Таргетинг та SMM
Написано в Таргетинг та SMM
avatar
4 хвилин читати

Кейс продажу навушників в Україні

Кейс продажу навушників в Україні

При роботі з цим клієнтом було зроблено сильно більше роботи та дослідження теми, ніж очікувалося, тож, це доволі цікаво. А от бюджет навряд чи когось вразить, але тема не про нього.

Передісторія

Знайшов мене клієнт у чаті таргетологів і одразу погодився на співпрацю, проте я сам не повірив, що все так просто і запропонував дзвінок, щоб обговорити умови роботи. 

Ми одразу знайшли спільну мову, нас все влаштувало і я почав роботу над стратегією.

Підготовка

Товар - навушники з Японії

Почалася підготовка з аналізу конкурентів - клієнт надав кілька прямих конкурентів, що продають такі ж навушники, але разом з тим, використовують переважно чужі стоки товару.

Ну то я проаналізував минулі запуски клієнта, креативи конкурентів, і запуски на ці навушники на ринку в цілому і зрозуміли, що це не наш варіант.

Креативи конкурентів
Креативи конкурентів

Ми обрали для тесту кілька форматів відео:

  • Монтаж під музику
  • Розпаковка
  • Озвучка
  • Використання болів

Далі я проаналізував сайт клієнта, сайти конкурентів і не побачив значних недоліків, тому було прийнято рішення лишити все як є.

Тести

Тестувалося все у тому ж порядку, як і писав вище.

Одразу побачили, що маємо доволі гарні результати від звичайного монтажу під музику - 2,5$ за лід (ціна навушників 13,5$).

Проте на 3 день почало з'являтися купа не валідних заявок в кабінеті, через що збилася оптимізація, яка і не встигла завершитися. Пробували робити перезапуск, дубль - таких результатів отримати вже не виходило.

Далі протестували формат розпаковки. За кілька днів - не було видимих результатів і було прийнято рішення призупинити рекламу на день для повного аналізу результатів, воронки і її якості.

Ще тиждень витратили на жонглювання кампаніями та форматами, бо не виходило намацати зв'язку, що гарно працювала б. (Кожній кампанії давалося мінімум 3 дні для отримання перших результатів ефективності)

Продажі є, але жодної стабільності, дорогі заявки. *там де дешево - багато міслідів/повторних заявок від одних людей.
Продажі є, але жодної стабільності, дорогі заявки. *там де дешево - багато міслідів/повторних заявок від одних людей.

Зрушення з мертвої точки

Я повернувся до аналізу воронки і зрозумів, що самі креативи доволі непогано працюють, CTR 3,5%+, нормальна кількість переходів на сайт, але заявок - недостатньо для окупності, враховуючи те.

Повернувшись до сайту, у формі для контактів додали валідацію, щоб не йшли напівпусті заявки. До того ж із допомогою неймовірної UI/UX дизайнерки змогли підкорегувати сторінку товару для кращого спонукання до покупки і збільшення довіри у потенційного клієнта. Також приклав руку до роботи з кампаніями у момент найбільшого стресу мій наставник, завдяки якому я допрацював налаштування всередині ФБ.

Нова надія

Все було готово для нового запуску:

  • Через те, що креативи гарно працювали, лишили їх, лише оновили налаштування кампаній у дублях
  • Оновили сторінку товару на сайті
  • Пофіксили валідацію у формі для залишення контактів

В перші ж дні ми отримали гарний притік заявок. CTR лишився на рівні 3%+, але кількість конверсій в загальному виросла.

Через те, що у нас був загальний бюджет В середньому 20$/день, не виходило отримати якісну повноцінну оптимізацію, як у методичці ФБ - 50 конверсій за 7 днів, бо в середньому 1 продаж був за 3,5$

20 / 3,5 * 7 = 40 - цього малувато для оптимізації, тож ми обрали інший шлях.

(так, я порахував на калькуляторі)

Я вирішив, що найкращим варіантом у нашому випадку буде залишити найкращі кампанії без оптимізації, які в різні дні, по черзі, можуть давати гарні результати (звісно що це не правило, просто ситуативна гіпотеза. До речі, спрацювала)

Результати

На старті йшла мова про KPI за 3$/продаж, але згодом зрозуміли, що в нашій ситуації, це не спрацює і орієнтувалися на те, щоб просто максимально здешевити продаж, не орієнтуючись на конкретну цифру.

Ми вижали максимум із наявних ввідних, що вилилося в стабільні 3,5-4$ за продаж, у нашому випадку це доволі непоганий результат і ми змогли закрити місяць в нуль (враховуючи операційні витрати).

Загальний бюджет: 540$

Дохід: 1080$

Ціна продажу: 4,02$

Всього замовлень: 133

Наразі ми призупинили співпрацю, через недооцінку ризиків і недостатню підготовку до періоду тестів.

Пізніше плануємо повернутися до сумісної роботи вже з іншими товарами, зв'язками та ідеями.

Якщо було цікаво - чекаю на сердечка і коментарі, на все відповім :)

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
4 Коментарі
avatar
Tanya
1 month ago

А можна детальніше, що саме малось на увазі під "через недооцінку ризиків і недостатню підготовку до періоду тестів"?

avatar
Даніл Шульц
1 month ago Author

Йдеться про те, що на етапі обговорення умови, клієнт сказав, що може спокійно витратити 600$ бюджету на рекламу, але за підсумком оказалося, що було +-300$, а інше він хотів вести в оберти після перших прибутків)

Тести затягнулися, бюджет для реклами не встигав поповнюватися, того і зі скрипом продовжували до кінця місяця, але все ж вийшло вийти в 0.

avatar
Анж
1 month ago

Ти молодець! Дуже класно аргументуєш кожне рішення, одразу видно, що практик

avatar
Даніл Шульц
1 month ago Author

Дякую!
Обмежений бюджет і специфічні умови змушують пробувати нове і шукати нові рішення, тримаюся в тонусі..