Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
2 хвилин читати

Таргетована реклама в TikTok Ads на українців за кордоном

Таргетована реклама в TikTok Ads на українців за кордоном

З березня 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, TikTok обмежив використання таргетованої реклами як в Україні, так і на болотах. Фактично, ви можете створювати рекламний акаунт і запускати з нього рекламу на інші геолокації, крім України та боліт. Зараз можуть виникати труднощі з самостійною реєстрацією рекламних аккаунтів, тому рекомендую користуватися агентськими акаунтами.

Станом на дату написання статті (03.02.2024) доступ до таргетування в Україні все ще обмежено.

Причиною цього обмеження, на мою думку, стала кібер-активність по обидві сторони, яку модератори TikTok не могли осилити в тих кількостях, що лились в перші дні війни.

БЛИЖЧЕ ДО СУТІ

Як бути, якщо таки потрібно налаштувати таргет в TikTok на українську аудиторію? За даними українського МЗС, станом на літо 2023 року, за кордоном перебуває ~ 8 мільйонів 200 тисяч українців. Для кращого розуміння, що таке 8 млн українців за кордоном - це приблизно населення Швейцарії, тобто це досить таки велика аудиторія.

Розглянемо кілька підходів до налаштування:

Одним з ключових налаштувань є вибір мови в групі оголошень. Є можливість вибрати українську мову, але для досягнення більшої ефективності можна розглянути і вибір російської мови (самі розумієте чому). Власне самі креативи робимо на українській мові з дотриманням усіх правил рекламної політики TikTok.

Як можна підійти до структури реклами на українців за кордоном?

Перш за все, якщо перед вами стоїть задача запуску на конкретну країну (частіше за все - Польща), рекомендую протестувати два підходи водночас: перший - кампанія з налаштуванням груп з вибором мови, другий - кампанія з групами без вибору мови.

Чому можна запускатись без налаштування мови по одному гео де багато українців, і таргетуватися тільки тим, що креатив буде на українській мові? При використанні налаштування мови, за основу береться мова на пристрої користувача. Українці у себе на телефоні можуть використовувати і іншу мову, як от російська (на жаль), англійська, польська чи будь-яка інша мова. А це не означає, що людина не знає української, тому є можливість охопити трохи більше людей.

Якщо стоїть задача запуску на всю Європу, наприклад, або більше ніж 1-3 гео, краще все ж таки використовувати налаштування мови. Без цього налаштування алгоритмам потрібно більше часу та коштів на пошук потрібної аудиторії, будуть міскліки від не українців. Тут можна затестити таку структуру: усі потрібні гео в одній групі + налаштування мови, і/або запуск на кожну країну окремими групами, але також з краще налаштуванням мови. 

ЩО РЕКЛАМУВАТИ?

Найбільше на українців за кордоном рекламуються (далі клікабельно) юридичні послуги, також пропозиції по роботі, реклама сервісів для грошових переказів, мовні курси, марафони.

Якщо хочете самостійно знайти приклади такої реклами, можете зайти в креативний центр та шукати по ключовим словам українською. 

Щоб дізнатися більше про таргетовану рекламу в TikTok Ads, підписуйтесь на мій Телеграм канал https://t.me/target_tiktokads

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

3 Коментарі

avatar
Diana
3 months ago

Дякую за статтю!

avatar
Анж
3 months ago

Автори, які використовують у своїх статтях аналітичні дані та посилаються на джерела, займають особливе місце в моєму серці 🫶🏻

avatar
Alla Ivankiv
3 months ago Author

не дарма ж в універі вчилась ахахах