avatar
5 хвилин читати

Зламай шаблони: канали в WhatsApp тепер для всіх (ні) Ч2

Зламай шаблони: канали в WhatsApp тепер для всіх (ні) Ч2

Ого дійшли до суті!

Перша частина - тут 

Яка ситуація зараз: літом 2023 дропнули функціонал і нам, деякі ресурси мали змогу отримати першими доступ та почати набирати аудиторію. Звичайно в першу чергу це офіційні ресурси, сторінка президента та організацій, що борються з дезінформацією.

Канали "першої хвилі"
Канали "першої хвилі"

Майже за пів року вони непогано зросли, звичайно не у всіх є мотивація додатково підписатись на ще один канал комунікації. 

Поговоримо про цифри

  • Як показало опитування, найпопулярнішим месенджером в Україні є Telegram. Для спілкування його обирають 50,6% респондентів.
  • 32% опитаних користуються Telegram для робочої комунікації.
  • На другій позиції — Viber. Основним месенджером його назвали 18,5% опитаних. За ним іде Facebook Messenger — 8,1%.
  • При цьому за допомогою WhatsApp і Signal спілкуються лише 6% і 1,8% респондентів відповідно.
Джерело ain.ua
Джерело ain.ua

Популярними сервісами для роботи виявилися:

  • Telegram — 49,8%;
  • Slack — 24,7%;
  • Viber — 19%;
  • Skype — 16,2%
  • Microsoft Teams — 11,2%.
Джерело ain.ua
Джерело ain.ua

Джерела споживання інформації в Україні

Джерело ain.ua
Джерело ain.ua
Джерело ain.ua
Джерело ain.ua

Як ви могли побачити вище в Україні лідирує Телеграм, це одне з основних джерел споживання інформації. Про те що він популярний, там багато користувачів, є частковий функціонал - я говорити не буду.

але пам'ятайте якщо ви працюєте на бурж, то там телеграм не такий популярний особливо якщо мова йде про соковиті гео

Повертаємось назад 

  Другим етапом розвитку каналів став централізований перехід багатьох офіційних сторінок в тому числі сторінки ОВА/ОДА. Цій події декілька тижнів тому не всі канали встигнули набрати читачів, але ріст відбувається щодня. Мало хто з них робив додаткове промо на своїх сторінках, але вони щодня ростуть.

Як і росте канал яким я займаюсь. До верифікації канал ріс дуже поволі, в основному я переганяв трафік. Уже після верифікації Мета почала насипати на постійній основі й канал почав кожного дня зростати.  

Спостереження: в незалежності від того наскільки це популярні ресурси ріст відбувається по різному, а також поки не йде мова про десятки або й сотні тисяч підписників. Чому так - все просто, немає мотивації користувачу змінювати свої звички, це нормальна історія і ми не раз таке проходили.

На рахунок функціонала тут все стандартно: публікація повідомлень, картинок та відео. Звичайно є дурнуваті обмеження в кількості знаків, завезли можливість додавати адмінів сторінок (так-так такому функціоналу не було).

  Чим я займаюсь зараз

Наразі я продовжую розвивати уже верифікований канал, а також на постійній основі переливати трафік з інших джерел. Все йде доволі складно, але все можливо, надіюсь підвезуть нові функції та зроблять відповідні інструменти які будуть пов'язані з таргетом. Нараз експериментую з РК та переливом з інста та фб сторіс. Заміряю метрики та тестую креативи.

Ви скажете навіщо це тобі є ТГ йди працюй там? Я не люблю фб, я готовий його матюкати та копати ногами 24/7, але ця помийна яма завжди дає доступ до дешевого трафіку.

P.S

Дякую, що дочитали, якщо вам було цікаво або є запитання пишіть в коментарі. Телеграм не вічний, і не факт що з ним не будуть проблеми тому потрібно бути завжди готовим, та й поробити собі цікаві кейси ніхто не забороняв.  

Підписуйтесь на телеграм канал @ban_media
8 Коментарі
avatar
Alla Ivankiv
9 months ago

Годно дуже

avatar
Анж
9 months ago

Моя вам повага за використання результатів дослідження у своїй статті!!!

avatar
Alex Follow
9 months ago

Якої тематики канал розвиваєте і яке гео?

державний ресурс, гео укр

avatar
Alex Follow
9 months ago

гемблу не порекламиш 🤣

нуу якщо будуть інструменти в фб то юзати як прокладку то чому б ні) як варіант звиачайно) треба почекати як буде розвиватись.Я залетів і в Threads, спочатку плювався але чисто на убт 6500 читачів набрав.Хоча він також був сирий, а тепер є інтеграції в фб і інст

avatar
Alex Follow
9 months ago

Мені тому і цікаво бо як прокладка для арбітражних офферів це дуже цікавий варіант, особливо враховуючи більшу популярність WhatsApp в тір1 країнах аніж ТГ

Ось в цьому і суть але якщо твій канал без галочки то мета тобі нахаляву нічого не насипе, лишається чекати інструментів або таргет але дуже багато костилів поки треба)