avatar
5 хвилин читати

Кейс: як я витратив 70 000 $ на телеграм канал по криптонавчанню

Кейс: як я витратив 70 000 $ на телеграм канал по криптонавчанню

Дісклеймер: тут буде багато повітря і багато мемів, тому що кейси повинні бути живими і легко сприйматись читачем.

Історія

Почнемо історію із того, що у багатьох таргетологів є проблема із пошуком клієнтів, всі новачки приходять до нас в чат із основним запитом: Де знайти клієнта?

На питання: а де ти шукав, часто чуєш відповідь: Ніде не шукав.

Так виглядає спеціаліст, який нічого не робить для пошуку нових клієнтів
Так виглядає спеціаліст, який нічого не робить для пошуку нових клієнтів

До чого це я, цього жирного клієнта я знайшов на українській фріланс біржі, а де шукати клієнтів і як правильно з ними спілкуватись, я розповім якось згодом.

Перейдемо до кейса

Прийшов клієнт з метою просування криптоспільноти в телеграм, для подальшої монетизації через інфопродукт і так як в мене був досвід роботи із телеграм каналами, а також із крипторинком, то проблем із поясненням специфіки роботи не виявилось. По суті ми відразу знайшли спільну мову, але було пару але.

Закину пару слів про клієнтів з якими мені вдалось попрацювати: криптобіржа Digitex, обмін валют, просування криптоспільнот Cryptonic, 10 всратих баксів та просування навчання по SmartMoney та ще багато інших проектів про які я думаю теж напишу.

Спілкувались ми з ними пару місяців і я вже став думати, що це типовий клієнт, який поморочить голову і не буде працювати зі мною. До того ж у клієнта не було чіткого розуміння як працює таргет, адже до цього він працював із тізерками на криптофорумах.

Початок співпраці

Після обговорень усіх моментів клієнт підтвердив умови, визнав їх прийнятними і погодився збільшити бюджет в залежності від позитивних результатів.

Ми домовились працювати в такому форматі: ставка + 10% винагороду за перевищення бюджету в розмірі $3 000 на місяць.

Ключовим показником ефективності (KPI) була ціна за одного реального підписника, яка має становити $4-4,4.

До моїх обовʼязків входило надання креативів, управління, закупівля аккаунтів та поповнення рахунку. Клієнт попросив простий план на перший місяць і поділився деталями про преміум-підписників з різних країн. (У нього була ідея-фікс, що гроші є тільки у людей, які купили собі преміум)

Запуск

Про підготовку і як заливати на телеграм канали я написав у себе в телеграм-каналі, тому не буду зупинятись на цих моментах. Скажу просто, лили на проклу з пікселем на ціль конверсію.

На старті ми запустили трафік на весь світ на англійську мову, результати, приємно здивували замовника і ми заклали бюджет 10 000$, після побаченого обʼєму мені дали ще 20 000$.

На старті в нас був весь світ і 80% трафу йшло на Індію, Пакистан, ну тут самі розумієте, що з аудиторією треба працювати, але у клієнта була ідея, що всі мають купляти відразу. 

Купи!
Купи!

Зʼявились певні нюанси від клієнта, почалися питання про те, чому у підписників телеграм немає преміум аккаунтів. І взагалі ніхто відразу не хоче купляти, попрацюйте над аудиторією сказали мені.

По власному досвіду, при гарному підході до опрацювання трафіку і правильному веденні каналу по всім правилам інфобізнеса - все працює на будь-якому ГЕО, в цьому проекті було багато помилок саме по веденню, писались великі лонгріди про життя та інше і майже не було пруфів, що автор дійсно заробляє на крипті.

Де ліди, Рома?
Де ліди, Рома?

Ми обговорили ці моменти, склали список ГЕО, який їх більше всього влаштував після проливу і я перезапустив трафік. По ціні пішло як і на старті, але знову чорношкірі, знову без телеграм преміум. 

Виключили деякі країни (Південну Африку та інші) - поставили тільки повноцінний TIER 1, трафік подорожчав до 8$ за підписника, але клієнта це влаштовувало, так як ми начебто намацали нашу ЦА. 

Список країн на які відливали
Список країн на які відливали

Важливо розуміти, що коли продукт дорогий як був у нас, то треба продавлювати клієнта відходити від KPI заради покращення трафіку, а не триматись за низьку ціну на дешевих ГЕО.

Додаю один із кабінетів для розуміння ціни підписника по TIER 1
Додаю один із кабінетів для розуміння ціни підписника по TIER 1

Додатково ми вирішили запустити рекламу на воронку на сайт із 3 кроками:

1. крок реєстрація на сайті

2. крок підтвердження пошти

3. крок реєстрація в чат-боті телеграм

Тут вартість підписника коштувала 15$, але вони були максимально цільові, тут все по правилам маркетингу, чим більше залучення ліда - тим більш цільовий він.

Результати

Зручно було відстежувати кількість підписників, які заходили і виходили в канал, тому що, через апішку привʼязали відстеження.

Нижче додаю скріни аналітики:

Тут бачимо скачки відповідно із змінами і банками рекламних кабінетів
Тут бачимо скачки відповідно із змінами і банками рекламних кабінетів
Аналітика по роботі із сайтом, тут бачимо, що провалювання до кінця воронки було близько 30%
Аналітика по роботі із сайтом, тут бачимо, що провалювання до кінця воронки було близько 30%

За відлитих 70 000$ ми отримали близько 7000 підписників/лідів із середньою ціною 10$.

Так, багато хто почне казати, що це дорого і можна краще, але при ціні продукту клієнта і його побажаннями, я вважаю, що це гарні показники.

Висновки

Куди ж без них
Куди ж без них

1. Класні і жирні клієнти на українських біржах - як соми у річці, їх важко зловити, але вони є.

2. Правильно побудована робота - ключ до успіху в рекламі.

3. KPI створенні, щоб їх порушувати.

4. Не бійтесь домовлятись із клієнтом.

Дякую, що дочитав! Підписуйся на мене, тут буде багато цікавого про таргет і не тільки!

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

6 Коментарі

avatar
Artem_fb
5 months ago

не зрозуміло чому з початку був запуск на WW?

avatar
Роман Корчак
5 months ago Author

Головний фактор - дешево

Пишаюся такими результатами! Було дуже цікаво ознайомитись із таким кейсом, а особливо важливою частиною вважаю момент комунікації з клієнтом і подальшу побудову роботи

avatar
Роман Корчак
5 months ago Author

Дякую🥹

avatar
Анж
5 months ago

Про преміум телеграм крінж канєшно😅

avatar
Роман Корчак
5 months ago Author

Маємо шо маємо😆