avatar
6 хвилин читати

Залити не можна здаватися

Залити не можна здаватися

Сьогодні ми розберемо, як максимально ефективно обходити бани Facebook і використовувати кожен рекламний кабінет по максимуму. Цей гайд підходить як для новачків, так і для профі з багаторічним досвідом, адже саме ці способи використовують наші баєри, що відливають семизначні суми щомісяця. Погнали!

Якщо дуже коротко, успішна модерація наших креативів у Facebook залежить від двох змінних: рекламного матеріалу та акаунтів.

Ми випустимо окрему статтю про акаунти та наші рекомендації щодо них, однак тут все одно варто згадати деякі моменти.

Вплив акаунтів на успішну модерацію

Поділимо наші акаунти на 3 категорії:

- Дешеві. Автореги, фарми, базові BM, оренда та інші акаунти вартістю до $50 за штуку.

- Дорогі. Високолімітні BM, лічки, логи. Ціна може залежати лише від рідкісності та якості акаунту.

- Агентські. Готові кабінети для запусків за відсоток від спенду. Наразі комісія для Facebook варіюється між 10-15%.

Перш ніж ми перейдемо до розповіді про боротьбу з банами за допомогою роботи з креативами, варто розуміти, що найпростіший спосіб їх подолати — взяти дорожчі акаунти. Якщо ви використовуєте дешеві акаунти — візьміть більш преміальні. Вже використовуєте дорогі — візьміть агентські, які повністю прогріті, і вам потрібно лише запустити рекламу.

У нашому бізнесі найважливіше — це час, тому варто додатково заплатити $50-100 для тестування більш крутих акаунтів. Навіть у разі невдачі ви отримаєте досвід, який зможете застосувати в майбутньому, наприклад, при масштабуванні або переході в іншу вертикаль.

Працюємо з алгоритмами Facebook як профі

При роботі з банами та реджектами, найголовніше правило — незалежно від їх кількості, обов’язково потрібно запитувати перевірку, поки Facebook це дозволяє. Це займає пару хвилин, але користь максимальна.

Тепер, щоб навчитися обходити правила нашого улюбленого джерела трафіку, спершу потрібно зрозуміти, що йому не подобається.

Почнемо саме з банів кабінетів, а не з реджектів оголошень.

Автоматизація

У такому випадку потрібно прибрати будь-який софт, який використовується при роботі з акаунтом. Сюди входять автозалив, підтягування витрат у трекер, очищення коментарів і так далі. Якщо це не допомогло — рекомендую змінити постачальника акаунтів, проксі та антидетект.

Порушення правил рекламної діяльності

Наразі у Facebook є 2 дизайни цього бану:

Старий дизайн
Старий дизайн
Новий дизайн
Новий дизайн

По суті — причина однаково розмита. Facebook одночасно посилається і на свою пам'ятку, і на оголошення, що порушують його політику. Олди пам'ятають, що раніше в Account Quality можна було побачити причини "Неприпустимі бізнес-моделі" і "Обхід систем безпеки", але, мабуть, Meta вважає, що це зайва інформація для нас.

Варто розуміти, що при бані або відхиленні оголошень автомодерація приймає рішення з урахуванням як трасту акаунту, так і змісту ваших креативів. Відповідно, чим міцніший акаунт, тим жорсткіші креативи можна запускати.

У першу чергу потрібно звернути увагу на такі змінні: кінг, з якого публікується реклама, Fan Page та BM. Потрібно одразу змінити заюзаний кінг, взяти нову FP та BM. Після мінімальної унікалізації пробуємо запустити наш креатив знову. Якщо результат негативний — значить проблема криється у креативах.

Замість того, щоб описувати вам десятки причин реджектів та можливі варіанти їх обходу, є універсальний метод. Для цього нам потрібно "розбити" наші креативи на деталі.

Розберемо на прикладі цього креативу:

Текст оголошення: Історія діда, що став котом Заголовок: Неймовірне перевтілення! Опис: Читай за посиланням
Текст оголошення: Історія діда, що став котом Заголовок: Неймовірне перевтілення! Опис: Читай за посиланням

Тепер поділимо його на 3 деталі.

1 деталь. Наш герой.

2 деталь. Наш текст та ефекти на крео. Котик виступає в ролі нейтрального об'єкту.

3 деталь. Наш текст оголошення, заголовок та опис:

Текст оголошення: Історія діда, що став котом Заголовок: Неймовірне перевтілення! Опис: Читай за посиланням
Текст оголошення: Історія діда, що став котом Заголовок: Неймовірне перевтілення! Опис: Читай за посиланням

У деяких креативів може бути 3 елементи, у якихось 5, але логіка одна для всіх.

Тепер нам потрібно взяти всі "деталі" і залити на один і той самий рекламний кабінет. Головне, щоб усі інші змінні були рівними, а саме: FP, плейсменти, посилання.

Після публікації дивимося, яка "деталь" пройшла модерацію, а яка ні. Тепер дуже просто можна зрозуміти, що саме тригерить у нашому креативі, і працювати саме над цим елементом.

Ось кілька прикладів можливих рішень проблем:

- Проблема в герої крео - тут все просто, беремо фото з іншого ракурсу, пробуємо накласти ефекти. У крайньому випадку – змініть героя.

- Проблема в тексті на креативі або ефектах - пробуємо повністю перефразувати текст, щоб зберегти сенс, зробити його більш нейтральним, якщо це не вплине критично на результативність. Ефекти можна повністю прибрати або придумати нові.

- Текст - перефразуємо із збереженням сенсу, або повністю змінюємо на нейтральний.

Для відео доведеться приділити трохи більше часу, але логіка та сама. Візьмемо за приклад відео, яке складається з трьох слайдів.

Креатив має таку структуру:

- 0-20 сек - репліка героя 1

- 20-35 сек - нейтральна перебивка

- 35-60 сек - репліка героя 2

Тепер ми за нашим методом заливаємо ці три "деталі" і дивимося результат. Одразу стане зрозуміло, що саме не подобається модерації: якийсь із героїв, перебивка або логотип. Також не варто забувати, що протягом усього відео у нас є аудіодоріжка, її варто спробувати вимкнути.

Було корисно? Став реакцію на пост та пиши коментар! Вже готуємо статтю про секрети акаунтів, які юзає наш медіабай.

CHANNEL | CHAT | VACANCY

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар