avatar
1 хвилину читати

Meta відключає обмін повідомленнями між Facebook і Instagram вже у грудні 2023

Meta відключає обмін повідомленнями між Facebook і Instagram вже у грудні 2023

Meta тихо внесла зміни до обміну повідомленнями між застосунками Facebook і Instagram, вимикаючи цю опцію з середини грудня 2023 року.

Це велике відхилення від попередніх обіцянок компанії щодо сумісності чату між платформами. Згідно з Meta, всі існуючі міжпрограмні чати залишаться доступними лише для читання, без можливості надсилати нові повідомлення.

Видання SMT наводить ряд причин, які могли вплинути на різку зміну політики Meta.

Причини цієї стрімкої зміни стратегії Meta вказуються у Законі про цифрові ринки ЄС (DMA), який вимагає великих платформ сприяти сумісності у програмах обміну повідомленнями. Це може вимагати від Meta включення інших платформ для полегшення надсилання повідомлень у Messenger, IG Direct і WhatsApp. Оскільки DMA також вимагає сприяння з'єднанню з іншими інструментами обміну повідомленнями, Meta може стикатися з труднощами, особливо при використанні наскрізного шифрування.

За інформацію видання The Verge, Meta оскаржує в судовому порядку рішення Європейської комісії, яке визначає Messenger як "сервіс основної платформи". Компанія аргументує, що Messenger є частиною Facebook, а не окремою службою обміну повідомленнями. Ця позиція може слугувати для підсилення доводів Meta, але в той же час вона може виникнути щодо IG Direct, щоб уникнути нових вимог щодо взаємодії.

Джерела: Social Media TodayMeta

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
1 Коментар
avatar
Анж
10 months ago

Цікаво, чи багато людей користувались цією функцією...