avatar
2 хвилин читати

Проксі сервер

Проксі сервер

Продовжуємо йти по базовим термінам)

ПРОКСІ (Proxy)

Проксі сервер - проміжна ланка між користувачем та інтернет-ресурсом. Цією ланкою може бути віртуальний або реальний сервер, який приймає запити від користувача і передає їх на віддалений сервер, відповідь із сервера надходить спочатку на проксі і лише потім доходить до користувача. Складнувато?) Спрощу двома способами, складнішим і зовсім простим)

- складніший

Метод, за яким працює інтернет загалом, це так скажем, спілкування передачею пакетів даних в дві сторони. Ви - сервер та сервар - ви. Якщо ви сидете зі свого домашнього вайфаю. Заходите в гугл і даєте запит, то ваш пк формує "пакети" відправляє на сервер гугла, формуються відповідні пакети видачі і повертаються на пк. а проксі сервер, це додаткова ланка між вашим ПК та сервером гугла.

- простіший

Прокладка між ресурсами в інтернеті і вашим пк, який маскує ваш реальний IP, підміняючи на свій.

Також, є два формати проксі, з якими ви зіштовхнетесь. 1 - статичні 2 - мобільні (динамічні)

Я думаю багато хто вже зрозумів чи потрібно користуватись проксі для роботи з аккаунтами фб) Але все ж таки розкажу.

Перший плюс, це зручно, якщо багато аккаунтів і ви працюєте з ними паралельно, то це економить доволі багато часу, мінімізуючи ризики банів по айпі. Просто вводиш данні в свій антік ( в наступному пості розкажу, що це і зроблю підбірочку порівняння різних) і все, твій айпі підмінений на інший і фб не тригерить аккаунти по айпі)

Другий, массовість, якщо ви юзаєте 1-2 аккаунти, то в цілому можна ризикнути і користуватись власним вай фай, а от якщо 10-20-100, то вже будуть виникати проблеми. Проксі, а точніше мобільна проксі, дає можливість використовувати 1 проксі на велику кількість аккаунтів. Статична підійде як і ваш вайфай, на 1-2 аккаунта, просто ви будете підключені не зі свого айпі, а з айпі проксі, умовно це збереже ваш особистий аккаунт фб.

Це основні плюси, які ви відчуєте при перших користуваннях проксі.

Частково мінусом, можна назвати вартість, це додаткові витрати і якщо статичну проксі можна придбати за пару баксів на місяць, то мобільна обійдеться 30-50$ на місяць, мінімум, в залежності від якості, провайдера і т.д.

Але і тут можна зєкономити, найпростіша та найдешевша колхосзна проксі, це роздача з вашого мобільного інтернету. І от тут ми перейдемо до принципів роботи мобільної проксі)

На тому кінці є телефон з сімкартою і мобільним інтернетом, спеціальним софтом і приладами, які створюють можливість передачі підключення до інтернету не в радіусі дії роздачі телефону, а з будь-якої точки світу, от за оренду цього підключення ви і платите. Але ж якщо хочете зекономити, тоді можете використовувати просто роздачу інтернету свого мобільного телефону, але після кожного заходу в аккаунт необхідно увімкнути і вимкнути режим польоту, так ви перезавантажите мобільний модуль і айпі автоматично зміниться на новий) Але в деяких випадках треба міняти, якість сеті з 4g на 3g.

Свій айпі ви завжди можете перевірити через сервіс whatismyip , це дасть впевненність у тому, що ваш айпі успішно замінений)

Ну і на останок, декілька рекомендацій

Старайтесь використовувати мобільні проксі

Не економте, чим дешевша проксі, тим більше вірогідність що вона продана в кілька рук

Все ж старайтесь підбирати проксі під гео аккаунта,якщо бачите проблему, іноді, коли у ФБ магнітні бурі, акки вилітають.

IP ЦЕ НЕ НАЙПЕРША РІЧ ЗА ЯКУ ФБ БАНИТЬ АККИ, але це все ж таки важливо. І пам'ятайте, завжди вирішує індивідуальність, в індивідуальних випадках у когось щось працює, а щось ні, ви маєте знайти свій сетап, баланс в роботі і тоді все вийде, головне не зупинятись і поглиблюватись в розвитку)

Всім дякую, гарного дня!

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media

11 Коментарі

avatar
DYKTATURA
3 months ago

давай вже про e3372h) прошивку голкою і інші прелєсті хайлінка)

avatar
Alex
3 months ago Author

Ахаххаххаах, красава) Але людям складно це сприйняти, будем йти почергово)

avatar
Alla Ivankiv
3 months ago

Корисно, але можна форматувати текст і виділяти якісь ключові моменти, бо мій мозок не може сприйняти суцільний текст ахаха

avatar
Alex
3 months ago Author

Ахахахах) за окрему плату)

avatar
Богдан
4 months ago

Дуже цікаво, дякую!

avatar
Анж
4 months ago

Я так і не зрозуміла, я – сервер чи сервер – я😂😂😂
Дякую за пояснення, + 1 термін)))

avatar
Alex
3 months ago Author

Шкода, що тут зображення не додати) Є схема) Це умовне позначення передачі даних від твого пк до серверу. Банально ти написала в гуглі, Арбітраж трафіку запит пішов з твого пк на сервер гуглу. Там гугл обробив твій запит, сформував пул посилань на видачу і передає з сервера назад тобі на пк. Краще стало?)

avatar
Анж
3 months ago

Алекс, вибач мене, я просто пожартувала😂😂😂 Не змогла пройти мимо цієї фрази)

avatar
Alex Follow
3 months ago

ти людина чи компютор?

avatar
Анж
3 months ago

я – сервер

avatar
Alex
3 months ago Author

Сервер - ти