avatar
4 хвилин читати

Що таке пуші і попси, чому вони пов’язані та що там по якості?

Що таке пуші і попси, чому вони пов’язані та що там по якості?

Часто люди починають цікавитися “арбітражем трафіка” і дивлячись канали, блоги та бачачи чергову рекламу курса з “арбітражу”, може здатися, що це в основному про рекламу казино через фейсбук ну і ще щось подібне.

Потім, дослідивши це глибше, виявляється, що для цього потрібно мати проксі, антіки, купу акаунтів, робити якусь клоаку, а взагалі краще шукати команду, бо сам це все не потягнеш. У команду без досвіду, зазвичай, не беруть, навіть якщо ти дуже хочеш і обіцяєш добре вчитися та працювати.

А що ж тоді робити? Я хотів тицяти в рекламних кабінетах і заробляти бабло.

І тут з’являються статті та відео про пуші. Тут все легко, не треба ніяка клоака, не треба великі бюджети, вибрав офер, закинув гроші, в два кліки налаштував кампанію, сам створив креативи і запустився. А ще, кожна рекламна мережа(а в основному з їх блогів ви читаєте про пуші) каже, що у нас вони найякісніші.

Але чи насправді так все легко? І наскільки якісним може бути пуш трафік? Давайте спробуємо розібратися.

Що таке пуші?

Push Notifications - це повідомлення, які надсилаються прямо на екран користувача. Ви їх бачите кожен день із соціальних мереж, месенджерів та додатків.

Приклад пуш сповіщень
Приклад пуш сповіщень

В арбітражі працюють саме з Web Push Notifications. Тобто, зі сповіщеннями, які надходять з різних вебсайтів. Вони працюють на Андроїді та десктопних версіях ОС(Windows, MacOS, Linux).

Як це працює?

Власник сайту, додає скрипт для збору пуш підписок, бачите ви його ось так:

Після того, як користувач дав дозвіл на їх отримання, власник зможе надсилати йому ці самі пуш сповіщення, допоки користувач не відпишеться від них. Їх використовують для залучення аудиторії, нагадуючи про нову статтю, акції та пропозиції. Це збільшує перегляд сторінок сайту та покращує залучення користувачів (коли вже будуть пуші на Бан?).

Але чи буде власник сайту, який довго над ним працював, давати доступ до бази своїх підписників, щоб ви потім відправляли їм цицьки, слоти та іншу нутру.

Я спробую пояснити звідки беруться ті самі великі об’єми пуш трафіку, але спочатку потрібно розповісти про попси.

Що таке попси?

Попс трафік (popunder) – це та сама надокучлива реклама, яка відкривається у новому вікні, під активним вікном браузера. Так званий агресивний маркетинг. Це один із найстаріших форматів онлайн реклами. Такий тип трафіку є найдешевшим, серед інших, але його якість відповідає ціні. Ви коли небудь купували щось з вкладки, яка вискочила?

Давайте тепер привідкриємо завісу: як з попсів роблять пуш підписників або як працює класичний платний арбітраж.

Майже будь-яка рекламна мережа, що продає пуші, також скуповує їх. Якщо ви хочете продавати свій трафік, ви можете зареєструватися там як паблішер. За пуші є дві моделі оплати:

  1. CPL(cost per lead), фіксована ставка за одну пуш підписку
  2. Revshare - за підписку нічого не платять, але в подальшому отримується оплата за кожен клік, приведеного юзера, поки він не відпишеться.

Суть полягає в тому, щоб скупляти дешевий попс трафік, який заливають на свій лендінг з доданим скриптом для збору пуш підписок від рекламної мережі. Щоб збільшити конверт підписників, використовують спеціальні ленди для їх збору, намагаючись забайтити жертву на підписку. Ось декілька прикладів, як вони виглядають:

Ще є цікаві адалтні версії, але не буду їх показувати.

Це може бути і звичайний лендінг для оферу і трафік на нього може йти звідки завгодно, додавши такий скрипт, можна додатково монетизувати свій трафік.

Після того, як юзер підписався на таку пуш підписку рекламної мережі, буквально з перших хвилин вона починає надсилати йому купу сповіщень, які інші арбітражники створють в рекламних кабінетах, купуючи пуші. Деякі мережі можуть бути не такими агресивними та надсилати сповіщення з меншою частотою, називаючи свої пуші більш якісними.

Приклади рекламних пуш сповіщень
Приклади рекламних пуш сповіщень

Не питайте мене, “як це досі працює?” та “хто на таке ведеться?” Я сам не знаю, але воно досі працює, на пуші підписуються, на сповіщення клікають, реєструються і навіть щось купляють. Часто людина просто може не знати, як відписатися від того пуша, просто згортає всі ці сповіщення не дивлячись, але іноді якийсь креатив може зацепити і вона по ньому клікне.

Тож чи варто працювати з таким трафіком і наскільки якісним він може бути - вирішувати вам. Є дійсно великі, нормальні сайти, які продають своїх підписників, не заспамлючи їх так сильно, але їх відсоток на ринку дуже маленький. Тому більшість пушів робиться саме таким чином, як я описав, і в цілому це все можна просто назвати спамом. Можете самі проаналізувати, який “флоу” проходить ваш отримувач тих пушів і скільки схожих сповіщень за день, йому надходять.

Я не намагаюсь відмовити вас працювати з пушами, просто хотів показати, як це все насправді працює. Часто новачки хочуть почати саме з них і навіть не розуміють, що це таке. Можна довго думати над креативами, сподіваючись, що комусь це сподобається, на нього обов'язково мають клікнути і сконвертитись, але насправді, тут все працює трохи по іншому та ця "сфера" набагато ширша, ніж може здаватися на початку. Це ж арбітраж...

P.S. Нещодавно створив свій телеграм канал, де планую ділитися своїми порадами по роботі з пуш/поп трафіком. Якщо тобі цікава ця тема, підписуйся!

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
5 Коментарі
avatar
Juliya
2 weeks ago

для ознайомчої статті - супер)) дякую. Не вистачає тільки прикладів цікавих адалтних версій :)

avatar
Alex Follow
2 months ago

статку якусь би 🌚

avatar
Lardco
2 months ago Author

Яку статку? це ж ознайомлювальна стаття🤨

avatar
Alex Follow
2 months ago

ну й шо

avatar
Lardco
2 months ago Author

статка, скільки сповіщень надходить пуш підписнику, є в тг каналі;)