avatar
2 хвилин читати

Що таке ін-пейдж пуш та чим він відрізняється від звичайного пуша

Що таке ін-пейдж пуш та чим він відрізняється від звичайного пуша

Якщо шукати інформацію про ін-пейдж пуш, часто можна побачити цікаві словосполучення про цей формат, по типу: вдосконалений пуш або пуші для iOS. Такі дивні фразеологізми мені щось зовсім не подобаються, тому спробую сам пояснити, що ж то таке та які відмінності між звичайним пушем та ін-пейдж.

Що таке ін-пейдж пуш?

In-Page Push або Floating Push — це формат рекламних оголошень, які відображаються безпосередньо на веб-сторінці під час перебування користувача на сайті, тому вони in-page. Вони інтегруються у вміст сторінки і працюють як банери, але зазвичай оформлені у стилі push сповіщень. Можуть бути як статичними, так і  з'являтися у різних місцях, привертаючи увагу відвідувача. 

Як може виглядати ін-пейдж пуш на сайті
Як може виглядати ін-пейдж пуш на сайті

Чим ін-пейдж відрізняється від звичайного веб пуша?

Механізм доставки. Звичайні веб пуш-повідомлення доставляються через браузер та потребують згоди користувача. Ін-пейдж же відображається безпосередньо на веб-сторінці та не вимагає жодних дозволів.

Ширша аудиторія. Ін пейдж може працювати на будь-якій ОС та в будь якому браузері, на відміну від звичайного веб пуша, який не працює на iOS. Можливість рекламуватись на iOS-аудиторію вважається його основною перевагою над звичайним пушем.

Рівень взаємодії. Веб пуш сповіщення з'являються прямо на робочому столі або на екрані мобільного пристрою, завдяки цьому вони мають доволі високий рівень взаємодії. Ін-пейдж пуш відображається тільки в браузері на веб сайті, але він не губиться серед інших сповіщень, як це може статися зі звичайним пушем. Через це CTR креативів зазвичай набагато вищий. 

Інтерактивність. Ін-пейдж пуш може виглядати доволі різноманітно, можна видозмінювати його стиль. Часто вони імітують системні сповіщення ОС або сповіщення з соцмереж, також є можливість використання анімації в креативах. Звичайні веб пуші мають доволі обмежені можливості, їх вигляд залежить від браузера та пристрою отримувача.  

Приклади ін-пейдж пушів
Приклади ін-пейдж пушів

Це основні відмінності, їх можна знайти ще більше, так як ці два формати суттєво відрізняються механізмом роботи. Тому не варто вважати їх одним і тим же, особливо не варто запускати їх в одній кампанії, як це іноді може пропонувати рекламна мережа. Так, можна використовувати ті ж самі креативи і воронку в цілому, але сорси/сайти/зони, з яких буде йти трафік, будуть відрізнятися.

Звідки береться основна кількість об’єму пуш трафіку, я вже описував в попередній статті. Рекламні ін-пейдж пуші часто розміщуються на безлічі різноманітних сайтів, про існування яких ви ніколи не здогадувалися. Це можуть бути якісь блоги на різні тематики, сайти з піратськими фільмами чи з контентом 18+. В цілому їх можуть розмістити де завгодно, хоч і на ленді, на який буде йти трафік з попсів, так як сурових критеріїв відбору зазвичай немає. Тому не варто сподіватись, що трафік з ін-пейдж буде більш якісним. З ним вистачає своїх проблем і нюансів. Тут ви можете стикнутися з великою кількістю втрачених кліків та з низьким рівнем взаємодії в цілому. Варто використовувати свій лендінг та слідкувати як себе показує кожен сайт, і створювати блек лист, а як його правильно створювати є в моєму телеграм каналі.

Якщо ви хочете спробувати себе в пушах, я б радив краще почати все таки з ін-пейдж. Механізм його роботи більш зрозумілий для початківця, так як він працює як звичайний банер, а ціна за клік (CPC) в рекламних мережах на нього буде в рази нижчою ніж за звичайний пуш. Часто модель оплати може бути і СРМ.

Я вважаю, що це непоганий формат для старту і для тих, хто хоче почати працювати з банерами/нативкою. Можна попрактикуватися і зрозуміти, як все працює, з мінімальним бюджетом.

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
0 Коментар