10 Коментарі
avatar
Анж
9 months ago

Я дочитала до кінця

Гарно написано, Алексе. Стаття сильно доповнилась з минулого разу. Завдяки цій статті я остаточно зрозумів різницю між таргетологом і арбітражником. Дізнався багато нового про хуї і партнерські програми, а також про Аллу. Подумаю, можливо варто її схантити в свою топову команду

avatar
Oleh
9 months ago

коли стаття?

Побачим коли

avatar
Ірa
9 months ago

А чого мужика не підписав,він хто, дійова особа?)

avatar
Alex Follow
9 months ago Author

Якого мужика?

avatar
Oleh
9 months ago

та на мемі

avatar
Alex Follow
9 months ago Author

Це тємщик

avatar
Oleh
9 months ago

Іра, прівєт

avatar
Ірa
9 months ago

Здоров, Олег